fatima Опубликовано: 23 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 23 июля, 2003 Йерин беhишт олсун, ай Деде Горгуд, Егер фикирдирсе, егер борчдурса... Егер гейрет варса, егер хошдурса- "Дашымаг" фелинде даш hардан олду "Йолдаш" да дашладыр, "гардаш"да дашла Мин ил башымызда даш дашыдыг hей... Гял, поз hамысыны тязяден башла, hеремиз бир чур дашлашырыг hей... Бир даш устуне гой, бир даш алтына Чыхарт дилимизден "дашы" бир йоллуг... Гедя билмириксе биз Дашалтына, Дашла рефтарымыз нашы бирйоллуг... Биз башы дашлыйа даш не гярякдир, Кимин бостанына даш ата билдик... Бизимки зопадыр, йа дейенекдир- Дейе йанымыздан, дайанаг димдик... Емелде созе бах, созде емеле Йаддаш да бизимчун йад дашдыр артыг... Гойчени, Дярбенди демирем hеле Бизя Гарабаг да йадлашды артыг... Йерин беhишт олсун, ай Деде Горгуд, Егер фикирдирсе, егер борчдурса... Егет гейрет варса, егер хошдурса, "Дашымаг" фелинде даш hардан олду?.. Ветендаш маршы. Йаздыг шерефине чилд-чилд китаблар, Мин негме охудуг сяне хитабла... Бу гюн узлешдийин бу изтирабла Биздян кар ашмады, имдад олмады... Суфреде мерд олдуг, гурбетде мятин, Огуллар бойутдук...Гядди, гамети... Кясдик кяндирини Мяликмеммедин, Кимся зулмятлерден азад олмады... Булудлар башындан дагылар, дедик... Зяифдир, баш гошма йагылар дедик... Вятен, унванына агылар дедик Нерейе чеврилен фярйад олмады... hамы йад йоллара hерами олду, Севгин уреклерин вяреми олду... hяре бир Еслинин Кяреми олду, Сен ширин Вятене Фярhад олмады... Башынын усунде йадлар баш олду, Сяни догру севян сянде даш олду... Сяне геhмер чыхан "вятендаш" олду, Вятен , бизден сене овлад олмады... Айаг сахла, Хечер няне... Хечер няня,нийе беля йейин-йейин отурсян Оз баланыг, нолар, бизя бир аз нязяр йетирсен, Совгатына мохтачлар вар, бохча тутуб гятирсен- Севинярик пай-пуш алыб бир ейнимиз ачылар, Гюняшин дя узу гюлер дунйайа нур сачылар... Хечер няня, душ Боз атдан, ач белиндян татары. Ат бир йана айналынын, галсын бирчя татары Бу дуняня агыз бузян огланлары, гызлары чазаландыр татарыйла енине, узунуна Хечер няня, гурбан олум еллеринин дузуна... Хечер няня, дайансана, йохса исмят ексиляр, Еля тутар гозумузу бу рянгбярянг яскиляр, Еля гатар башымызы бу "мини"лер, "макси"лер Айыларыг о заман ки,ляля кочуб йурду галыб Дяб азары, гярб азары арамызда йурд салыб... Хечер няня, гызларын вар, бяйянмирляр Лейлини Огланларын Мечнунлуга чятин сала мейлини... Адет олуб даш- гаш иля бязяндирмяк гялини Карван-карван чеhиз гошмаг, севги нядир, ешг нядир... Артыг "бойук мягсядляр" вар, галан шейляр hеч нядир... Хечер няня,айаг сахла, йохса дунйа девриляр Гяриблярин,сянямлярин кулу гойя соврулар Достлуг, севги тямянналы сазишляря чевриляр Чалын-чарпаз даг чякиляр, синямизя дяд олар... Фярhадын да гучу чатмаз, чапыб кечсин, пярт олар. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 24 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 ******* Бизик ейлян де, бизик ейен дя Бир игид тапылыб кяфян гейенде, Бир дяли тапылыб Вятян дейендя hяря бир даш атыб башыны тутду... hяря бир даш атды...Амма сяд hейиф, Даш о даш дейил ки...hядяф о hядяф... Арасы чирк долу, ят иля сядяф- hяря гялбиндя оз "каш"ыны тутду... hярядя бир ашкар, гизли тярязи- Йайылды сатылмаг сатмаг мярязи... Кимин бу Вятянля варды гярязи Гананы туллады, нашыны тутду... Йетим гоярмяди, нимдаш гоярди Гоярди горхдугум о даш, гоярди... Атды кок,гол-будаг, гардаш, гоярди Мякрийля бир шаhлыг гушуну тутду... Йаман гул битирди, яхшы гоярмяз, Вякили олдуса нашы, гоярмяз, Бу миллятин гара дашы гоярмяз, Йазыны гейб етди, гышыны тутду... Ийрянч мейарлара ечаиб мейар- Рушвяти hагг билян иблисе уйар... Дагылыр бу миллят диярбадияр- Ичини удузду, дышыны тутду... Бу нечя ясирдир, нечя гярине Ня олду бу елин игидляриня- Байраг явязиня. силаh йериня Елинде гозунун йашыны тутду?.. Еля ки, "мяня ня" бяласы олду "Мян"я де,"сян"я де оласы олду... Оласы галмады, галасы олду Оду гурусуну, йашыны тутду... Бир йердя диляйек Хаггдан кярямляр, Йохса урейимиз, валлах, вярямляр... Муштулуг гятирсин бир гюн еренлер: -Бу миллят топлашды, дашыны тутду?!. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Malish Опубликовано: 24 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 Fatya, mne ochen' i ochen' ponravilos'.. Pishi pochashe Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 24 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 Спасибки, Малыш! Мне очень приятно , что тебе понравилось. А то, эта оглушающая тишина уже вызывала во мне панику. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 24 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 ***** Дейирдин "гой узу даш сахлайаммыр", Душмур даш, йериндя нядися дурур... Бир халг ачизляшиб, баш сахлайаммыр Башда баш йериндя нядися дурур... Токяк башымыза харанын дашын Уряк даша донуб, даш баш олубдур... Есас елагеси даш иля башын, Еh, атам баласы, даш-баш олубдур... Сыйыр гязябини, ет силаh.Дашы- Гязябсиз миллятин бяхти йатыбдыр. Бу халг етейиндян токе бу дашы- Душмени дашламаг вахты чатыбдыр... Дейирсиз "гой узу даш сахлайаммыр", "Киши агладыгча няйися итир..." Кишиляр гозунде йаш сахлайаммыр, Гунде бир шеhерин йас мячлисидир... Дейирдин "гой узу даш сахлайаммыр" Душмур даш, йериндя нядисе дурур... Бир халг ачизляшиб баш сахлайаммыр, Башда баш йериндя нядисе дурур... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 24 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 ***** Бу кимин мерамы, бу кимин гясди Нийе гечикмейе беля тялесдик... Сонрайа сахламаг сабаhа гясддир, Тяслимчи барышдан саваш дикялер... Нагыллыар данышдыг Айдан , улдуздан Уряк галамадыг гуртулаг буздан... Биз оз горхумуздан горхуб удуздуг Бечид йыхыланлар, йаваш дикяляр.... Йаман есиргядик суйу хямирден... Инди чарыг гейин дашдан, демирден... Чадырда, базарда кечян омурдян Не алын ачылыр, не баш дикялер... Ел оглу, бяс ня вахт герексен еле? Дикел ки, Вятен дя белкя дикяле!.. Дагы ойнадарыг версяк ел-еля. Тяк дикялян башдан бир даш дикялер. ****** Вятяня хидмят дя мал олан гунден, Огуллар соhбетдя Зал олан гунден, Нере седалары лал олан гунден Буруду феганлар, ферйадлар йурду... Тапдады hяр йандан отен торпагы... Текче " текче"лере йетен торпагы... Йанды од ичиндя Вятен торпагы, Фяхрля ад гойдуг, бах!"Одлар йурду"... Гяhряман дузелтдик долум-йыгымла, Вурушдуг маhныйла,уддуг нагылла... Болуб курсу-курсу, чевик агылла Тор гуруб овлады сяйаддлар йурду... Буруйуб палаза, килимя бизи, Барышдыг саланда зулумя бизи... Сяс салыб йухудан елямя, бизи,- Ди йат ширин-ширин, Фярhадлар йурду... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 24 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 Гобустан Биз даш газанмышыг итки евези, Дашлар Араз олуб, Хекери олуб... Тарихи дашлара йазмаг hевеси, Йегин бабаларын шакери олуб... Вятян од ичиндя ган аглайанда Агзына даш басыб, моhур вурмушуг... Вятяни йагылар йагмалыйанда Вятян дашларына горуг гурмушуг... Йагы серhяд чякиб йурду боляндя Биз имза атмышыг гайа йаддаша... Дашлар тяслим олар гайа горяндя- Нийе ачиз бахыр гайа йад даша?.. Вятян азалдыгча чохалыр дашлар, hеле умидим вардашлар диридир... Бакы Гобустандан, Байылдан башлар, Вятян дашларынын горуг йеридир... Биз агыр тахталы, белалар зиряк- Иллярден-иллере завал дашыныр... Вахтдыр, бу гяфлятден айылмаг гярек, Дойек башымыза Гавал дашыны!.. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 24 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 Гарагиля Гялмишем отагына ойадам сяни... Гарагиля... Сян гуманлы hесрет, гумансыз гисмет Гисметсиз заманмыш замансыз гисмет... Гятириб чыхарды амансыз гисмет Меним йолларыма hарадан сени... Баhар селлери тек сулар лил онче Динер урек онче, сусар дил онче... Чыхайдын онуме бир он ил онче Готуруб чыхайдым арадан сени... hемйашын олайдым, каш,олан ешгим, hесретли гозлери йаш олан ешгим, Ай бутун hисслерден баш олан ешгим, Не гозел йарадыб Йарадан сени... Гезим хейалында рефиген олум, Гозун hара бахса уфугун олум... Субh чагы бир гунеш шефеги олум Гелим отагына, ойадам сени Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Ziyadli Опубликовано: 24 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 24 июля, 2003 Фатима