Kaşif Опубликовано: 11 февраля, 2017 Жалоба Share Опубликовано: 11 февраля, 2017 (изменено) Türkçe şeirlər Yazılmamış MektuplarBen hep seni sevdim öbür yanım, adını öğrenmeden Sarışın mı, esmer mi, uzun-kısa bilmeden Görmez mi, duymaz mısın, yoksa yürümez misin Benden kaç yaş büyüksün kundakta bebek Belki de doğmadın sen Düşünen beynin, seven kalbin yetti bana Seni çağırdı sesim Soydum giysilerini İNSAN çıktın ya içinden Gerisini boş ver dedim, gerisi resim, ötesi ten Seni sevmem için de görmem gerekmiyordu zaten Seni yazdım tüm kitaplara, düşünce hızımla doldurdum Yetmedi sayfalar Kim okudu ki bir satırını, hem okusa da ne anlar Burada olmasa da ölümsüzlükte, sonsuza dek birlikte Seninle olmak için Yüce Rabbime sözüm var Her yeni buluşumda eskiyeni Her eskide bir yeni Arkamdan getiremeyeceklerimde kendimi Tüketmeyeceğim “Benimle gelecekler”Beni sana iletiyor Orada bulabileceğim ümidi ve tesellisi Burada bulamamanın acısını hafifletiyor Sahi, sen var mısın, nerede diye sormuyorum artık Biliyorum, sen varsın, burada ya da orada Mutlaka bir yerde Her sevgide bir parça buldum senden Her sevgiden bir parça Herkesi toplayıp bir adam yapamadım ya Kardelen Yüreğim paramparça Bu yüzdendi hep seninle konuştuğum, seninle yaşadığım Yoksa kendim miydim sende aradığım Hayır, hayır sen beni de aştın Bende olmayan bir sürü özellik var sende, istemem, kalsın Ben, bu halimle bir dost bulamadım Ya sendekiler de eklenirse? Maazallah Mutsuz da olsam yaşamayı öğrendim Sanal Dünyalarında Ne tuhaf şu insanlar, ne tuhaf şu sıradanlar Kendilerini üzecek, sıkacak ne varsa hepsi kurallarında Yüce adaleti yargılıyor, eşitlik yok diyorlar Eşitlik olunca da en çok kendileri rahatsız oluyorlar Ve “Aranan şartlar tarifesi” diyorlar aşka Kim benim üstümde kural koyabilir ki Yaradan’dan başka İnsanlar her yaptığının karşılığını bekliyor Adına vefasızlık, nankörlük diyorlar Sonra da aksini iddia ediyorlar Sen bana kural koymuyor, güveniyor ve özgür bırakıyorsun Sitem etmeyi bile basit, sıradan buluyorsun Ben, seni sıradan davranışlardan arındırıldığın için sevdim Sana yazdığım mektuplar A Tipik bir vakıa Bir çözmeye kalksalar gör dünyanın halini, ütopya Yaşamaya değer ne kalır ki. İnsanlar eşit olur, yok olur savaşlar da Kendileri için dilediklerini başkaları için de dileyecekler Birbirlerine iftira atmadan sadece gerçekleri söyleyecekler İşte beni hayatta güldürebilecek iki neden Bu gerçekten mümkün mü, elle tutulup gözle görülenlerden Seni göz yaşlarımda sakladım, boğmadan yüzdürdüm Yazılmamış şiirlerimde, anlatılmamış efsanelerimde gezdirdim Varlığına inanarak, adını bile öğrenmeden sevdim seni, ya sen Sen beni bulmuş değilsin henüz Hem bulsan kaç parçaya böleceksin ki Hangi yanımı, hangi yanına koyacaksın Hangi dalımdan kaç yaprak koparacaksın Bana gerçek masalların ağlayacak Şu Kardelen Yüreğim de Senden daha güçlü olduğunu öğrenmekten korkacak Sevmek; uzaktan güzeldir öbür yanım Sevmek... Uzaktan güzel Aramızda ne varsa özel Böyle kalsın, mektuplarda Daha doğrusu, yazılmamış mektuplarda Sen ve Ben Yaşanmamış zamanlarda Sen ve Ben Sadece Rüyalarda Finalist Изменено 11 февраля, 2017 пользователем Kaşif 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 11 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 11 февраля, 2017 Gidişini Anlatıyorum Senin gözbebeklerin var ya kadın kadın gülenİnsan insan bakan gözbebeklerinBeni tutsa tutsa gözlerin tutar ayaktaBeni yıksa yıksa gözlerin yerle bir ederNe gelirse onlardan gelir banaÇalışma gücü yaşama direnciMutluluk gibi kazanılması zorMutluluk gibi yitirilmesi kolayBir açarsın ki mutluyumBir kaparsın her şey elimden gitmişRıfat Ilgaz 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 12 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 12 февраля, 2017 SESSİZ GEMİ Artık demir alma günü gelmişse zamandan, Meçhule giden bir gemi kalkar bu limandan. Hiç yolcusu yokmuş gibi sessizce alır yol; Sallanmaz o kalkışta ne mendil ne de bir kol. Rıhtımda kalanlar bu seyahatten elemli, Günlerce siyah ufka bakar gözleri nemli. Biçare gönüller. Ne giden son gemidir bu. Hicranlı hayatın ne de son matemidir bu. Dünyada sevilmiş ve seven nafile bekler; Bilmez ki, giden sevgililer dönmeyecekler. Bir çok gidenin her biri memnun ki yerinden. Bir çok seneler geçti; dönen yok seferinden Yazar : YAHYA KEMAL BEYATLI 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 13 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 13 февраля, 2017 Bardaktan seni içmek Seni teneffüs etmek havada... Dolaşmak, dolaşmak sana dönmek Seni bulmak yuvada... Yolumuzda aylar, yıllar Basamak basamak... Basamakların çıkamadığı yere Kanatlarınla çıkmak... Boşaltmak takvimden günleri Günlerin üstünden yollara bakmak Rüzgarla esmek, sularla akmak... Baharı yollamak yollara Alıkoymak bir nisanın tadını... Dışarda herkes gibi seslenmek sana Ve koynunda söylemek asıl adını... İnanmak, inanmak, inanmak Ninnilerinle uyuyup, türkülerinle uyanmak... Arif Nihat Asya 2 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 14 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 14 февраля, 2017 Adı Hüzün Olsun Adı hüzün olsun bu gerçeğin. Ayrılığın tekil sızısını hissetmenin Ve senden sonraki yaşantımın, Adı hüzün olsun! Öteki renklerini aldığın, Tek mevsimlik dünyamın, Ve senden bana kalanların, Rotasız başlayan yolculuğumun, Her limanda yüzleştiğim sensizliğin, Adı hüzün olsun! Bir türlü gelmeyen geleceklerin, Bir yarısı sende kalan geçmişin, Ve her gün biraz daha kaybolan iyimserliğimin, Adı hüzün olsun! Gittikçe tuhaflaşan