fatima Опубликовано: 2 августа, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 2 августа, 2003 (изменено) Бай!Салам -елейкум, ей Вятен оглу! Еhвалын нечядир?Озун нечясян? Вятенин Вятенчун ай итян голу!.. Сяни бездирмяди дозум?Нечясян?.. Устуня гайгылар галанды...Дёздун... Вятен гарыш-гарыш таланды...Дёздун... Фурсят ахтармадын, йаланды...Дёздун... Агдыр ел йанында узун...Нечясен?... "Вятене чаным да феда",демишдин... "Мян торпаг вермярям йада", демишдин... Мейданда hагрыйыб,ода демишдин, Инди тукяндими сёзун?..Нечесен?.. Гурбят йолларында итян омруну, Чадырда, базарда битян омруну, Мягзи бир дястейе йетян ёмруну Де, нечя гёрурсян ёзун?...Нечясен?.. Кёлялик бичилди, бойуна душду... Бяйлийин тякче оз тойуна душду... Вятен учбатындан ойуна душду... Бяс hаны аловун-кёзун?..Нечясен?.. Омрун борч ичиндя, олумун нисйе- Йаша, беля ёмур сон мягсядинсе... Бир кере йуксялмек истямединсе, Сурун онда дизин-дизин.., нечясе!.. Изменено 2 августа, 2003 пользователем fatima Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
bryunetka Опубликовано: 2 августа, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 2 августа, 2003 Фатя, ингилаб еляиpсян?)) сильно написано.. бу да сене Сабирден бир аз: Ким не дейep бизде олан гейрете, Гейретимиз белли бутун миллете Чырманарыг кечмaя чай гелмемиш Башлаярыг гызмага яй гелмемиш Сёз верерик инди бир ай гелмемиш Аста гачыб дюртюлерик хелвете Ким не дейep бизде олан гейрете Джумля джахан ятся да биз ятмарыг Гейрети-миллиeтимизи атмарыг Ахлимизи башгалара сатмарыг Бир гуруша, бир пула, я бир чете Киме не дейep бизде олан гейрете... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 2 августа, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 2 августа, 2003 присоединяйся, Брю! это чуть ли не самое мое любимое у Сабира. Тешеккур! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Ziyadli Опубликовано: 2 августа, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 2 августа, 2003 Тут несколько строк из стихов моего любимого поэта-барда Теймура Мусураева Героям памятных эпох Мы мнили стать достойной сменой, Но мы столкнулись вновь с изменой И мощным вихрем суматох! Но знай, проиграна борьба, Когда Коран в сердцах утихнет, А раз душа в порочном вихре - Уже бессмысленна стрельба! По всюду выполз этот сброд: Безродной нечисти и гнусов, Осведомителей и трусов, И вверг в страданья свой нароД Салам, еj шовкет-е таджым.. hалымы сорма! Салам, меним гайгыкеш баджым, мени говурма Jaралыjaм, тязялямя, тохунма, ел вурма. Мегер мен бу яраны сагалтмаг истемезмиjик? Бир меhман гендериб бизи дунjaja бизи Jaрадан Адетдир бизде: геjрети еjренер огул атадан Анджаг мярд олур сюд емен бир мерд анадан Буну исбат этмек ючюн деюшмек истемезмиjик? Гова-гова мерди намерд едер hеjaт, деjиб деделер Мегер гоюрлар бизим огуллары догру joла геделер? Гядим киши jетиреpди аналар, инди aммa гяделер. Мегер биз сирател-мюстягимля гетмек истемезмиjик? Деюше гетди "вятяня джаным феда" деjен гардашым, Туман алтында гизленди, гетмеди jeрде галан joлдашым. Дюшмяня сирр верир, сатыр мени jалан сирдашым, Бунлары ким беютду? Дюрюст “joлдаш” истемезмиjик? Туман алтда гизледир инди огулларын аналар Гоjмаjырлар киши кими ja еляляр , ja дa галалар Гедим кишилиje бахар, инди пула, hаны о гаjнаналар? Дюрюст jерин баласына гурбан олмаг истемезмиjик? Бахырсан еля, hамынын джанына дюшюб вялвяля, Унудублар Аллаhы, истерляр анджаг аля пул гяля. Арвадлар деjинирляр, деjирляр бах вязифялиляря! Мегер касыб олсаг да киши олмаг истемезмиjик? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Malish Опубликовано: 4 августа, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 4 августа, 2003 (изменено) Alchaldig, da besdi, Qalxag ayaga, Ireli, Mensizin menzili yoxdu Mensizin haggi da yox yashamaga. Meni olmayanin hech neyi yoxdu ******** Unutdug dushmenin dushmenliyini, Unutdug her sheyi, Unutdug, ata. Unutdug javanshir, Babek olmagi, Unutdug Koroglu harayini da! Bu agir belanin kokyu derindir, Esrin o yuzunden bash alib gelir. Gelir 1905-ci ilden, Gelir 18-den, 20-ji ilden, Bizim sebrimize tush olub gelir ********* Torpagi satirlar, Ari satirlar, Kishilik bir gara gepiye donyur. Vijdan syumyuk tek