Перейти к содержимому
Скоро Конкурс!!! Торопитесь!!! ×

Recommended Posts

Assalamu aleykum ve rehmetullah

Peygember (s.a.s) duz yolda oldugunu bilirdi ve emin idi, amma bu ayeni deyerdi namazda, hemde ne geder hadisler var ki orada peygember (s.a.s) Allaha daima siginir, Ondan cehennem odundan siginirdi ve cenneti istiyirdi, buna bahmayaraq ki o bilirdi o (s.a.s) cennetdiddir. O bele etmekle bizi oyredir ki biz nece dua edek Uca Allaha, nece siginak ve bize numune olaraq biz de bu dualari emelleri edirik.

Ve men hemin dua ile ki Allah bize duz yolu gosterib ve o yola yoneldsin ederken, burda Allahda iki shey istiyirem, kimki duz yoldadir Allah onu hemin yolda sabit etsin, kim ise duzgun yolda deyilse, djahildise ve s. Allah onu bu yola yoneldsin.

belelikle sen mene verdiyin sualin cavabni ozun verdin mende seninle razoyam.

Ferqimiz.sen helede duz yola yonelmeyini isteyirsen Allahdan men ise artiq duz yolda olmagima shukur edirem.

• Ответы 187
  • Created
  • Последний ответ

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Assalamu aleykum.

To nardaran

Sen suali diggetle oxu. Men demirem ki niye bu ayeni deyirsen. Men sorushdum ki Allahdan hansi yolunu dileyirsen, eger eminsen ki sen duz yoldasan.

+++++++++++++++++++++++

To Black Night

Seninle raziyam ki movzudan yayinmayag. Destemazdan sohbet gedirdi. Men size yazdim hansi sebeblere gore tercume ayaglara mesh chekmek yoh, yumagdir. Ve ereb dilinin grammatikasini getiridim, ve hech bir yerden kopiya elemishem. Eger  yazdigima her hansi bir eksi varsa, men onu diggetle oxuyamram.

Fagsilyu feylin tesirine dushen ve atf olan isimler budur:

"fagsilu vudjuhakum ve aydiyekum ve erdjulekum"

Emsehu feylede sonra gelen isim ise bi tesirine dushun ve budur:

"emsehu biruusikum"

Hamsi bir yerde olur:

"... fagsilu vudjuhakum ve aydiyekum ... ve emsehu biruusikum ve erdjulekum ..."

--------------------------

Sen yazirsan ki qafiye baximindan Qur'ana chtan ikinci bele bir kitab tapilmamishdir.

Her hansi kitabi yazilanda onun qafiyesine ustunluk, grammtik ustunluk ve yahud iksine ustunluk verilmelidir?

Sen yazirsan ki burada sozu geden "Vav" yumaq feline atf edile bilmez. Ona gore ki, bu Qur'anin uslubuna ziddir.

Qur'an uslubu ereb dilinin grammatikasinda yazilmayib?

Es-Salamu Aleykum!

AbdurRahim'a

vaxtim azdir indi, IN SHE'E ALLAH yazacagam!

Я очень хочу вернуться в прошлое ... Нет, не исправить свои ошибки... Просто обнять всех тех , кого сейчас со мной нет.

Es-Salamu Aleykum!

To AbdurRahim

Her hansi kitabi yazilanda onun qafiyesine ustunluk, grammtik ustunluk ve yahud iksine ustunluk verilmelidir?

Gorunur ki, sen menim dediklerimi basha dushmemisen.

Qur'an uslubu ereb dilinin grammatikasinda yazilmayib?

Beli Qur'an ereb qrammatikasina esasen yazilmishdir. Ancaq Qur'anda da qrammatik eksiklikler vardir. Ancaq bu Allahin kitabidir. Ona gore biz buna gore susmaliyiq. Ancaq istesen men sene hemin eksiklerden bezilerini gostere bilerem!

Sonda ise sene bir cumle vereceyem ereb dilinde , bunu tercume et, sonra men sene yene yazacagam.

Me e'ne birasulin ve imamen.

Es-Salamu Aleykum!

Я очень хочу вернуться в прошлое ... Нет, не исправить свои ошибки... Просто обнять всех тех , кого сейчас со мной нет.