tavırlarımın, Azalan ideallerimin, Alışkanlık haline gelen sıradanlıkların Birbirine benzeyen her günün Adı hüzün olsun! Aklımda kalan şarkı sözlerinin, Anılarını sakladığım kirli odamın, Yağan yağmurun, Cama dayanmış soluk yüzümün, İçimde ağlayan çocuğun, Adı hüzün olsun! Artık gelmeyeceğine olan inancımın, Eksik yüreğimin, göremediğim renklerin, Sensizliğin, yarım kalmışlığın, Adı hüzün olsun! Değişmeyen şeylerin, Aynı filmin tekrarına benzeyen rüyaların, Sadakatini elden bırakmayan gönlümün, İçimdeki yalnız şairin, bu yaşantının, Ve bu şiirin adı hüzün olsun Finalist 2 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 15 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 15 февраля, 2017 Geceyarısı'nda Hüzünlü Bir Çehre Geceyarısı... Sokaklar bomboş,ıssız,umarsız... Kimse bulamaz kendini bu saatte, Aramak manasız... Bir kadın var sadece... Gölgelerin yoldaş göründüğü bu vakitte, O;Geceyarısı'nda hüzünlü bir çehre... Saçları güneş;dokunsan ısınır hemen kalbin, Gözleri deniz;baksan gider derinine benliğin, Çehresi hüzün;anlasan ıslanır çabucak kirpiklerin, Sözlüğe baksan;tanımıdır sanki güzelliğin... Yabancı biri olabilir o,belki de içimizden biri, Geceyarısı'nda hüzünlü bir çehre arıyor sevgiyi. Elinde bir resim,ceplerinde umut,yüreğinde hayalleri, Giymiş eski püskü,ayrılıkla yamanmış bir entari... Bu bile değiştirmemiş güvenini... Bozmamış masum güzelliğini... Geceyarısı'nda hüzünlü bir çehre... Çabalama boş yer,yazıktır yüreğine, Söyle bana hadi söyle... Kim ulaşmış ki böyle, Zor bulunan sevgiye.. 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 16 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 16 февраля, 2017 Ağır Yaralıysa AşklarZembereği boşalmış zamanın Akreple yelkovan birleşiyor gecemde Bütün tik taklar aşkı vururken Tembellik ediyor tavanda gözler Kusura bakma geleceğim Bu gece sensiz sevişeceğim Bugünden yarınlara gecikeceğim Senler pusu kurmuş karanlığıma büyüsünde sokaklarım Gece izlerini örtmeye hazır senden başkası çirkin Yatak sahnesinde yüzünü gizleyeceğim Mevsim aşkın ölüm vaktidir derler Aşk için ölene söveceğim Hırçınlığıma kanma gönlüm Ben bu uğurda ardımdan diz dövdüreceğim Ecelse gelen beklesin Araç arama sevgilim istediğine bineceğim /Gün gelir viraneye döner o kalp ayakların dolanır ayaklarına İçeceksin acımı kana kana bu yara hatıra kalır avuçlarında/ Bir garip ben olur ayrılık Sokulur hoyratça koynuna Ardımdan düşen yaşlarında toplanır hüzün kırıntılarım Bu bir ben olurum Bir sevdam Birde anılarım, hatıralarım Kadeh değerken kanlı dudaklarına Çenenden akar ahlarım bağrına Bir derin iç çekiş sokulur gece sarhoşluğuna Tutamazsın kendini tutamazsın Salınır iki damlası ben olur yanaklarına /Ağlama artık sevgili boşluklara ağlama/ O hüzün ki umuda yoldaş edilirken sensizliğimde Kuruttuğun düşlere kör bakar esrarlı gözlerinde Eskittiğim zamanı zavallı bırakır ihanet hasretinde Senden bir ışık bile yanmayacak bu şehirde Tüm senli geçmişleri savurdum kırlangıçların göç mevsiminde Mahrem gecelerinde bitti namusçuluk oyunların bahanende Ebabilin kanatlarına tuzak kurup fizik kanunlarına inat sende Küfretmek kadar inandırıcı olmadın bende Güle güle sevgili güle güle Her şey başladığı kadar doğal bitiyor dönencelerde Günahlarımın gölgesinde Kendi ellerimle süslüyorum ölüm çiçeklerini Taziyeler düşürüyor titreyen dudaklarım telkini Gidişinin son yolculuğuna uğurluyorum bendeki seni Senli ve sensiz tüm zamanların arasına sıkışmış beklentileri Yıkıyorum artık yıkıyorum sevgili Aptal bulduğun mutluluğun penceresine umut takıp Kilitlerini kırmayacağım açacağım sevgili Yalnızlığımın ritmik sancılarına boğuk hırıltılar ekleyip hıçkıracağım Susacağım sevgili Odama sızan hava son sensizliği hatırlattığında Duvara yaslayacak yorgun bedenimi sigaramın dumanı olacaksın Tüm nefesimle içimden söküp atacağım boşluğa seni /O duman ki hayalime takılan gözlerimdeki resmi boğan Bir bitişin eşiğine getirilecek hayatın ve dağ gibi sevdamın ardından Yıllanmış şarap tadındaki ayrılığınla yüzleştim en acısından/ Gözün aydın sevgili! Düşlerimden bile kovuyorum seni Senin için olmaya çalıştığım iklimlerin depremlerini yaratıyor benliğim Yoruldum! Bir umudunun bir de senin peşinde sürtüşlerimden Topraktan gelen şu beden çamurlaştı akıttığın selden Köhne çardakları kırılgan bulutlarıyla bir şehir kadar uzaklaştım senden Yoruldum senden, bizden, benden İlkten sona bir adım atarken sensiz bir çığlıktı kesildi soluğum derinden Koca yeminler savurdum dönülmez yollara dönerken And olsun ki; Mühür bastım dudaklara ölü toprağı serptim yollarına Yüreğimi gömüyorum sensiz sevdalara Elveda sevgili elveda... Finalist Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 19 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 19 февраля, 2017 ZamanSusarak anlattım bütün gizliyiSakladım duygumu ben konuşarakBir acı tarlası sessiz yüzündeAşkı yürürlüğe koyma savaşıİçimde bir düzen kaynaşmaktadırBüyük ve çekingen bakışlarındanEn iyi anlatış artık susmaktırAnladım bunu ben seni bilinceGel denize yaslan yalnız denizeSırrını denizler taşır insanınZaman bir hızdir ve yıldızdır akanEsneyen günler ve gece üstündenBir uyku bölmezse anılarımıKorkarım çıldırtır bu hayal beniGözlerin ne kadar İstanbul öyle Sebiller uçuşur parmaklarında Ortak günlerimiz tarih şöleniSaçlarında sayfa sayfa güneşiİçimde bir sergi var portrelerinHayalim heryerde kavrar gölgeniAşka ve tabiata ulaştır biziGel kurtar bu şehrin gürültüsündenTerketme n'olursun bir eşya gibiÖlümsüz bir hasret yaşarken bendeVurulmuş bir geyiktir