ProstoYa_80 Опубликовано: 20 мая, 2010 Жалоба Share Опубликовано: 20 мая, 2010 (изменено) Əziz və hörmətli forum iştirakçıları, düşünürəm ki, müasir Azərbaycan ədəbiyyatının, bir az dəqiq desəm - poeziyasının - ən parlaq nümayəndələrindən biri Ramiz Rovshəndir. Bu ədibin şerləri ilə bir 10 il bundan əvvəl tanış olmuşam və boynuma almalıyam ki, bu insanın təfəkkürünə, düşüncə tərzinə, ifadə tərzinə, sadə görsəndiyi qədər də dərin fəlsəfi fikirlərlə dolu poeziyasına heyran olmuşam. O vaxtlar şairin hələ Sovetlər vaxtı nəşr olunan kitabını oxumuşdum... Lakin ötən il onun sonuncu "NƏFƏS. Kitablar kitabı" adlı son kitabını əldə etmişəm və buna görə özümü çox xoşbəxt sayıram. İcazənizlə bu mövzunu Ramiz bəyin şerlərinə həsr edərdik. Siz də onun şerlərindən bura yazsanız çox sevinərdim. Dərin hörmətlə hər zaman sizin Gülbadam. Изменено 20 мая, 2010 пользователем ProstoYa_80 Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 20 мая, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 20 мая, 2010 (изменено) Yaylığını yel aparır. Saçların dağılıb tamam, Yaylığını yel aparır. Qaçıram, tuta bilmirəm, Qoyma məni tər aparır. Yuyundum, tərdə yuyundum, Axır yoruldum oturdum, Qayıtdım, gördüm toyundur, Gördüm səni ər aparır. Saçına güllər taxırsan, Ovcuna xına yaxırsan, Sən orda göyə baxırsan, Burda məni yer aparır... Изменено 22 мая, 2010 пользователем strANger_04 Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 20 мая, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 20 мая, 2010 (изменено) Ümidim yox bir adama Tanrı çatacaq dadıma, Yenə salacaq yadına, Yenə dindirəcək məni. Mən əlinə düşən kimi, Sevinəcək uşaq kimi, Bir sınıq oyuncaq kimi Bir də qondaracaq məni. Saçlarıma dən salacaq, Ürəyimə qəm salacaq, Yenə əlindən salacaq, Yenə sındıracaq məni... Изменено 22 мая, 2010 пользователем strANger_04 Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 20 мая, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 20 мая, 2010 (изменено) Şirin şirin yuxudaydıq, Bir zalım oyatdı bizi. Anaların gucağından, Bu dünyaya atdı bizi. Düşdük yolların ağına, Baxtımızın sorağına, Qatdı bizi qabağına, Əlində oynatdı bizi. Biz ki yol nədi bilməzdik. Biz ki öl nədi bilməzdik. Bilsək dünyaya gəlməzdik, Analar aldatdı bizi. Изменено 22 мая, 2010 пользователем strANger_04 Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 22 мая, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 22 мая, 2010 (изменено) Tanrı bizə ömür verdi. Çıxdıq zülmətdən işığa, Tanrı bizə ömür verdi. Özgələrə - danışmağa, Bizə susmağa dil verdi. Qıfıl asdı dilimizdən, Qalxdıq, basdı belimizdən, Nə aldısa əlimizdən- Əvəzində səbir verdi. Çox ömrü toya döndərdi, Kimini aya göndərdi, Bizi də suya göndərdi - Əlimizə xəlbir verdi... Изменено 22 мая, 2010 пользователем strANger_04 Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 22 мая, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 22 мая, 2010 (изменено) Üz tutduğum adamlar da Üzümə durdular mənim. Bir quyuya salladılar, İpimi qırdılar mənim. Yalandan yaş axıtdılar, Kəfənimi toxutdular, Yasinimi oxutdular, Duamı qıldılar mənim. O quyu necə dardı, dar! Mən çıxanda mat qaldılar, Yenə könlümü aldılar, Dostlarım oldular mənim... Изменено 22 мая, 2010 пользователем strANger_04 Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Суфий Опубликовано: 22 мая, 2010 Жалоба Share Опубликовано: 22 мая, 2010 (изменено) Çox xoşuma gəldi... rahat oxunur.... Sadə sözlərlə mənalı fikirlər..... Özümə götürəcəm onun kitabını.... Изменено 22 мая, 2010 пользователем strANger_04 Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 22 мая, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 22 мая, 2010 (изменено) Əminəm, məmnun qalacaqsınız Изменено 22 мая, 2010 пользователем strANger_04 Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