To Black knight

1. Ola bilsin men senin dediklerini basha dushmedim, yazdigindan nece basha dushdum helede cavab verdim.

2. Sen yazirsan ki Quranda eksiklikler var ve senin dediyine gore Uca Allah bu ayeleri eksiklilerle nazil etdi. Sen yahshi bilirsen ki O her bir nogsandan uzagdir. Eger hemin eksiklikler Quranda varsa, hahish edirem onlari mene goster.

3. Sen getirdiyim cumle nedir. Hashim edirem senden cumleni tam shekilde yaz, hardan goturduyun yaz ve men sene insha Allah tercume ederem.

Allah aramizda kin salmasin ve Allaha duam odur ki birbirimize ihlasla yanashaq

Assalamu aleykum

MEN ESHITDIYIME GORE AYAGLARI KISELEMEK LAZIMDIR, SONRA DA REXONA SURTMEK LAZIMDIR AYAGA. VE YAXUD SUNNU qardashlar KIMI CORABIR VE YA AYAQQABININ USTUNDEN MESH CHEKMEK OLAR. AYAGIN USTUNE GETI OLAMAZ. ORDA MELEYKELER VAR ONLARI NARAHAT EDERIK AXI

MEN ESHITDIYIME GORE AYAGLARI KISELEMEK LAZIMDIR, SONRA DA REXONA SURTMEK LAZIMDIR AYAGA. 

Mende eshidmishem ki,Vahhabiler mess chekmemishden qabaq ayaqlarini Haci Qamet sabunu ile yuyurlar.[/B]

To Black knight

1. Ola bilsin men senin dediklerini basha dushmedim, yazdigindan nece basha dushdum helede cavab verdim.

2. Sen yazirsan ki Quranda eksiklikler var ve senin dediyine gore Uca Allah bu ayeleri eksiklilerle nazil etdi. Sen yahshi bilirsen ki O her bir nogsandan uzagdir. Eger hemin eksiklikler Quranda varsa, hahish edirem onlari mene goster.

3. Sen getirdiyim cumle nedir. Hashim edirem senden cumleni tam shekilde yaz, hardan goturduyun yaz ve men sene insha Allah tercume ederem.

Allah aramizda kin salmasin ve Allaha duam odur ki birbirimize ihlasla yanashaq

Assalamu aleykum

Es-Salamu Aleykum!

1. Aydinidr.

2.Men de bilirem ki, Allah eksikliklerden uzaqdir. Sadece, Qur'an ereb lehcelerinde olan bezi incelikleri de oz ichine almishidr. Numune, buyur: el-Qadr 4-cu ayeye bax!

3.Cumle tamdir. Ozumden yazmisham.

Es-Salamu Aleykum!

To Black knight

Gel bele eleyek.

Men sene oz delilerimi acig aydin getirdim: ereb grammitakasidan, biz gebul etdiyimiz muhaddis kitablardan (Buhari, Muslim, Abu Davud ve bashgalari), eger eks deliler varsa getir men onlari ohuyaram.

Sen getirdiyim "Tanazzalul meleiketu ve ruhu fiha bi izni rabbihim min kulli emr" ayede men hech bir shey gormedim, belkem ozun gosterersen.

Ozunden mene hech bir cumle yazmag ehtiyac yohdur biz Quranda olan ayeden danishirig, orada peygember (s.a.s) ozunden hech bir shey yazmamishdir.

Assalamu aleykum

To Black knight

Gel bele eleyek.

Men sene oz delilerimi acig aydin getirdim: ereb grammitakasidan, biz gebul etdiyimiz muhaddis kitablardan (Buhari, Muslim, Abu Davud ve bashgalari), eger eks deliler varsa getir men onlari ohuyaram.

Sen getirdiyim "Tanazzalul meleiketu ve ruhu fiha bi izni rabbihim min kulli emr" ayede men hech bir shey gormedim, belkem ozun gosterersen.

Ozunden mene hech bir cumle yazmag ehtiyac yohdur biz Quranda olan ayeden danishirig, orada peygember (s.a.s) ozunden hech bir shey yazmamishdir.

Assalamu aleykum

A bala bul-bul kimi oturdun destemaz bele hele, indi ne oldu BLACK KNIGHTin verdiyi cumleni tercumeni ede bilmirsen? Ereb dilini bilmirsen denen bilimirem. Sen bir dene ereb cumlesini tercume ede bilmedin ay nadan, durub burda destemaz, ereb gramatikasindan danishirsan? Yeke kishisen zadniy niye atirsan. Get ozun kimi "savadli" gardashlarindan birini getir otuzdur bu foruma tercume elesin bu cumleni ay aciz AbdurRahim.