sensiz zamanlarİçimin ormanı bir yangın yeriBir uyku bölmezse anılarımıKorkarım çıldırtır bu hayal beniIstırap varoluş şartımız olduEsef etme yasım karaymış diyeBir yanım vahşidir ürkütür seniAykırı düşerim sulhçulüğüneBir gün deli gibi sarsarak seniGöklerin yolunu sorabilirimBaşımı taşlara vurabilirimAklımdan çıkarsa anılarımızParamparçayım gel sen onar beniTopla aynalardan eski gölgemiGöçebe ömrümü bağla zamanaDağılsın içimin karıncalarıBir uyku bölmezse anılarımıKorkarım çıldırtır bu hayal beni Mehmet Akif İnan 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 20 февраля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 20 февраля, 2017 YIKINTIKara gecelerin yırtık entarisidir sabahlarım Salındıkça yıldızlar, Yırtıklardan bacakları görünür hayatın. Bu yüzdendir, çıplak geçti en güzel çağlarım İçli türküler dinlerim sabahları Akşamları ağlarım… Zembereği çalınmış zamanın, Bir gözü çizilmemiş portresiyim. Elimde telleri kopmuş bir keman Dağlara yazılmış bestelerim var Dağlar … Eteklerinde ön dişi olmayan çocuklar Saçlarını eğri kesmiş anneleri Şekerleri kana düşmüş Gözleri bana küsmüş Çekik çocuklar… Hep kavgada gökyüzüm Güneş Ay’a sitemde Ay yıldızlar içinde kalabalık, Güneşim yapayalnız Ay seslenir her gece pencereme “ Ey adını benden alan kız! Güneş yıldızları yaktı Geceler ondan ışıksız” Vapurlar yüzer gözbebeklerimde Yolcuları çalınmış Batmasınlar diye hep çağlarım Böyle dalgalı geçer gözlerimde günler Sabahları içli türküler dinler Akşamları ağlarım… Çamur yağdı gökyüzünden Kara uçar kanatlarım… Her yanı tutulmuş yerküremin Çöplükler kedilerin, Topraklar ölülerin En güzel köşeler delilerin Bana annemin cepleri kaldı Onu da gurbet aldı… Öyle bir direğim ki kent meydanında Yapayalnız her yanım Hadi ölenler görünmüyor Ama hani benim sağlarım? Bir direk gibi dik ve yalnız Adını Ay’dan almış küçük kız… Attığım her denizden boş çıkıyor ağlarım İşte bu yüzden ben Sabahları içli türküler dinler Akşamları ağlarım Aynur ENGİNDENİZ 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 1 марта, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 1 марта, 2017 Eşkiya Kaçagım... Eşkiya aşklar yaşarım durmadan Kaşla göz dagla uçurum arası... Konar göçerim Sürgünlügümü yurtlanmaz yerleşik sevdalar... Sıgsın isterler defnelerim küçücük saksılarıma Yetmez.. Dag başlarının teslimiyeti istenir Ya katli ..Ya ihanetim... Bilmezler bir başka bir yol oldugunu Yani ben Eşkiya... Her yanı pusu Gözlerimde ki dumanlı daglara sevdam Zülfümde gölgeye sıgınmam bundandır... O zaman keyif çatarim silah diye sevdagının doruguna Buzullar erir, nehirler yatak değistirir Sevdalarımı ışıklarında yıkarlar... Sonra da yürekleri seslerinde gürül gürül akarlar... Çıplak suretleri dag baslarını resmeder O dem iklim degişir yuzun olur Yüregimden gayrısına sır vermedıgım dogrudur Kaçaklık bu hadi gel şahrudum Daglara gölge verelim... Gögüsüm tahtasının altı ol Yoksa vuracak beni hasretin bir tenhada Yakışırmı bir kaçaga Ecel eliyle ölmek... “Korkma,sadece toprağa gideceksin,sonra toprak olacaksın. Sonra sularla birlikte bir çiçeğin bedenine yürüyeceksin, oradan özüne ulaşacaksın. Çiçeğin özüne bir arı konacak. Belki o arı ben olacağım.” Yavuz Turgul 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 2 марта, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 2 марта, 2017 Yenilgi Yenilgi, yenilgim, yalnızlığım ve kimsesizliğim. Binlerce yengiden de bana değerli olan sen! Dünyadaki tüm parlak başarılardan sensin yüreğime yakın olanı! Yenilgi, yenilgim, baskaldırım ve de benim kendimle tanışmam. Sayendedir ki, hala ben ayağı yere basan ve solmuş defneler peşinde koşmayan biri olduğumun bilincindeyim; ve sende, yalnızlığımı buldum ve de herkesten uzak, ve de gururlu olmayı. Yenilgi, yenilgim, benim parlak kılıcım ve de kalkanım. Gözlerinde okudum tahtı arayanın kendi kendisinin kuluna dönüştüğünü. Ve, bir kimsenin derinliklerindeki esasını anlayabilmemiz için onun gücünü söndürmemiz gerektiğini. Ve ancak böylesine olgunlaştıktan sonradır ki, bir meyvenin tadına varılabildiğini. Yenilgi, yenilgim, benim sözünü sakınmaz yol arkadaşım şarkımı, bağrışmalarımı, sessizliklerimi hep duyacaksın. Ve senden baska hiçkimse bana söz etmeyecek kanat çırpınmalarından ve deniz kabarmalarından ve de geceleri yanan dağlardan. Ve sen, tek başına ruhumun sarp ve kayalık yollarından tırmanacaksın. Yenilgi, yenilgim, benim ölmez cesaretim sen ve ben fırtınada birlikte güleceğiz; ve biz ikimiz, derin mezarlar kazacağız içimizde ölmekte olanlara; ve tutunacağız, tüm gücümüzle, güneşin karşısında; ve de tehlikeli olacağız. 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 7 марта, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 7 марта, 2017 Orhan pamuk'a ithafYüzde yüz bir pislik var ki kanında,Soykırımı icadı yaptı sonunda.Türkiye'nin şu en hassas anında,Onu yalanlayan tarihe kızar,Böylesi hainler oluyor yazar.Nerden çıktı şimdi durup dururken?Dört yandan ülkeyi düşman bürürken,AB'ye gün be gün hesap verirken,Hayâlî ölüye mezarlar kazar,Böylesi hainler oluyor yazar.Kıvırmayı bırak, erkek ol erkek,Bir buçuk milyonu saydın mı tek tek?