Перейти к содержимому
Неполадки наладят в течение 2-3 дней.Терпения! ×

Oxumaq, Oxumaq, Birdə Oxumaq

x dream

Recommended Posts

QoymayaJam ki, mövzu ölsün :gagash:

Mən bədii ədəbiyyat (roman, povest v.s. ) oxurmuram. Orta məktəbdə oxuyunda Azərbaycan klasiklərinin əsərlərini oxumuşam. Dunya ədəbiyyatından bəzi para əsərlər oxumuşam bunula da kifayətlənmişəm. Məni həmişə tarixi şəxsiyyətlərin yazdıqları memuarlar cəlb edib. Axır vaxtlar heç belə kitablar da oxumuram. Düzdür, hərdən internetdə bəzi para şeylər oxuyuram, fəqət, fikrimcə belə qiraət tam olmur

Axırıncı kitabı bir necə il əvvəl oxumuşam. Bu, Filip de Komminin Memuarları olub. (Fhillippe de Kommynes – Memoires) Memuarların müəllifi, 15-ci əsrdə Fransada və Avropada gedən siyasi proseslərın iştirakçisı olmuş, və bilavəstə, bu proseslərə təsir etmiş şəxsdir. Kitab, Fransa və Avropanin yenidən qurulmasından, və bu siyasi proseslərin "pərdə arxasi" tərəfindən bəhs edir.

Hörmətli forumçular, yazın, nə oxuyursunuz və nəyə görə oxuyursunuz?

Sizdən fərqli olaraq, böyük məmnuniyyətlə roman da, povest də, tarixi əsərlər də oxuyuram.

Son zamanlar alman yazıçısı Erix Mariya Remarkı oxuyuram.. Ədəbi cəhəddən zəngin bu əsərlər, eyni zamanda, tarixi nöqtəyi baxımından çox gözəldir. Bəlkə bəziləri üçün bu yazıçının əsərləri darıxdırıcı və el arasında "ağır əsər" kimi tanınan əsərlərdən olardı.. Lakin mən insanı düşündürən ciddi məzmunlu əsərləri sevdiyimdən bu ədibi çox sevirəm.

İndi oxuduğum əsərin adı "Искра Жизни" adlanır(əsəri rus dilində oxuğumdan adını yanlış tərcümə etməkdən çəkindim).

Bundan bir müddət əvvəl Andrey Konstantinovun "Jurnalist" romanını oxudum.

Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги.

Axır vaxtlar heç kitab oxumamışam,ancaq məşqdə yazdığım proqramı oxuyuram :prigprig:

Postlarınızı AZ-da daxil edib "Lucida Sans Unicode" şriftində arasına yerləşdirin.

Изменено пользователем strANger_04

Sizdən fərqli olaraq, böyük məmnuniyyətlə roman da, povest də, tarixi əsərlər də oxuyuram.

Son zamanlar alman yazıçısı Erix Mariya Remarkı oxuyuram.. Ədəbi cəhəddən zəngin bu əsərlər, eyni zamanda, tarixi nöqtəyi baxımından çox gözəldir. Bəlkə bəziləri üçün bu yazıçının əsərləri darıxdırıcı və el arasında "ağır əsər" kimi tanınan əsərlərdən olardı.. Lakin mən insanı düşündürən ciddi məzmunlu əsərləri sevdiyimdən bu ədibi çox sevirəm.

İndi oxuduğum əsərin adı "Искра Жизни" adlanır(əsəri rus dilində oxuğumdan adını yanlış tərcümə etməkdən çəkindim).

Bundan bir müddət əvvəl Andrey Konstantinovun "Jurnalist" romanını oxudum.

Əgər mümkünsə, açıqlayın: Niyə məhz Remark? Nə verdi sizə Remark?

Birdə, qızlar Remarkı oxuyanda ağlayırlar. Siz bu fikiri təsdiqlədinizmi?)

Mənim xalqım© burda başqa hec kim kitab oxumur? :blink:

Изменено пользователем x dream

Axır vaxtlar heç kitab oxumamışam,ancaq məşqdə yazdığım proqramı oxuyuram :P

Postlarınızı AZ-da daxil edib "Lucida Sans Unicode" şriftində arasına yerləşdirin.

Nə proqramdı elə, yazıb sonra da oxuyursan? Peçat elə bura, bizdə oxuyaq :blink: Изменено пользователем x dream

• 3 weeks later...

x-dream, oxuyan var :)

SəbriViz olsun)

Düzünü desəm, bədii ədəbiyyata hazırda vaxt demək olar ki heç ayırmıram. Əvvəlki vaxtlarla müqayisədə əlbəttə ki...İndi sadəcə buna vaxt ayıra bilmirəm. Ancaq üstünlük verməyimə gəldikdə həmişə məhəbbət janrına marağım olub. Günün bu günündə də əgər vaxt ayırsam - birinci növbədə mənim üçün hər zaman bu janr duracaqdır.

Vaxt sərf etdiyim mütaliəni isə son illər daha çox elmi, psixoloji üslub təşkil edir. Onların axtarışına daha çox meylliyəm son illər. Məsələn sağlamlığa dair, hər hansı məşhur insanların həyat barədə fikir və baxışlarına dair və s. bu tip əsərlər.

Изменено пользователем strANger_04

• 1 month later...

Mən də bədii ədəbiyyat oxumaq həvəskarı deyiləm, hər halda davamlı surətdə. Hərdən açıb kefimə görə onu bunu oxuyuram. Azərbaycan Atalar sözləri, Molla Nəsrəddin lətifələri, Dədə Qorqud dastanı, Kəlilə və Dimnə, Hophopnamə, M.F. Axundovun əsərləri külliyyatı kimi kitablar son 1-2 ayda üzünü açdıqlarım sırasındadır.