Me e'ne birasulin ve imamen.

Bu cumlenin tercumesini gozleyirik, ne chetin ishdi ay alim. Sohbeti atmisan dur dalinda, gachma.

men ereb dili muelliminden sorusdum, Gelin ayeni achaq

Ya ayyuha allatheena amanoo itha quntum ila alssalati faighsiloo wujoohakum wa aydiyakum ila almarafiqi wa imsahoo BIruoosikum wa arjulaku ila alkaAAbayni ...

gorduyuuz kimi, imsahoo BIruoosikum burda yazilib. BI o demekdir ki, bundan qabaqki fe'l yalniz bu soze aiddir, ve mehz buna gore de, arjulaku qabaginda BI elave olunmayib ki, bunun da menasi bize cumlenin evvelindeki fe'le aid oldugunu testiq edir.

Bu qeder, menim, ereb dilini bilmeyen, qardashlarim.

Ya ayyuha allatheena amanoo itha quntum ila alssalati faighsiloo wujoohakum wa aydiyakum ila almarafiqi wa imsahoo BIruoosikum wa arjulaku ila alkaAAbayni ...

gorduyuuz kimi, imsahoo BIruoosikum burda yazilib. BI o demekdir ki, bundan qabaqki fe'l yalniz bu soze aiddir, ve mehz buna gore de, arjulaku qabaginda BI elave olunmayib ki, bunun da menasi bize cumlenin evvelindeki fe'le aid oldugunu testiq edir.

Get, muelimin gelsin.

Sensey, oxumagi oyrenmisen?

Oyrenmishem, amma sen bir sheyi omuru boyu oyrene bilmeyeceksen oda dushunmeyi, chunki senin bashivin ichinde beyin yox peyin yerleshir.

Muellimivi chagir gelsinde.

Bir deki: mish kimi oturub gudmeyive davam et :gizildish:

Salam sunni gardashlar ve bacilar.

Meni bir shey maraglandirir. Men eshitmishem ki, henefi mezhebinde destemaz almag uchun su olmayanda sidiki suya gatmag olar. Evveller bu ehli-sunnenin kitablarindada var idi, amma sonradan bu meseleni onlar oz kitablarindan chixartdilar.

Сансей я как раз о таких вещах и говорил!.........многие имеют неправильное представление о шиизме имеено из-за вымышленных глупостях приписываемых шиитам.тоже самое и происходит с суннитами....вот тот пример который ты привел,красноречево свидетельствует об этом.............не обращай внимания на эти глупости,как я не обращаю внимания на подобные глупости приписываемые шиитам...........а если у тебя есть вопросы то обращайся непосредственно к нам-суннитам для разъяснения,как я поступаю.когда у меня возникают вопросы...........я ведь задаю их вам

ВасСалам

O muellimin sene neye demedi ki, ve baglayici rolunu oynayir?

To sensey

Cumleni tercume etmek uchun, gerek cumle ozu duzgun yazilsin, bu bir.

Iki, biz burda tercume ile meshgul deilik ve men dememishem ki men ereb dilini bilirem, sadece grammatikadan sohbet gedirdi. O kitablar ereb dilinde yazilsalarda, elhemdullilah Azerbaijanda yahshi ereb dilini bilen insanlar var.

Birde xahish edirem, sozlerinize diqqet edersiniz.

Allah size hideyet versin.

To Black knight

Gel bele eleyek.

Assalamu aleykum

Es-Salamu Aleykum!

1. Men hem Qur'andan , hem de sunneden artiq delil getirmishem.

2. Sozu geden ayede qrammatik cehetden eksiklik vardir. Bunu men demirem. Istenilen tefsir kitabini achsan bunun shahidi ola bilersen. Meselen: Mevdudi, Elmali Hamdi Yazir, Suleyman Atesh . Bunlar hamisi sunni muellifleridir.

3. Menim cumle yazmagim mehz destemaz ayesine oxshar cumleleri sene gostermek isteyimdir. Eger mene inanmirsansa, get azerbaycanli alimlerin boyklerinden sayilan dahi erebshunas Vasim Memmedeliyevin etdiyi Qur'an tercumesini oxu!

Es-Salamu Aleykum!

Es-Salamu aleykum!

Sen mene satashirsan? Sen artiq sohbetden ozunu kenar etmishdin , indi ne oldu?