Üç kuruş paraya satılmış k...kEline bir kemik geçince azar,Böylesi hainler oluyor yazar.Dönen dolapları ibretle seyret,Ermeni bu kadar göstermez gayret.Kraldan daha çok kralcı, hayret!Kafayı 'soykırımı' sözüyle bozar,Böylesi hainler oluyor yazar.Eğer bir soykırımı varsa ortada,Türklere yapıldı Erzurum, Kars'ta.Tarihi git öğren, birazcık sus da,Doğu baştan sona hep toplu mezar,Böylesi hainler oluyor yazar.Azerbaycan'a git, gör soykırımı,Yürekler acısı Türk'ün durumu.Bir daha bilmeden yapma yorumu,Azeri kanıyla doluyken Hazar,Böylesi hainler oluyor yazar.Batı'nın gözünde arttı değerin,Onlardan bir daha kaptın 'aferin'.Küpe de taktı mı efendilerin?Midesi dolunca dili hep uzar,Böylesi hainler oluyor yazar.Anan mı Ermeni, baban mı senin?Ailenden var mı hiç katledilenin?Seni bu ülkede 'aydın' edenin...Alçaklık yaptıkça bulursun pazar,Böylesi hainler oluyor yazar.Ekmeğini yediğin bu Devlete,Seni adam sayan yüce millete,ihanet ederek düştün zillete!..Aman ha dikkat et, değmesin nazar,Böylesi hainler oluyor yazar.Bir adam olursa doğuştan yamuk;Soyuna düşmandır, düşmana pamuk.ERBABÎ, yakana yapışır CMUK,Unutma, bu millet oyunu bozar,Böylesi hainler oluyor yazar.Ozan Erbabi 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 8 марта, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 8 марта, 2017 Dalga Sen içini çekerdin, benim saçlarım dalgalanırdı. Gözlerim kapalı, düşlerdim kaybolmayı. İçin giderdi, bende giderdim. Bir deniz gibi hürdüm o zaman, Üstümdeki gemilerin limanı hep sendin. Ben içimi çekerdim, senin öz yerin kamaşırdı. Öperdin usulca, dudakların hissettirmezdi buluşmayı. İçim giderdi, sen ki hep biterdin. Okyanus gibi kalabalıktı en dibin, Üstünden geçenleri bile farketmezdin, bendim. Bir gün, bir anda olsa, birlikte geçtik içimizden. Sustu sözlerimiz, konuşmaya başladı saydam inliğimiz. İçimiz, ikimizden ibaretti, ikimize karşı birdik. Tüm kıtalardan birlikte geçtik. İyiliğimiz kadar çirkindik. Bu yüzden üstümüzle balıklara çekildik, bizdik. Ve ölümle dalgalanacak kadar gençtik, Bir ölüme sığacak kadarsa bencildik. Ve bittik. 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 15 марта, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 15 марта, 2017 Baktım ki gökyüzü baştan başa bulut Unut diyor o güzel günleri unut Baktım ki deniz her dalgasıyla düşman Kuşlar av peşinde balıklar pusuda Çok gerilerde kalmış çıktığım liman Yok görünürde sığınacak bir ada Baktım ki musibet gün gelip çatmış Yolcusunda tayfasında şafak atmış Ne yelken kâr eder ne kürek ne istim Dayandım aşk ile yürüttüm gemiyi Aşk ile koskoca dağları düz ettim Avladım sonunda o civân kekliği 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 26 марта, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 26 марта, 2017 Sulara Dalan Gözler Gözlerim daldı gitti bir rüya denizine, Sularda uzun uzun baktım ayın izine Dedim: Yirmi yaşımın ay ışığı değil bu, Hani başım düşerdi bir sevgili dizine. Sular gene o sular, kıyı gene o kıyı, Gene çamlar dinliyor uzaktan bir şarkıyı, Ah artık görmüyorum eridi mi ne oldu? İri yeşil gözlerde gördüğüm pırıltıyı! Halit Fahri Ozansoy 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 31 марта, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 31 марта, 2017 Geceleyin Kırda Kuytu bir köşesindeyim ve yorgun bedenimin altında çıtırdıyor kuru yapraklar Üstte kristal bir gök ve yıldızlar ozancasına Yalnızım sıkıntının yayalnızlığı değil bu Düşlerle el ele yaşamayı dillendiren ve yudum yudum özümleten bir sevgi yanlızlığı Dinlendiriyor yüreğimi kafamı bedenimi serin okşayışlarıyla doğa Dinliyorum en güzel türküsünü kurdun kuşun Uçmak için kanat aramıyorum Ahmet Telli 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 8 апреля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 8 апреля, 2017 Değerli arkadaşım Эда F bu şiir sana Ey Hazan...! Yine neyin hazırlıgındasın, Nedir o telasın, nedir acelen? Sanki birseyler saklamaya çalısıyorsun benden Yoksa unuttugum birseyler mi var sevdalar, sevgililerinmi var? Neden sarardın, sinende sakladıgın hüzünler mi var Bak tabiat sana amade agaçlar, kuşlar, yapraklar Hepsi sana deli, sana divane, sana hizmetci Söyle neyin hazırlıgındasın yine Yeni yeni unutmalarınmı yoksa yeni sevdalarınmı Kimbilir kimlerin hüznünü gizliyorsun sinende Yine sapsarısın Ey hazan! Bu halin vefasızların ardından yas tutusundan mı Bırak giden gitsin hüznün dallarından sararıp düşsün Bırak senin güzelligini anlamayanlar savrulsun ucsun İndir gözyasını yagmur yagmur sararan vadilere Ey Hazan! Bırak unutan vefasız unutsun seni Sen ki her bahar yeniden seversin Şimdi hüznüne bir son ver Sal ılık rüzgarlarını Sevdalılardan selam götürsün sevgililere Oksasın dagları 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Эда F Опубликовано: 8 апреля, 2017 Жалоба Share Опубликовано: 8 апреля, 2017 teşekkür ) 1 Цитата Заговори,чтоб я тебя увидел. ----------------------------------- Я у себя одна. - - - - - - - - - - - - - - Счастье - это когда ты почти не пересекаешься с идиотом. (barba non facit philosophum) ~ ~ ~ ~~~~~~~~~ ~ ~ ~ Никто. Никакая. Ничья. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 12 апреля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 12 апреля, 2017 Ağaran Bir SuyumNerden mi anlıyorum yaşlandığımıKadınlar gittikçe daha güzelGüneş daha hızlı adımlıyor gökyüzünüSular daha soğuk rüzgâr daha serinEskiden her konuda konuşurdum istekleBir geniş gülümsemeyle dinliyorum şimdiBüyük yapılar ışıklı çarşılar bittiAra sokaklara salaş kahvelere gidiyorumKurtulmak için çırpındığım çocukluğuYeniden öğreniyorum çocuklardan şaşarakBütün sesler çın çın bir yalnızlık oluyorİçimden geçenleri söyledim sanıyorumBirisi bir şarkı söylemesin kederleTenimde bir titreme kirpiklerimde buğuKısa söz basit eşya kedi sevgisiAktıkça ağaran bir suyum zamanın ırmağındaNerden mi anlıyorum yaşlandığımıKadınlar daha güzel kadınlar daha uzak... 2 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 19 апреля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 19 апреля, 2017 oysa herkes öldürür sevdiğinikulak verin bu dediklerimekimi bir bakışıyla yapar bunukimi dalkavukça sözlerle korkaklar öpücükle öldürüryürekliler kılıç darbeleriylekimi gençken öldürür sevdiğinikimi yaşlıykenşehvetli ellerle boğar kimikimi altından ellerimerhametli kişi bıçak kullanırçünkü bıçakla ölen çabuk soğurkimi yeterince sevmezkimi fazla severkimi satar kimi de satın alırkimi gözyaşı döker öldürürkenkimi kılı kıpırdamadançünkü herkes öldürür sevdiğiniamaherkes öldürdü diyeölmez... 