Гость mirzabeyli Опубликовано: 29 июля, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 29 июля, 2002 sahildir denizi esir eyleyen, neden sahil ola bilmeyirem men. dalqalar qayanin koksun yaranda, denizin rehmini gore bilmirem. eshqin gizletmeyib cilvelenende, lepeler dashlara siqal cekende, sahilin sevgiden qelbi yananda, qayanin sevincin ana bilmirem. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 31 июля, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 31 июля, 2002 Hormetli Mirzabeyli, burada yigishanlarin ekseriyyeti azeridir. Amma menim fikrimce Poeziya, Edebiyyat musigi kimi, sevgi kimi ne dile, ne dine, ne de millete baxir. Sizin uchun rubrikanizda Eliaga Kurchaylinin sheyrini azeri dilinde chatdiriram. Deyirdin ki, bir daha zeng etmerem sene men, Telefon nomreni de silmishdim defterimden. Nece oldu, bilmirem, her shey yadimdan chixdi, Barmaglarim yene de senin nomreni yigdi... Allah Eliagaya rehmet elesin! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 31 июля, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 31 июля, 2002 Yenede Eliaga Kurchaylidan: Men baxiram bayagdan Saralan yarpaglara Xezel olub tokulur Qarishir torpaglara. Her yarpag tebietin Bu hokmunden halidir. Vaxtdir, onlar budagdan Hokmen ayrilmalidir. Dili ola yarpagin Sen de qulaq veresen Budagdan ayrilanda O ne deyir, goresen? 1976. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 31 июля, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 31 июля, 2002 Yene de biri... Eliaga Kurchayli. Ayrilanda soyledin: "On birde zeng vuraram!" On ikiye ishleyir, Qalmayib sebr, aram, Kechdi iki deqiqe, Telefon danishmayir, Qelbim deqiqeni yox, Indi anlari sayir, Uch deqiqe.. besh.. alti.. Bu nece telefondu? Yoxsa zengler tufana, Shaxtaya dushdu, dondu? Yoxsa esib hardasa Soyuq shimal yelleri, Hardasa qirilibdir Telefonun telleri? Indi men sukut dolu Tufana dozemmirem, Besh gune nece dozdum Besh ana dozemmirem. Telefonun nomresi Yoxsa chixib yadindan? Oz-ozume zeng vurdum Yoxsa senin adindan? Dindi cingiltili zeng, Bu shefa zengleridi. Telefonun deyesen Shimal buzu eridi. Kime bu sozler tanish gelmir? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость guestmirzabeyli Опубликовано: 2 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 2 августа, 2002 Sevdire bilmedim senin qelbini, Bigane nefesin kime gerekdir. Menimdir eshqim de arzularim da, Sensiz de onlar yashayacaqdir. Yani ki, mehebbet qanadlarinda, Ucaram sensiz de xeyallarimla, Her gece royada iliq gozleri, Sevirem deyecek senden xebersiz. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 2 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 2 августа, 2002 Azim Muzefferov Penceremi doydu kulek, Ele bildim sen gelmisen! Dillenmedi, susdu urek, Ele bildim sen gelmisen! Gece xeyli kechib axi... Ureyime dushdu qorxu. Gozlerimden qachdi yuxu, Ele bildim sen gelmisen! Kulek esdi, men aldandim, Bes dedim sensen, aldandim. Durub bayira boylandim, Ele bildim, sen gelmisen!.. Afganistanda 80-ci illerde helak olub. Allah rehmet elesin! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 3 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 3 августа, 2002 Olum dehshet dolu,gerim yox daha, Koce bileceyim gorum yox daha; Menim bu dunyada yerim yox daha, Ayaqim altindan yer qacir ALLAH! Hesret gozlerimden axan yash qara, Buz kimi evimde divar,dash qara, Qismetim bashini cirpib dashlara, Mene yer altindan yol acir,ALLAH! Etdiyim dualar Tanrimi yormaz, Ne omur gozleyer,ne zaman durmaz, Darixdiqim qollar sinede carpaz, Birce olum mene qol qcir,ALLAH! Sevinc Pervane Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 3 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 3 августа, 2002 Hormetli bey! Men ozum sheirler yaza bilmirem, amma mende olan bir tike azeri dilinde sheirleri chalisharam buraya kochurem. Nakamam, arzular choxdur heyatda, Alinib-satilmayir olum hech harda. ...Ozun hiss etmeden, qefil bir anda Gedersen heyatdan sen baxa-baxa. Azim Muzefferov. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 4 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 4 августа, 2002 Xanim size hec bir iradim yoxdur.Yazdiqlarinizi cox hevesle oxuyuram.Cox teesuf ki oz klassiklerimizi ana dilinde oxumamisham,muasirlere ise imkan,vaxt olmayib.Sadece herden bura nezer yetirdiyinize gore minnetdaram Yollar kimi hesretimin sonu yox, Cilpaq sevgim,burunmeye donu yox, Doct-tanishim biri sayir,onu yox, Bes sorushsa seni eller,ne deyim?! Sen gedeli yataqimdan buz cixir, Quruyubdur,dodaqimdan duz cixir, Deseler ki, gorushune qiz cixir, Qipasalar seni diller ne deyim?! Kash bir aqac olub bitem kucende, Gorem seni her yanimdan kecende, Yashidlarim bir-bir gelin kocende, Seni sorsa menden iller ne deyim Sevinc Pervane Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 4 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 4 августа, 2002 Bey, men hem klassikani, hem de hech taninmamish shairleri bir megam buraya gelmemish chox oxuyurdum. Indi ise... yaman dala qalmisham. Ne ise, bir dene de taninmamish Elchin Ismayildan. Qara Yanvar hadiselerine hesr olunub: Derdim gelmeyir dile, Kim nale gorub bele? Men gunahsiza soyle, Nedir gunahim, agla. Bu derde dozum nece, Dag chekdi neche gence. Qana boyandi gece, Yas tutdu sabahim, agla. Bu dag ovlad dagidi, Dunyadan da agirdi. Shehidlere agi de, Yaxin, uzagim, agla. Yanib derdime dondun, Qaya sebrime dondun, Shehid qebrine dondun, Agla, torpagim, agla! Allah butun shehidlere rehmet elesin! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 6 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 6 августа, 2002 16 mertebeli binanin 16-ci mertebesinde birden anladiq ki, xoshbextliyin acari dushub cibimizden ozumuzden de xebersiz, pillelerin birinde; Tovshuyurduk, guzeshte getmek istemirdik hec birimiz ushuyurduk... qapilari acmaq lazimdir Lift ishlemir hemisheki tek... Eh, kimdi pilleleri geri qayida bir-bir: acarsiz da kecinerik sindirariq qapilari ya gucumuz catmasa?!.. Sevinc Pervana. Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 6 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 6 августа, 2002 ya gucumuz catmasa?!.. ************************* Chox gozel sheirdir, bey! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 7 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 7 августа, 2002 Gece qatarinda bir esger... uzunde donub qalmish maskasi tebessumuyle, istehsasiyla ifadeler qarishiq... stolun ustunde ici ayran dolu kasasi bir qedeh araq... boyat corek.... Herden ay ishigi dushende uzune soyuqluqundan qorxub bu sifetin sicrayir kenara... Gozleri ise xebersizdi bu esgerden... kimdi,gedir hara?! ( belke hardasa portretini yaradan namelum ressama dukili baxishlari ) Sehifelesen omur teqvimini gunlerinden shirininden aci cox... Indi onun ne teselliye... ne sohrete... ne de bosh omur kimi yellenen koyneyinin bir qoluna... ne yarimciq bu yolun davamina ne bir qadin feganina ( ister anasi olsun, ister qizi, ister baci,ister sevgili ) ehtiyaci yox!... Daha qisas ateshi de yandirmir onu hec itkin dushen qolunun bosh yeri kimi Partlayishdan sonra aqlini itiren esgerin itkin qolunu kim bilir shehid mezarliqinda defn eylediler...?! Amma ureyini, qururunu... insanliqini mehv eylediler... ferqi yoxdur indi onuncun dost ucbatindan, ya dushmen...! Indi yuxularinda kwsik bir ael yapishib boqazindan gozleri hedeqesinden, dili aqzindan cixanadek boqur onu her gece... ve dushunur ki, belke de o kesik qol indi dushmen elinde ozune qarshi vurushur. Vaqondakilar maraqla baxirdilar sakit dinmezce... Birce balaca bir qiz ushaqi yapishib anasinin eteyinden -Ana, bu ami deyiydiy?!!! - deye sorushur...! Minalanmish saheler arxa da qalsa da beyninde nidali suallar partlayir zavallinin: "bu omru menmi yashamaliydim goresen?!." Sevinjc Pervane.11.08.02. hormetli oxucu isterdik ki, Sevinc Pervane adiyla yazilmis sheirler haqqinda lutven oz reyinizi yazasiniz. cox caq olun. Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 7 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 7 августа, 2002 Dermani Mecnunun leyli deyildi, Ozge bir sevdaya uyardi gerek. Divane qelbinin kozleri uste, Ateshe dusheydi bashqa bir melek. Gorseydi gozunde Leyli eshqini, Mehebbet sevincin vererdi felek. Shabu–hicran titretse vucudun yene, Yashamaq isteyer, o sefil urek. Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 7 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 7 августа, 2002 Seni sevmekdi deli-deli... Seni sevmekdi dushuncesizce qoshulub avara kuleklere kucelerde veyillenmeyim... onlar da menim tek kimsesiz... men sensiz, kulekler sessiz... Qaldirib bashima piyaleleri besit bir kafenin en qaranliq kuncunde Evvel yuz,sonra yuz elli... bir yuz de artiq... bayirda hava xosh... Olcur kimsesiz kuceleri divarlardan tuta -tuta bir serxosh. Divarlar bitince yixilacaq bir eyyashin qucagina yeqin ki... bosh piyaleler oxuyacaq sarxoshluq neqmesini Seni sevmekdi deli deli bashibosh, qelbi dolu icime sigmir mehebbetim. Kecirsen onumden bashini bulayaraq, Tanimadigin bu serxosh qadindan iyrenerek... Bilirdinmi, men bele sevirem, bele sevirem eylenerek kederimle... hesretimle.. Men bele sevirem xayenetimle, nifretimle, mehebbetimle! Sevinc Pervane. 05.06.2002. Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 12 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 12 августа, 2002 bashimi itirmishem fikirlerin eyri-uyru dongelerinde... Bashima catmir elim... Dunya mene dikibmish gozunu qeminden qocaltdi meni Yashima catmir elim... Aqaclar cehenneme geden oyuqlar qapilari budaqlar... desteyi yarpaqlar acari ciceklerdir! Ciceklerle qatib bashimizi cicek dere-dere bashimizi qaldirmadan, hec neye aldirmadan getmishik uzumuz ucuruma sari... Gizletmekcun dost-tanishdan gozlerimin yashini Qandalli ellerim indi Gozumun yashina catmir... Dilim de kesikdir bextimin yaninda ellerim kimi... Yolub tokeceyem yalanci cicekleri ciceklere inanmiram ne onlarin rengine, ne cutune,ne tekine... Bu da bir bahardi aldadacaq payizadek. 22.04.2002 Sevinc pervane Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Гость cvetochek Опубликовано: 12 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 12 августа, 2002 Menim sheirlerden yaman xoshum geldi. Amma menim day "sheir z.sim" qurtaribdir, size ceveb yaza bilmirem. Teessufler olsun ki... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 12 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 12 августа, 2002 Qaranliqda daha aydin eshidiler piciltilar... Sukutun piciltisi da bu qaranliq otaqimda bogur qelbimin doyuntu seslerini... Bir an evvel qacib ishigi yandirmasam Olerem qorxumdan ki, artiq yoxam. Yaxshi ki, ay ishiqi var penceremde... adini picildayiram dodagimda, ureyimin doyuntusunde de, adin seslenir. Sukut qulaqlarin tutub qaranligin betninde gizlenir... Sen de adimi picilda... tenha olanda sevgilim... qaranliqlar seni qorxutmasin... 5.07.2002. Sevinc Pervane Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
mirzabeyli Опубликовано: 20 августа, 2002 Жалоба Share Опубликовано: 20 августа, 2002 Sen gedeli ay insafsiz, Butov omrum para oldu. Hesretden dondu kor bayqusha- Gunduzum de qara oldu. Goz yashim da qurudu bax.. Aqlamaq da bes elemir. Zaman durub oz yerinde.. Ta saat ses elemir. Xatireler asilibdi, Evimin dord divarina.. Hesret girib ureyime Ishleyibdir damarima. Gedirdinse gerek ki,sen- Gozlerimden itmeliydin. Xatireni defn eyleyib- Hemishelik getmeliydin. Durub indi xatireler Qesdime bir yaqi kimi.. Sensiz seni yashamaq- Qelbimde goz daqi kimi. Цитата могу слушать, могу говарить Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Recommended Posts