Neye gore bilmediyin halda, ereb dili qrammatikasindan sohebetedirsen? Gor, men hech ingilis dilinden danishiram? Chunki, bu dil baresinde sethi melumata sahibem. Amma sen ise ozunu alimler alimi kimi .rirsan.

Sen hech oz yazdiqlarina fikir vermisen? Sen ayeni hech duzgun yazmamisan, o ki, qaldi onun tercumesini yazasan!

Hech sen bilirsen mi ki, ereb dilinde "J" herfi yoxdur? O herf yalniz Shimali Afrika ereblerinin danishiq dilinde, ye'ni lehcede movcuddur. Allaha and olsun ki, Qur'anda "J" herfi yoxdur.

Bu cumleni yeqin Ehl-i sunneden olan qardashlarina unvanlamisan?

Es-Salamu Aleykum!

Sen mene satashirsan? Sen artiq sohbetden ozunu kenar etmishdin , indi ne oldu?

Neye gore bilmediyin halda, ereb dili qrammatikasindan sohebetedirsen?

Ay savadsizlar. Siz ele fikirleshiorsiniz ki, dunyada 900 millioon sunniler Qurani duzgun oxumaq shansi choxdur, yoxsa 200 million shiyenin? Bir az bashinizi ishledin de!!

Ay savadsizlar. Siz ele fikirleshiorsiniz ki, dunyada 900 millioon sunniler Qurani duzgun oxumaq shansi choxdur, yoxsa 200 million shiyenin? Bir az bashinizi ishledin de!!

Sen choxluga guvenirsen? Ne olsun sunniler shielerden choxdur? Senin sozunden ele chixir ki, chox olan haggdir? Choxlug hagga delalet etmir. Eger senin fikrince choxlug haggdirsa, onda mene de gorum: Budperestler ve Xristianlar haggdir? Yegin bilirsende, onlar musulmanlardanda choxdur. He indi ne deyirsen choxlug haggdir, yoxsa azlig haggdir?

Budperestler ve Xristianlar haggdir? Yegin bilirsende, onlar musulmanlardanda choxdur.

Dogurdan? Belke nepravsan? Deytirem axi tekce dini kitab oxumaq olmaz, hemchinin elmi kitablar da oxumaq lazmdir!!

http://www.interlog.com/~m9/relistat.html]

Christianity 1.9 billion

Islam 1.1 billion

Hinduism 781 million

Buddhism 324 million

Sikhism 19 million

Judaism 14 million

Baha'ism 6.1 million

Confucianism 5.3 million

Jainism 4.9 million

Shintoism 2.8 million

Islam, xristianlarda sonra ikinci yerdedir.

Dogurdan? Belke nepravsan? Deytirem axi tekce dini kitab oxumaq olmaz, hemchinin elmi kitablar da oxumaq lazmdir!!

http://www.interlog.com/~m9/relistat.html]

Christianity          1.9 billion

Islam                1.1 billion

Hinduism              781 million

Buddhism              324 million

Sikhism              19 million

Judaism              14 million

Baha'ism              6.1 million

Confucianism          5.3 million

Jainism              4.9 million

Shintoism            2.8 million

Islam, xristianlarda sonra ikinci yerdedir.

Sen mene deyirsen ki, oxuya bilmirsen, indi ise gor kim oxuya bilmir men yoxsa sen? Men yazdim axi: Budperestler ve Xristianlar haggdir?, yeni men bunlarin ikisini bir yerde nezerde tuturam, basha dushmursense rus dilinde "vmeste"

Kitaba geldikde ise, denen ki, yaxshi kopy-peyst elemeyi bacarirsan ay Xanadu. Sualima cavab vermedin Xanadu.

Choxlug haggdir, yoxsa azlig haggdir?

To sensey

Cumleni tercume etmek uchun, gerek cumle ozu duzgun yazilsin, bu bir.

Iki, biz burda tercume ile meshgul deilik ve men dememishem ki men ereb dilini bilirem, sadece grammatikadan sohbet gedirdi. O kitablar ereb dilinde yazilsalarda, elhemdullilah Azerbaijanda yahshi ereb dilini bilen insanlar var.

Birde xahish edirem, sozlerinize diqqet edersiniz.

Ereb dilini bilmirsense, onda senin hansi gramatikadan anlayishin ola biler? Sen hech oz ana dilinde grammatik duzgun yaza bilmirsen, galmishdi ki ereb dili :huh: Bilmirsense, incime goy bilenler sohbet .rsinlar burda ereb gramatikasi barede. Bele daha yaxshi olar.