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 24 апреля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 24 апреля, 2017 Gelsen DiyorumBir demet acı var ellerimde Birde hüzün buseleri tenimde Kimden nereye olduğunu bilmediğim sonsuz Bir yolculuk yüreğimde...Tutsam diyorum acıları, tutsam Acıtmasa düşlerimi yalanlar. Baharlar yenik düşmese kışlara Gitsem diyorum bilinmeyenlere, gitsem... Yenik düştüğüm bir iki mısra ellerimde Özlemler kanatıyor sevgili haddim olmayan özlemler Gelsem diyorum ellerine, koşsam gelsem Yasak bir iki gerçek gece gibi çöküyor günlerime... Bir bakıyorum güneşler solmuş, Bir bakıyorum bitmeyen gündüzler gece olmuş. Sevsem diyorum umursamazcasına, sevsem Sevsem diyorum, sevemiyorum özgürce... Sevdalarım hep bir yasağa mahkum, Gölgeler hareler gibi kararır yarınlarıma Sevsem diyemiyorum, sevmesemde Sevmeler hep boğazıma düğümleniyor Gelemiyorum, gelmek istesemde... Dağlar misali duygularım yenik düşüyor Yağmur misali yağan gözyaşlarıma Ağlama diyorum bazen, ya da gülmek... Karar veremiyorum... Gülsem de ağlıyorum Ağlasam da kanıyorum... Bir iç çekiş gecelerde Bitse diyorum kararan geceler Şafak sökse... Bitse diyorum hüzünler, mutluluk gelse. Ne şafak söküyor Ne kara geceme güneş doğuyor... Gel diyorum, sevdalım gel artık Bak bir iki nefes kaldı tükeniyorum... Yasağım... Bitir artık bu yasağı Tükenmeden ben gelsen diyorum, Çünkü artık ben nefes alamıyorum. 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 28 апреля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 28 апреля, 2017 KİMİ SEVSEM SENSİN kimi sevsem sensin / hayret sevgi hepsini nasıl değiştiriyor gözleri maviyken yaprak yeşili senin sesinle konuşuyor elbet yarım bakışları o kadar tehlikeli senin sigaranı senin gibi içiyor kimi sevsem sensin / hayret senden nedense vazgeçilemiyor her şeyi terk ettim / ne aşk ne şehvet sarışın başladığım esmer bitiyor anlaşılmaz yüzü koyu gölgeli dudakları keskin kırmızı jilet bir belaya çattık / nasıl bitirmeli gitar kımıldadı mı zaman deliniyor kimi sevsem sensin / hayret kapıların kapalı girilemiyor kimi sevsem sensin / senden ibaret hepsini senin adınla çağırıyorum arkamdan şımarık gülüşüyorlar getirdikleri yağmur / sende unuttuğum hani o sımsıcak iri çekirdekli senin gibi vahşi öpüşüyorlar kimi sevsem sensin / hayret in misin cin misin anlamıyorum ATTİLA İLHAN 2 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 9 мая, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 9 мая, 2017 MONA ROZA Mona Roza, siyah güller, ak güller Geyvenin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Ah, senin yüzünden kana batacak Mona Roza siyah güller, ak güller Ulur aya karşı kirli çakallar Ürkek ürkek bakar tavşanlar dağa Mona Roza, bugün bende bir hal var Yağmur iğri iğri düşer toprağa Ulur aya karşı kirli çakallar Açma pencereni perdeleri çek Mona Roza seni görmemeliyim Bir bakışın ölmem için yetecek Anla Mona Roza, ben bir deliyim Açma pencereni perdeleri çek… Zeytin ağaçları söğüt gölgesi Bende çıkar güneş aydınlığa Bir nişan yüzüğü, bir kapı sesi Seni hatırlatıyor her zaman bana Zeytin ağaçları, söğüt gölgesi Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ve vardır her vahşi çiçekte gurur Bir mumun ardında bekleyen rüzgar Işıksız ruhumu sallar da durur Zambaklar en ıssız yerlerde açar Ellerin ellerin ve parmakların Bir nar çiçeğini eziyor gibi Ellerinden belli oluyor bir kadın Denizin dibinde geziyor gibi Ellerin ellerin ve parmakların Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Saat onikidir söndü lambalar Uyu da turnalar girsin rüyana Bakma tuhaf tuhaf göğe bu kadar Zaman ne de çabuk geçiyor Mona Akşamları gelir incir kuşları Konar bahçenin incirlerine Kiminin rengi ak, kimisi sarı Ahhh! beni vursalar bir kuş yerine Akşamları gelir incir kuşları Ki ben Mona Roza bulurum seni İncir kuşlarının bakışlarında Hayatla doldurur bu boş yelkeni O masum bakışlar su kenarında Ki ben Mona Roza bulurum seni Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Henüz dinlemedin benden türküler Benim aşkım sığmaz öyle her saza En güzel şarkıyı bir kurşun söyler Kırgın kırgın bakma yüzüme Roza Artık inan bana muhacir kızı Dinle ve kabul et itirafımı Bir soğuk, bir garip, bir mavi sızı Alev alev sardı her tarafımı Artık inan bana muhacir kızı Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Meyvalar sabırla olgunlaşırmış Bir gün gözlerimin ta içine bak Anlarsın ölüler niçin yaşarmış Yağmurlardan sonra büyürmüş başak Altın bilezikler o kokulu ten Cevap versin bu kanlı kuş tüyüne Bir tüy ki can verir bir gülümsesen Bir tüy ki kapalı gece ve güne Altın bilezikler o kokulu ten Mona Roza siyah güller, ak güller Geyve’nin gülleri ve beyaz yatak Kanadı kırık kuş merhamet ister Aaahhh! senin yüzünden kana batacak! Mona Roza siyah güller, ak güller Sezai KARAKOÇ 2 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 26 мая, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 26 мая, 2017 