Ханум, свои? Красивые стихи Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Simurg Опубликовано: 25 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 25 июля, 2003 (изменено) fatima ханым, саг ол гозэл ше'рлэрэ горэ... *** Хечер няня, гызларын вар, бяйянмирляр Лейлини Огланларын Мечнунлуга чятин сала мейлини... Адет олуб даш- гаш иля бязяндирмяк гялини Карван-карван чеhиз гошмаг, севги нядир, ешг нядир... Артыг "бойук мягсядляр" вар, галан шейляр hеч нядир... *** даhи Шэhрийарын руhу дуйулур бу ше'рдэ... Мое почтение... Изменено 25 июля, 2003 пользователем Simurg Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 25 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 25 июля, 2003 Да, Зиядлы. Спасибо.)) Симург, все правильно.Это после прочтения "Хейдер баба")) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Simurg Опубликовано: 25 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 25 июля, 2003 fatima ханым, ше'лэринизи чап етмисиниз ?! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Feya Опубликовано: 25 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 25 июля, 2003 Еля ки, "мяня ня" бяласы олду "Мян"я де,"сян"я де оласы олду... Оласы галмады, галасы олду Оду гурусуну, йашыны тутду... ---------------------------------------------------------------------------------- говорят у стихов нет нации........... но стихи на родном особенные.................. Фатя супер!!!! РЕСПЕКТ!!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 25 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 25 июля, 2003 Симург, ну что Вы? И без меня рифмоплетов достаточно...Это так, эмоции...Мне действительно приятно, что Вам понравилось...Значит мои чувства разделяют... Фейа, спасибо большое, сенин фикрин меним учун муhумдур ве чоххошдур ки, мен дуйгуларымы, севинчими, кедерими , агрымы болмейе йолдаш тапдым... Тешеккур... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
DESPERATE Опубликовано: 26 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 26 июля, 2003 Фатима Ханым, чох гозел шеерлерди, танры сизин кимилери горусун. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 26 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 26 июля, 2003 Desperate,тешшекур едирем! Шереф вердиниз. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
bryunetka Опубликовано: 26 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 26 июля, 2003 Саг ол, Фатя, бир денесен.. спасибо тебе.. я рада, что ты решила вывесить их на форуме... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 26 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 26 июля, 2003 Брюни, ты же знаешь, это из-за тебя, и благодаря тебе, и для тебя. По мне, они бы пылились бы где-нибудь..))Так что, спасибо тебе! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 27 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 27 июля, 2003 Сени ниййет едиб, йатдым ей Вятен Тарихин фовгунде, бехтин дашында Халглар имза гойдйу дунйа ишинде... Бу халг гуртулламыр оз кечмишинден Олуб айагында даш асылыбдыр... Чомчелер газаны чалхалайыблар, Гаh озу доланыб, гаh долайыблар... hагсызлар hаглыны йахалайыблар- Гуру йуйулубдур, йаш асылыбдыр... Безейиб хончалар, дузуб семени Шергилер гошмушуг гуле, чемене... Газан долу иди, йа бош, киме не- Ашпаз Аббасгилде аш асылыбдыр... Бир омур ичрейик, олумден оте- Торпагла берабер гейретдир итен... Сени ниййет едиб, йатдым ей Вятен: Гордум бир неннидир,бош асылыбдыр... Тек бир серветдир ки,hамыйа тендир, Сене де, мене де тек бир Вятендир... Агрыдыг, дуймадыг бу бир бедендир: Орта чепик чалыб,баш асылыбдыр... Зенчири, бухову гырыб голундан Чыхыб кол далындан, маса далындан... Оленлер олейди Шуша йолунда Галанлар горейди, каш, асылыбдыр. Вятен торпагында вятен байрагы... Устунде ган изи битен байрагы... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Цифира 22 Опубликовано: 27 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 27 июля, 2003 ничего не поняла..но по-моему красиво)) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