Elhemdulillah men hagg yoldayam.

Men yazdim axi: Budperestler ve Xristianlar haggdir?, yeni men bunlarin ikisini bir yerde nezerde tuturam, basha dushmursense rus dilinde "vmeste"

Senin bashix xarafdir eee, sensey!! Sen hech vaxt gebul elemirsen ki, sen sehvsen .Ay savadsiz, beyem budperestler ve xristianlar eyni movggeeden chixish edir? Ay savadsiz!!!

Senin bashix xarafdir eee, sensey!! Sen hech vaxt gebul elemirsen ki, sen sehvsen .Ay savadsiz, beyem budperestler ve xristianlar eyni movggeeden chixish edir? Ay savadsiz!!!

A bala ne fergi var. Sen meni basha dushmedin. Men bilirem ki, onlar eyni movgeden chixmirlar. Onlarin da dini var bizimde. Indi bu dinlere gulug edenler choxdur neinki Islama. Umid varam fikrim sene atdin oldu. Indi de mene gorum onlar hagg yoldadilar yoxsa musulmanlar? Sozlerivede fikir ver.

Sen riyaziyyati bilirsen? Otur hesabla

2000 ile, xristianlar 1.9 milliard adam yigiblar. Ile 950 min nefer, bu ise 0.05% artim verir

1400 ile, muselmanlar 1.1 milliard yigiblar, ile 786 min nefer, 0.07% artim. Bu o demekdir ki, eger silamin bu geder vaxti olsaydi, Xristianligi otmushdur. basha dusdun? Bu ise o demekdir ki, choxluq haqqdir.

Sen riyaziyyati bilirsen? Otur hesabla

2000 ile, xristianlar 1.9 milliard adam yigiblar. Ile 950 min nefer, bu ise 0.05% artim verir

1400 ile, muselmanlar 1.1 milliard yigiblar, ile 786 min nefer, 0.07% artim. Bu o demekdir ki, eger silamin bu geder vaxti olsaydi, Xristianligi otmushdur. basha dusdun? Bu ise o demekdir ki, choxluq haqqdir.

Bu o demekdir ki, eger silamin bu geder vaxti olsaydi.

Olsaydi bele olmasaydi bele, sohbet indiki zamaneden gedir. Hal-hazirda Xristianlar ve Budperestler musulmanlardan choxdur. Belkem hele deyil? Vaxt olsaydi Islam oterdi ve ya ne olardi. Sohbet indiden gedir. Indi de gorum hal-hazirda kim haggdir: chox olan Xristian ve Budperestler yoxsa az olan Musulmanlar?

Budperestler musulmanlardan choxdur.

Seninle danishmaq menasizdir. Ay savadsiz, sene deyirem ki budperestler ve xristianlar temamile bashaqa dinlerdir, onlari birleshdirmek olmaz, ay savadsiz!!!!

Eger sen bu suali verirsense

men HE deyirem, chunki 1.9 milliard xristian, 1.1 milliard muselman ve 14 million juud, dunyanin choxsunu teshkil edir, ve butun bu uch din tek allahliga chagirin ver bir Allha terefinden gonderilib. Choxluq - HAQQDIR!!!!

Seninle danishmaq menasizdir. Ay savadsiz, sene deyirem ki budperestler ve xristianlar temamile bashaqa dinlerdir, onlari birleshdirmek olmaz, ay savadsiz!!!!

Eger sen bu suali verirsense

men HE deyirem, chunki 1.9 milliard xristian, 1.1 milliard muselman ve 14 million juud, dunyanin choxsunu teshkil edir, ve butun bu uch din tek allahliga chagirin ver bir Allha terefinden gonderilib. Choxluq - HAQQDIR!!!!

Men sene dedim axi sozlerive fikir ver, sozun yoxdur kechmisen tehgire. Bilmey isteyerdim gorum sen uzbe-uz bu sozleri mene unvanlaya bilerdin, kompyuterin arxasinda oturub yazmag ve agziva geleni danishmag hasand gelir sene. Ele soz denen ki, sonra onun dalinda diyana bilesen ve artig-artig danishma. Oldumu?