Baş köşeyi kim aldı, kime verdin? Bir bardak soğuk su gibidir onlar Ellerinin uzandığı her masada taş gibi bir çay. Bizim içtiğimiz çay da çaydır. Çarpık dudaklı, ezik gözlü allı mavili çaylar Şehirlerden çok güneş vardır o çaylarda O çaylar dağları bin parça eder getirir. Yaşamayı çağıl çağıl getirir. Dans eden bir kadının ayak bilekleri gibidir onlar Judy Garland gibi çay, kan gibi çay O çaylardan su içenlerin gözleri Benim çay bardağımda senin gözlerin olur Senin gözlerin sizin çay bardağınızda. Sezai Karakoç Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 31 мая, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 31 мая, 2017 Türkiyem, Anayurdum, Sebebim, Çarem! Ben, kağnılarla yaylılarla büyüdüm geldim Çocuk yüreğimi yakan türküler dinleye dinleye. Mahzun kağnılarla, nazlı yaylılarınla Ve tozlu yollarınla sevdim seni Türkiye! O tezek topladığım kırlar, yaylalar... Başına oturduğum, yemek yediğim atandır. Türkiye'm, anayurdum, sebebim, çarem... Taşına toprağına vurgunluğum bundandır... Akşam karanlığıyla başlardı kurbağalar Susar gökyüzü kadar, dinlerdim biteviye. Gecemi besteleyen cırcır böceklerinle. Kurbağa seslerinle sevdim seni Türkiye! Bir Peygamber sofrasıydı soframız: Biraz tandır ekmeği, biraz çökelik... Yoksulluğunla da bağlandım kaldım sana Mecnunlar gibi üstelik. Yağmurlar başlayınca, odalarımız damlardı Dizlerini döve döve ağlardı anam. Şimdi kırkikindiler boyunca sırılsıklam Küçük kerpiç evlerin çıkmaz aklımdan! Türkiye'm! Hasretim! Kınalı türküm! .. İçiçe güzellik, uç uca kahır Yüreğimi bin parçaya bölseler Her parçası yine seni çağrışır. Yavuz Bülent Bakiler 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 15 июня, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 15 июня, 2017 Ey Sevgili Senin kalbinden sürgün oldum ilkin Bütün sürgünlüklerim bir bakıma bu sürgünün bir süregi Bütün törenlerin sölenlerin ayinlerin yortularin disinda Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layik olmasam da Uzatma dünya sürgünümü benim Aşkın bu en onulmazından koparıp Bir tuz bulutu gibi Savuran yüregime Ah uzatma dünya sürgünümü benim Nice yoruldugum ayakabilarimdan degil Ayaklarimdan belli Lambalar egri Aynalar akrep melegi Zaman çarpilmis atin son hayali Ev miras degil mirasin hayaleti Ey gönlümün dogurdugu Büyüttügü emzirdigi Kus tüyünden Ve kus südünden Geceler ve gündüzlerde Insanliga anit gibi yükselttigi Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünüm benim Bütün siirlerde söyledigim sensin Suna dedimse sen Leyla dedimse sensin Seni saklamak için görüntülerinden faydalandim Salome'nin Belkis'in Bosunaydi saklamaya çalismam öylesine asikarsin bellisin Kuslar uçar senin gönlünü taklit için Ellerinden devsirir bahar çiçeklerini Deniz gözlerinden alir sonsuzlugun haberini Ey gönüllerin en yumusagi en derini Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Yillar geçti sapan ölümsüz iz birakti toprakta Yildizlara uzaniphep seni sordum gece yarilarinda Çati katlarinda bodrum katlarindaGölgendi gecemi aydinlatan essiz lamba Hep Kanlica'da Emirgan'da Kandilli'nin kursuni safaklarinda Seninle söylesip durdum bir ömrün baharinda yazinda simdi onun birdenbire gelen sonbaharinda Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layik olmasam da Ey çagdas Kudüs (Meryem) Ey sirrini gönlünde tasiyan Misir (Züleyha) Ey ipeklere yumusaklik bagislayan merhametin kalbi Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünümü benim Daglarin yikilisini gördüm bir Venüs bardaginda Köle gibi satildim pazarlar pazarinda Günesin sarardigini gördüm Konstantin duvarinda Senin hayallerinle yandim düslerin civarinda Gölgendi yansiyip duran bengisu pinarinda Ölüm düsüncesinin beni sardigi su anda Verilmemis hesaplarin korkusuyla Sana geldim ayaklarina kapanmaya geldim Af dilemeye geldim affa layik olmasam da Sevgili En sevgili Ey sevgili Uzatma dünya sürgünüm benim Ülkendeki kuslardan ne haber vardir Mezarlardan bile yükselen bir bahar vardir Ask celladindan ne çikar madem ki yar vardir Yoktanda vardan da ötede bir Var vardir Hep suç bende degil beni yakip yikan bir nazar vardir O sarkiya özenip söylenecek misralar vardir Sakin kader deme kaderin üstünde bir kader vardir Ne yapsalar bos göklerden gelen bir karar vardir Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardir Yanmissam külümden yapilan bir hisar vardir Yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardir Sirlarin sirrina ermek için sende anahtar vardir Gögsünde sürgününü geri çagiran bir damar vardir Senden umut kesmem kalbinde merhamet adli bir çinar vardir Sevgili En sevgili Ey sevgili Sezai Karakoç 2 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 27 июня, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 27 июня, 2017 Tut Yüreğimden Ustam Ustam!Aklım firarda.Gözbebeklerimde müebbet hüzün,Dilimde Ay kesiği bir yara,Düşüm kırık dökük,Umudumun boynu bükük,Bir öksüzün omuzlarında sükut.Yüreğim sana emanet sıkı tut.Tut ki; kancık pusulara düşmesin.Bir hain kurşunu gelip deşmesin.Ustam!Ne zaman o senin bildiğin zaman,Ne sevda gördüğün masallardaki.Eskiden,Halı tezgahında dokunurdu aşklar,Nakış nakış, körpe kız ellerinde.Mendillere yazılırdı isimler,Yüreklere kazılırdı gizlice.Sevdalılar asil ve de yürekliSevdalar, kavgalar iki kişilik.Oysa şimdi;Çorak gönüllere ekiliyor sevdalar seher vakitlerinde.Meşru sevdalardan,Gayrı meşru acılar doğuyor kundaklara,Günahkar gecelerden.Beni herkes sevdaya asi sanır,Oysa aşk, beni nerde görse tanır,Hasret tanır,Zulüm tanır,Ölüm tanır,Yüzüm yüzümden utanır.Yorgunum