ite atilir, Daglar xejaletden tepeye denyur. Xeyanet her yere achib dayag, Bunu alnimiza yazibmi Allah. Изменено 4 августа, 2003 пользователем Malish Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Ziyadli Опубликовано: 27 августа, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 27 августа, 2003 Я не хочу, чтобы нога гяура Ступала по земле моих отцов, Прогнившие лояльные им шкуры Безбожников плодили и рабов. Чтобы кресты сменили полумесяц, Звон колокольный бил и смолк азан, Штандарт врагов зашторил солнце в небе, Повергнув наземь знамя мусульман. Чтоб ложь и фальшь жрецы марионетки За истину преподносили нам, Не доносили на алимов верно, Читающих Всевышнего Коран. Я не хочу быть подданным неверных, Аллах мне высший статус подарил. Я гражданин из уммы Магомеда Саллаллаху алайхи васаллам. Идали Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Malish Опубликовано: 28 августа, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 28 августа, 2003 (изменено) She'r ishlemeyir daha derine, Siyasi yalanli gunlere yazig, Yazig bu gunlerin shairlerine Yazig... yazdiglari she're yazig... Изменено 28 августа, 2003 пользователем Malish Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Simurg Опубликовано: 8 сентября, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 8 сентября, 2003 @@@ Гурбят йолларында итян омруну, Чадырда, базарда битян омруну, Мягзи бир дястейе йетян ёмруну Де, нечя гёрурсян ёзун?...Нечясен?.. @@@ Браво, fatima-ханум ! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
bryunetka Опубликовано: 1 мая, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 1 мая, 2004 .............................. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
BirDene Опубликовано: 1 мая, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 1 мая, 2004 Вы что, в поход собрались? гызыл байраг элиндэ ленин баба йолунда За Родину, за Сталина! Урра, товарищи! В подвалах рейхстага огромные запасы баварского пива. Саги, шэрабымыз гутарыр, йарыдыр геджэ это про кого вы все пишете, что то я не пойму. кого-то надо бить, это я понял. а кто продал кого, не понял. вроде, все готовы идти на смерть. или это такой жанр литературный? объясните мне, бедному пастуху. хочу быть в курсе происходящего. и ещё объясните мне, полуграмотному, что это такое ветен? что вы имеете в виду? расскажите мне, почему вы такие грустные и сердитые нэдир сэнин дэрдин, бу нэ аhу-зардыр нэдэн сэнин фикрин белэ тар-мардыр? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
bakixanova Опубликовано: 5 мая, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 5 мая, 2004 Истесейдик биз Биз олан заманда, Мин jaгыны jox едердик бир анда. Амансызлыг етмемишдик хеч jанда Бизи санджан илана да аджыдыг, Jохса бизлер шаh башына таджыдыг. Меммед Аслан Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Lara.de Опубликовано: 5 мая, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 5 мая, 2004 Кёлялик бичилди, бойуна душду... Бяйлийин тякче оз тойуна душду... Вятен учбатындан ойуна душду... Бяс hаны аловун-кёзун?..Нечясен?.. Омрун борч ичиндя, олумун нисйе- Йаша, беля ёмур сон мягсядинсе... Бир кере йуксялмек истямединсе, Сурун онда дизин-дизин.., нечясе!.. __________________________ Fatima,spasibo....Stixi so smislom........ Vetenin ichinde yashamaq azdir,gerek Veteni ichinde yashadasan....! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
bakixanova Опубликовано: 5 мая, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 5 мая, 2004 Деюше гетди "вятяня джаным феда" деjен гардашым, Туман алтында гизленди, гетмеди jeрде галан joлдашым. Дюшмяня сирр верир, сатыр мени jалан сирдашым, Бунлары ким беютду? Дюрюст “joлдаш” истемезмиjик? Туман алтда гизледир инди огулларын аналар Гоjмаjырлар киши кими ja еляляр , ja дa галалар Гедим кишилиje бахар, инди пула, hаны о гаjнаналар? Дюрюст jерин баласына гурбан олмаг истемезмиjик? Бахырсан еля, hамынын джанына дюшюб вялвяля, Унудублар Аллаhы, истерляр анджаг аля пул гяля. Арвадлар деjинирляр, деjирляр бах вязифялиляря! Мегер касыб олсаг да киши олмаг истемезмиjик? ______________________ аджы хегигет Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Recommended Posts