Men sene dedim axi, men bilirem ki, bunlar ayri dinlerdi. Sohbeti niye firladirsan? Men sene sual verdim chox olan Xristian ve Budperest haggdir yoxsa az olan musulman? Cavabdan gachma. Yeke oglansan sohbeti firladma. Eger cavab vermek istemirsense menim sualima, helede yaz day oturub burda alimlik etme: filan shey beledi, filan ise beledi. Men senin gabagina konkret sual goydum:

Chox olan Xristian ve Budperest haggdir yoxsa az olan musulman?

Tek Allaha inanlar haqqdir! Onlar ise bu dunyada choxluq teshkil edir. Demeli choxluq haqdir!

Sualdan yenede gachirsan Xanadu. Gorunur ozunde ozuvun sehv oldugunu basha dushursen, amma boynuva almirsan.

Yaxshi deyirsen tek Allaha inanlar haggdir, onda mene de gorum yehudiler haggdir, onlarda axi tek Allaha inanirlar.

To sensey

Men ereb dilini tam bilmesem de, faktiki olaraq men ereb dilinin grammatikasi kitablardan size delil getirmishem, ve esasi da getirdim, sonra ise hadisleri getirdim, hansi ki biz gebul edirik.

Amma sizden hech bir subutu gormedim.

Black Night dedi ki ereb dilinde eksikler var, amma o getirdiyi subutlarda hech bir shey gormedim. Men ise getirdiyim subutu ne ereb dilinin eksikliyi gosterir, eksine tam ereb dilinin grammatikasina uygundur.

Vasif Mammedeliyev tercumesinde, bu aye iki cur tercume olunub, hem de mesh hemde de yumag. Bahgalarda ise yumag gelir, meselen Elmir Guliyev, Porohova, Nariman Gasimoglu ve bashgalari.

Black Knightin yazdigi cumlede olan grammatika hansi esaslara ustunde gurulub mene belli deyil ve bu cumleni duzgun olmayan cumle kimi hesab edirem.

Assalamu aleykum

To sensey

Men ereb dilini tam bilmesem de, faktiki olaraq men ereb dilinin grammatikasi kitablardan size delil getirmishem, ve esasi da getirdim, sonra ise hadisleri getirdim, hansi ki biz gebul edirik.

Black Night dedi ki ereb dilinde eksikler var, amma o getirdiyi subutlarda hech bir shey gormedim. Men ise getirdiyim subutu ne ereb dilinin eksikliyi gosterir, eksine tam ereb dilinin grammatikasina uygundur.

Vasif Mammedeliyev tercumesinde, bu aye iki cur tercume olunub, hem de mesh hemde de yumag. Bahgalarda ise yumag gelir, meselen Elmir Guliyev, Porohova, Nariman Gasimoglu ve bashgalari.

Black Knightin yazdigi cumlede olan grammatika hansi esaslara ustunde gurulub mene belli deyil ve bu cumleni duzgun olmayan cumle kimi hesab edirem.

Assalamu aleykum

Men ereb dilini tam bilmesem de, faktiki olaraq men ereb dilinin grammatikasi kitablardan size delil getirmishem, ve esasi da getirdim.

Ay bala bele denen de. Bilmirsense ozuvu niye burda bilen kimi geleme verirsen? Sene bir sade cumle verildi ve sen onun tercume hech ede bilmedin. Indi de durub ereb gramatikasindan danishirsan.

sonra ise hadisleri getirdim, hansi ki biz gebul edirik.

Istersen 100 hedis getir, eger bu hedisler Quranin eksini gedirse bunlar hamsi batil ve uydurma hedisdir. Hedis demishkenz: henefiler suyun az oldugu halda destemaz almag uchun siydiyi destemaz suyuna gatmag olar. Bele hedisde var, amma bu hedis serf elemediyine gore onu aradan chixardiblar.

Sen bu movzunu yaxshi oxu bashdan subutlari da goreceksen, amma bir shey var ki, kor (zahiri gozu nezerde tutmuram) istese bele gore bilmez.

Ashigin sozu olmayanda NANAY-NANAY eleyir. A bala yuxarida demisen ki ereb dilini bilmirem. Ozuvu niye gulmeli veziyete goyursan? Ereb dilini ve ya gramatikasini bilmirsense sen ne bilesen ki, o cumle ne mena dashiyir ve ya duzgundur ve ya duzgun deyil. Sene ereb dilinden hech bir shey belli deyil, sen ancag megaleleri bura kopy-peyst eliye bilirsen.

Eh Abdurrahman: NANAY-NANAY.