ustam;Ne katıksız somun isterim senden,Ne bir tas su,Ne taş yastıkta bir gece uykusu.Var gücünle asıl sükunetime,Çığlığım kopsun,Uzat ellerini güneşe dokun,Uyandır uykusundan,Tut yüreğimden ustam tut,Tut beni, sür güne...Serkan Uçar 2 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 14 июля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 14 июля, 2017 (изменено) Dünden Kalan SıkıntıBugün içimde bir sıkıtı var dünden kalan Ne bugünün tadı kalmış gönlümde Nede yarının uslanmaz heyecanı yüreğimde öylesine bir hayat taşımanın hevesiyle Yollara bakıyorum sessizce Bugün içimde bir sıkıntı var dünden kalan Güneşin kızıllığı vurmuş gözlerime ufkun derin izleri sarmış her yeri gördüğüm süratler de kim bende kimim? Soruyorum Sonbaharın gelişine Bugün içimde bir sıkıntı var dünden kalan Kuşlar bir başka uçuyor derinlerde Deniz bir başka dalgalanıyor sahillerde Karanlık başka bir karanlık gecenin içinde bir bulut gibi kaplıyor bütün bedenleri gizlice Bugün içimde bir sıkıntı var dünden kalan Anlatılmamış bir hikâyenin söylenmiş bir şarkının aldatılmamış bir yüreğin hevesi ile yanmamın çekilmez acısı aşk gibi kavga gibi sarmış yüreğimi verem nöbetleri gibi Bugün içimde bir sıkıntı var dünden kalan Dışarıdaysa hafif bir yağmur Bir arkadaş edasıyla yağıyor Yağıyor sis kaplı caddelere Yağıyor yavaş yavaş Yağıyor yüreğime yüreğime. Finalist Изменено 14 июля, 2017 пользователем Kaşif Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 17 июля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 17 июля, 2017 BENİ GÜZEL HATIRLA Beni güzel hatırla! Bunlar son satırlar... Farzet ki, bir rüzgârdım, esip geçtim hayatından ya da bir yağmur sel oldum sokağında sonra toprak çekti suyu... Kaybolup gittim, belki de bir rüya idim senin için. Uyandın ve ben bittim... Beni güzel hatırla! Çünkü; sevdim seni ben, herşeyini... Sana sırdaş oldum, dost oldum, koynumda ağladın. Yüzüne vurmadım hiçbir eksikliğini, beni üzdün, kınamadım. Alışıktım vefasızlığa, el oldun aldırmadım... Beni güzel hatırla! Sayfalarca mektup bıraktım sana. Şiirler yazdım her gece, çoğunu okutmadım. Sakladım günahını, sevabını içimde sessizce gittim... Senden öncekiler gibi sen de anlamadın. Beni güzel hatırla! Sana unutulmaz geceler bıraktım sana en yorgun sabahlar... Gülüşümü, gözlerimi, sonra sesimi bıraktım. En güzel şiirleri okudum gözlerine baka baka, söylenmemiş "Merhaba"lar sakladım her köşeye vedalar bıraktım duraklarda. Ne ararsan bir sevdanın içinde fazlasıyla bıraktım ardımda. Beni güzel hatırla! Dizlerimde uyuduğunu düşün, saçını okşadığımı, üşüyen ellerini ısıttığımı, mutlu olduğun anları getir gözünün önüne. Alnından öptüğüm dakikaları... Birazdan kapını çalan kişi olabileceğimi düşün şaşırtmayı severim biliyorsun. Bu da sana son sürprizim olsun. Şimdi, seninle yaşanan günleri ateşe veriyorum beni güzel hatırla. Gidiyorum... Finalist Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 22 июля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 22 июля, 2017 Bir Yerden SonraBirbiri ardına geliyorsa mutsuzluklar Keskin bir bıçak gibi saplanıyorsa acılar Köşebaşlarını tutmuşsa umutsuzluklar Ve uçurumlarda yankılanıyorsa aşkın son çığlıklarıAyrılık güzeldir... En kalabalık yerlerde büyüyorsa kimsesizliğin Binlerce kahkaya karışıyorsa gözyaşların Son çiviyi çakıyorsan yorgun sabrına Daha kirpiklerinde can veriyorsa hayallerin Ve dilinin ucundaysa en çılgın küfürlerYalnızlık güzeldir... Güvendiğin yüreklere karlar yağmışsa Buz tutmuşsa o sımsıcak bakışlar Sen yangınlar içinde üşüyorsan Ve bir zavallılıksa artık o çok sevmek Böyle bir dünyaya tükürmekVe ölmek güzeldir... Ahmet Selçuk İlkan 1 Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 22 июля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 22 июля, 2017 Bana Zamandan Söz EdiyorlarGelip size zamandan söz ederler Yaraları nasıl sardığından ya da her şeye nasıl iyi geldiğinden. Zamanla ilgili bütün atasözleri gündeme gelir yeniden. Hepsini bilirsiniz zaten, bir işe yaramadığını bildiğiniz gibi. Dahası onlar da bilirler. Ama yine de güç verir bazı sözler, sözcükler, öyle düşünürler. Bittiğine kendini inandırmak, ayrılığın gerçeğine katlanmak, sırtınızdaki hançeri çıkartmak, yüreğinizin unuttuğunuz yerleriyle yeniden kucaklaşmak kolay değildir elbet. Kolay değildir bunlarla başetmek, uğruna içinizi öldürmek. Zaman alır. Zaman Alır sizden bunların yükünü O boşluk dolar elbet, yaralar kabuk bağlar, sızılar diner, acılar dibe çöker. Hayatta sevinilecek şeyler yeniden fark edilir. Bir yerlerden bulunup yeni mutluluklar edinilir. O boşluk doldu sanırsınız. Oysa o boşluğu dolduran eksilmenizdir. Gün gelir bir gün başka bir mevsim, başka bir takvim, başka bir ilişkide o eski ağrı ansızın geri teper. Dilerim geri teper. Yoksa gerçekten Bitmişsinizdir. Zamanla yerleşir yaşadıkların, yeniden konumlanır, çoğalır anlamları, önemi kavranır. Bir zamanlar anlamadan yaşadığın şey, çok sonra değerini kazanır. Yokluğu derin ve sürekli bir sızı halini alır. Oysa yapacak hiçbir şey kalmamıştır artık Mutluluk geçip gitmiştir yanınızdan Her şeye iyi gelen zaman sizi kanatır... murathan mungan Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 26 июля, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 26 июля, 2017 ÖZLEDİM SENİÖzledim seni... Ayrılık yüreğimi uyuşturuyor karıncalandırıyor nicedir. Beynimi uyuşturuyor özlemin... Çok sık birlikte olmasak bile Benimle olduğunu bilmenin Bunca zamandır içimi ısıttığını Yeni yeni anlıyorum Yokluğun, Hatırladıkça yüreğime saplanan bir sızı