RockCat Опубликовано: 27 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 27 июля, 2003 жалею что раньше сюда не заходила... Фатя ,демишдим де бир денесен.. Молодец Брю..уговорила ее Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
-7 Опубликовано: 27 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 27 июля, 2003 Фатима, это великолепно. Цитата gettin' jiggy Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Simurg Опубликовано: 28 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 28 июля, 2003 ********************** Торпагла берабер гейретдир итен... ********************** Саг ол ! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 28 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 28 июля, 2003 Цифирка, родная спасибо на добром слове. Рокки, спасибо, мне приятно, что тебе нравится. Мемфис, благодарю,твоего мнения я большего всего боялась, но и ждала, честно говоря... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Malish Опубликовано: 28 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 28 июля, 2003 Bryunetka, teper za toboy ugovorit' ee pechatat'sya fatya, poytryasayushe! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 28 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 28 июля, 2003 Спасибо девчата.Мне аж неудобно стало.)) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Spanish Опубликовано: 28 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 28 июля, 2003 (изменено) hяря бир даш атды...Амма сяд hейиф, Даш о даш дейил ки...hядяф о hядяф... ====== Кимин бу Вятянля варды гярязи Гананы туллады, нашыны тутду... ============== Ийрянч мейарлара ечаиб мейар- Рушвяти hагг билян иблисе уйар... ======= Бу нечя ясирдир, нечя гярине Ня олду бу елин игидляриня- Байраг явязиня. силаh йериня Елинде гозунун йашыны тутду?.. ======== в принципе и все остальное. реалии нашей жизни.... куда катимся не знаю, но верю, что остановимся, проснемся, опомнимся. шейирляри азярижя йаздыгыва геря сяня чох минняттарам. пс. а скромничала...скромничала ) надеюсь не будешь больше и разместишь все свои стихи. псс. предлагаю тебе (и думаю, ребята со мной согласятся) открыть здесь тему , посвященную азербайджанской поэззии, и предоставить нам возможность получать удовольствие от стихов наших великих поэтов. Уверен, у тебя это получится лучше, чем у кого-либо, ведь в стихах ты разбираешься потрясающе и знаешь их больше, чем кто-либо на форуме. Я настаиваю! Изменено 28 июля, 2003 пользователем Spanish Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Feya Опубликовано: 29 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 29 июля, 2003 я присоеденяюсь к предложению Спаниша и думаю что тему нужно запинговать. оффтоп: Спаниш, Бинядя су сяпмищям, сян гяляндя тоз олмасын =) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 29 июля, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 29 июля, 2003 Спаниш, спасибо тебе, конечно...Но думаю, ты немного заблуждаешься насчет моих способностей.... ПЫСЫ,Ребята, спасибо....но думаю, слишком много чести...честно говоря... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
bryunetka Опубликовано: 30 июля, 2003 Жалоба Share Опубликовано: 30 июля, 2003 Фатя , бачы, не скромничай, ты у нас талантливая.. ты открой тему, мы продолжим, бизим де урейимиз долуду, Феечканын да) Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
fatima Опубликовано: 16 августа, 2003 Автор Жалоба Share Опубликовано: 16 августа, 2003 Емелсиз hяр кялмя шеhадет дейил Бу олу омруня баш дашысан сян... Вятян зорланмада...Шучает дейил Мязара саламат баш дашысан сян... Силкялян!Хейриня ишлямир заман- Сонрайа сахланан чянкя аз гюман... Йурда чан борчлусан, Аллаhа иман- Тяпядян дырнага борч дашысан сян... Дурса йолчу дурар, гедяр, йол, дурмаз... Йагы гюзяшт гёрся бирчя йол, дурмаз... Лачында бир тозун йерин долдурмаз Бутун омрюн бойу даш идашысан сян... Гяряк гоймайайдын вугарын сына, Гязяби гойдунса гюзяшт гынына, Бир йол су тёкдюнся дяйирманына О гюндян шейтанын гардашысан сян... Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Recommended Posts