strANger_04 Опубликовано: 22 мая, 2010 Жалоба Share Опубликовано: 22 мая, 2010 Hörmətli userlər, Arial fontundan istifadə etmək yaddan çıxmasın Şerləri mən də oxudum, çox təşəkkür edirəm, ProstoYA_80, mövzuya görə, lirik atmosfer yaratdığına görə... Əsl mənim malımdır P.S. İndicə elə mən də təxminən bu notlarda bir kəsin (amma xarici musiqi nümayəndələrdən birinin) Yaradıcılığına dair mövzu həsr etmək fikrində idim...Burda şerlər oxuyararıq, orda musiqilər dinləyərik Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 6 июня, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 6 июня, 2010 Getm?dim. Ha ki, y?y?r, ha ki, t?l?s, Add?m-add?m, n?f?s-n?f?s Bu d?nya ?l??y? g?m?z, D?nyan? ?l??b getm?dim. He? k?s ?ym?di ad?m?, ?oxu ?apanda at?n?, M?n gizl?tdim qanad?m?, Qu? kimi u?ub getm?dim. Do?rad?m-?apd?m ?z?m?, Yo?urdum yapt?m ?z?m?, N? yax?? tapt?m ?z?m?, B?yr?md?n ?t?b ke?m?dim. Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ProstoYa_80 Опубликовано: 6 июня, 2010 Автор Жалоба Share Опубликовано: 6 июня, 2010 Bayat?l? qo?ma D???n n?ydi - n?yarpaqd?, n? ya?d?, Bunun hans? q?zd?, hans? a?acd?? Q?z a?aca, a?ac q?za qar??d?, Kirpikl?ri yarpaqlad? bu q?z?n. Q?zl?q donu yarpaqlardan bi?ildi, Kimi sevdi, kim g?t?r?b qa??rd?? A? k?yn?yi d?ym?-d?ym? a??ld?, Qara baxt?n kim ba?lad? bu q?z?n? Dindirdil?r bir d?rdimiz min oldu, N??m? oldu, kitab oldu, din oldu, O a?aca balta vuran kim oldu, Kim g?z?n? torpaqlad? bu q?z?n? Цитата Не бойтесь умных женщин, - влюбившись,они теряют мозги. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kara_N_Eva Опубликовано: 14 июня, 2010 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2010 bu yaxinlarda Ramiz Rovshen haqqinda verilish efire getdi..cox teessuf ki izleye bilmedim Цитата Настоящее счастье и свобода есть в той любви, в которой нет страсти... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
konsuelo Опубликовано: 17 июля, 2010 Жалоба Share Опубликовано: 17 июля, 2010 Ramiz R?v??nin ?n ?ox sevdiyim ?eri *** Kishiler bir olmur atam balasi Qorxagi var, igidi var, Amma her kishinin olenden sonra Qebri ustde aglamaga Bir qara paltarli gozel bir qadina umidi var. Sen olende kim olacaq gozlerini baglayan? Qardashmi olacaq, yadmi olacaq? Bu dunyada belke sene en cox aglayan, En cox aglatdigin qadin olacaq?! Goz yashlari yuduqca bash dashini, Qebrinde qurcalani, deyeceksen: ilahi Iller boyu aglatdigim bu qadin Goren nece saxlayibdi bu qeder goz yashini?! Birce kere ne sacini oxshamisham, Ne gozunu silmishem. Gozlerime batir indi saclarinin her deni, Iller boyu bu qadina men axi dert vermishem, Indi goren, niye cekir derdimi? Bu qadin bash dashimi opub, sigallamaqdansa Yumruguyla doyse-doyse yaxshidir. Qebrimin ustunde aglamaqdansa Meni soyse, yaxshidir. Yeri-yeri,qara paltarli qadin, Kiri-kiri,qara paltarli qadin. Bu qebir de min qebirden biridi Bash dashimi besdi basdin bagrina, Butun mene aglayanlar kiridi, Sen de kiri,qebrim damir,aglama. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Recommended Posts