olmaktan çıkıp Mütemediyen bir boşluğa Sabahları seni okşayarak başlamaları Akşamları her işi bir kenara koyup Seninle başbaşa konuşmaları özlüyorum; Oynaşmalarımızı, Yürüyüşlerimizi, Sevimli haşarılığını, Çocuksu küskünlüğünü... Nasıl da serttin başkalarına karşı Beni savunurken; Ve ne kadar yumuşak Bir çift kısık gözle kendini Ellerimin okşayışına bırakırken Gitmeni asla istemediğim halde Buna mecbur olduğunu görmek Ve sana bunları söylemeden ''Git artık'' demek ''Beni ne kadar çabuk unutursan, o kadar çabuk kavuşacaksın mutluluğa'' Demek sana ne de zor Seni görmemek ve belki yıllar sonra Karşılaştığımızda Bana bir yabancı gibi bakmanı istemek senden... Yeni bir sevdayı yasakladığım kalbime söz geçirmek.... Can Yücel Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 3 сентября, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 3 сентября, 2017 Ben seni hiç sevmedim ki Ben seni hiç sevmedim ki Yorgun akşamlarda söylediğimiz şarkıları sevdim Bir çiçeğe gülmeni, bir güle benzemeni sevdim Birde yıldızları sevdim Eylül akşamlarında gelip, Gözlerinde tutulan. Ben seni hiç sevmedim ki Beni yola koyduğunda ayrılmayı sevdim Kurşunları sevdim beni vurduğunda Ağlamayı sevdim unuttuğunda Yalnız olduğumu anladığımda Ayakta kalmamı sevdim Yıkılmamı sevdim seni hatırladığımda Ekmeği sever gibi sevdim sensizliği Su gibi özledim Temmuz güneşinde sesini İkindide yağmur gibi Geceleyin yağan yağmur gibi sevdim seni sevdiğimi Ben seni hiç sevmedim ki Kuşlara şarkılar öğretmeni sevdim Menekşeyle konuşmanı Nisan'a hatırlatmanı Baharın bir adının da yalnızlık olmadığını Düştüğün zaman kanayan yaralarını Ve tuhaflığını üşüdüğün zaman Sakız satan çocukları Yeni çıkan şarkıları Her kaybettiğinde kazanan yanlarını sevdim Denize düşmüş gül gibi düştüm ateşe Ben yangını sevdim yandığım zaman böyle işte Ben seni hiç sevmedim ki Bir gece bir ceylan indi dağdan kalbine Bir gece bir şiir gibi kibrit alevinde Alemin ortasında, kimsesizliğin sesinde Buğusunda sabahın, acımasızlığında ahın Ağlayan yüzünde İsa'nın Ferahlatan gücüyle duanın Korkutan yanıyla nar'ın İncenin, zeytinin ve kalbin üstüne Gülün üstüne Tutunduğum umudun üstüne Korkunun üstüne Hep senin üstüne, hep senin üstüne Ben seni hiç sevmedim ki Gittiğin zaman gitmeni sevdim Evreni sevdim geldiğin zaman Kalmanı sevdim Korkuyordum sana alışmaktan Yine de sevdim gülümsemeyi Mendilimi sallarken, seni götüren trenin arkasından Kırlara ilk kar düştüğü zaman Ölümünün ne güzel olduğunu sevdim Seni içimde öldürdüğüm zaman Ben seni hiç sevmedim ki Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 8 сентября, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 8 сентября, 2017 İnci Dakikaları Sen bana yeni yılsın her dakikaHer dakika bir yaşıma daha giriyorumSen benim üstüne titrediğim güzel ve yeniSaatim kadar saadetimin gözbebeği zamansınBen bin parçaya bölündüm her parçasındaHer parçasındayım kırkayak sesli boğuk arkadaşlığınÇalkantısız Üniversitenin yalnızlığın ve ağlamanınErkek ağlar mı diyeceksinHayberin kapısı ağlar mı erkek ağlar mıBen yel gibi erkekler ağlar diyorumBir dakika ağlar yılbaşı dakikasındaDaha gözlerimin gerçek yaşları belirmedenAğlamak diye bir şey yoktur diye bir şeyYüzme bilmeyen bir uyurgezer yüzer yaÇürük ve havada asılı tahtalar üstündeHafif kedi ayaklarıyla yürür gerçekten yürür yaSen benim ağlamamı erkeklığımeUyanan ölmeyen yenilenenAzgın kışlar içinde keskin baharlar bulanSeni bulan yeniden bulan tekrar tekrar bulan erkekliğime sayBütün bir yıl bütün bir yaşama boyuGizli heybelere binbir gece eşyası doldurduğuma sayBen otomobilleri böylesine yankısız sağır komamÖyle bir isyan şiiri var ki ben onu yakalayacağımBu yunan şehrinin düzenini öper ve yalvarırımŞehrin ölümünü yanlış anlamaGözleri kör oldu doğrudur ama o kadarVe şehrin gözlerini geri verme dakikalarıdır bu yılgın çanlarSenin odan günışığı en güzel müzik banaFarklılıklar odasıGiden tren buharları içinde örümcek ağıSen güzel örümcek ağı yaşamakla yaşamamakDoğduğumuz şüpheyle öldüğümüz şüphe arasına gerilmişGarip bulut farklı müzik güzel örümcek ağıBen bir yabancı buğunun kokusunu alıyorumBu kokuyu alıyorsam onulmaz kıskançlık yaramdandırBenim garipliğime bakma benim kıskançlığıma bakma benimİncilerin ilk gerçek ve yeni yorumunu bulur gibi oluyorumBu inciler denizlerin en karanlık noktalarında bile yokturBenim ak ve kara kayalar içinde bulduğum incilerBu inciler sen olmasan bende bile yokturOldukları yerde bileSezai Karakoç Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Kaşif Опубликовано: 11 сентября, 2017 Автор Жалоба Share Опубликовано: 11 сентября, 2017 MIRILDANMALAR I içimden dedim beraber yürüyelim olur mu varsın gemilerimizi taşıyamasın sular varsın yarı yolda uyuya kalsın bize gönderilen bahar içimden dedim beraber yürüyelim olur mu varsın gölgemiz olsun hüzün dilediği gibi uzatsın canevimize ayaklarını varsın annemiz olsun tütün hayat daha sert vursun yumruklarını II içimden dedim ilmeği kaçmış bir hayat bizimkisi nedir alnımızdan öpmek için izimizi süren kalmış mıdır kalesi düşmüş bir şehrin cazibesi nedir yalnız bize yakışan bu serüven bu serüven ki bizden biri yaptı sırtımızdaki hançeri ve terketti bizi huzur denen sevgili kalakaldık, şaşkınlığın avuçlarında billur bir kuş gibi III içimden dedim gömülü bir ırmağın yalnızlığıdır bu beraber yürüyelim olur mu… İbrahim Tenekeci Цитата . . Dili yok yüreğimin, ondan ne kadar bizarım! Dil, din, ırk insanların arkadaş dost olmasına engel değil üstadım... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Recommended Posts