al-Fath Опубликовано: 22 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 22 января, 2008 Düshünürem qardaşım mən bunların hamısını ona yazmışam, hələ bilirsiz başa düşdü?! Yox! Hələ Siz dediyinizdir, onlar robotduıar! Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
BALAKISHI Опубликовано: 22 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 22 января, 2008 selam aleykum. dua etmek yalniz ALLAH a olar. basqasindan hecne isdenmez ALLAH verendi ve alandir her sheyi bilendir ne edirse ne verirse ne alirsa ozu bilir. biz ALLAH dan isdemeliyik her sheyi Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
al-Fath Опубликовано: 23 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 23 января, 2008 Hörmətli əziz “al-Fath” qardaşım rica edirəm bunu nəzərə alasınız ki, “Düshünürem” nikli olan bir şəxs forum qaydalarını pozub, çünki siz özünüz forum qaydalarında qeyd etmişsiniz ki, “Vahabi və ya Rafizi” sözlərini Forumda yazmaq olmaz. Rica edirəm məzhəbdən asılı olmayaraq ədalətli olmağını sizdən tələb edirəm. Qardaş qaydaları diqqətlə oxuyun, o yazıb ki, "Vəhhabilər dünyasını dəyişmiş şəxsdən dua etməsini diləməyi düzgün hesab etmirlər" Qaydalarda isə deyilir ki, müsəlmanlara təhqir etmək məqsədilə vəhabi, rafizi bə s. sözləri demək olmaz! Bu qardaş isə özlərini vəhhabi sayan insanların əqidəsindən danışır və heç kimi təhqir etmir. Mən onun postunu oxumuşam, inanın ki, mənim üçün fərqi yoxdur şiə, sünni ya sələfidir, qaydaları pozsaz cəzanızı alacaqsız. Neçə gündür ki, mən Sizə dinlənmirəm, bizim Sizinlə danışığımız olmuşdu, amma Siz yenə də mənim sözlərimə məhəl vermədən həmin şeyləri yazaraq artıq 10-cu dəfədir ki, təkrara yol verirsiz! Məm Sizə ban vermək istəmirəm və Siz bundan istifadə edirsiz! Belə getsə mən Sizin postlarınızı pozacağam, çünki gördüyünüz kimi Sizin əlinizdən hamı əsəbləşir, Siz öz təkrarlarınızla forum iştirakçılarını ələ salırsız. Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
al-Fath Опубликовано: 23 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 23 января, 2008 selam aleykum. dua etmek yalniz ALLAH a olar. basqasindan hecne isdenmez ALLAH verendi ve alandir her sheyi bilendir ne edirse ne verirse ne alirsa ozu bilir. biz ALLAH dan isdemeliyik her sheyi Mövzunu əvvəldən diqqətlə oxuyun və mənim gətirdiyim ayə və hədislərə fikir verin! Görün Sizin alimlər bu haqda nə fikirdədirlər. Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
al-Fath Опубликовано: 24 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 24 января, 2008 Yazdıqlarınızın hamısı təkrar olduğuna görə onları sildim. Bunların hamısı dəfələrlə bu temada yazılıb. _____________________________________________________________ ABDULAZİZ222 Sizin üçün hüccət olan Buxari öz səhihində Əbu Hüreyrədən bir hədis gətirib, bu hədis haqda Siz nə fikirləşirsiz? Bu hədisi Buxari Əbu Hüreyrədən və o da Peyğəmbər(s)-dən nəql etmişdir. Hədisdə deyilir: Bəni İsrail övladlarından olan üç nəfər dəri, tük tökmə xəstəliklərinə və korluğa düçar olur. Allah-təala onları sınaqdan keçirmək üçün mələklərdən birini dəri xəstəliyinə tutulmuş şəxsin yanına göndərir. Mələk ondan soruşur: Ən çox sevdiyin şey nədir? Cavab verir: Gözəl bir rəng və sağlam dəri. Mələk onun bədəninə sığal çəkir və həmən anda onda olan xəstəlik dəf olur və dərisi gözəl bir rəng alır. Sonra mələk ondan soruşur: Hansı heyvanı daha çox xoşlayırsan? Cavab verir: Dəvəni. Mələk ona on aylıq bir dəvə verib bərəkətli olması üçün xeyir-dua etdi. Sonra tük tökmək (keçəl) xəstəliyinə düçar olmuş şəxsin yanına gəlib soruşdu: Ən çox sevdiyin şey nədir? Cavab verir: İstəyirəm mənim də hamı kimi sağlam tüküm olsun və insanlar məndən uzaq gəzməsin. Mələk ona sağlam tük verib yenə soruşdu: Hansı heyvanı daha çox xoşlayırsan? Cavab verir: İnəyi. Mələk ona bir inək verib bərəkətli olması üçün xeyir-dua etdi. Nəhayət üçüncü (kor) şəxsin yanına gəlib soruşur: Ən çox sevdiyin şey nədir? Cavab verir: İki sağlam gözdən mənim üçün daha yaxşı nə ola bilər?! Allahdan gözlərimə nur verməsini istəyirəm ki, insanlar ilə ünsiyyətdə olub onlar kimi xoş həyat tərzi keçirim. Mələk onun gözlərinə sığal çəkdi. Sonra ondan soruşdu: Hansı heyvanı daha çox xoşlayırsan? Cavab verir: Qoyunu. Allah-təala onun bu arzusunu da yerinə yetirib ona dişi bir qoyun əta edir. Onlar öz heyvanlarını çoxaldıb var-dövlət sahibi olurlar. Günlərin biri mələk özünü dəri xəstəliyinə tutulmuş bir hala salıb, bir zamanlar bu xəstəlikdən əziyyət çəkən şəxsin yanına gəlir. Ona yardım etməsini istəyir və yoxsul olduğundan şikayətlənərək deyir: Mən yoxsul bir adamam, bütün ümid qapıları üzümə bağlanmışdır. Yolda qalmışam, indi mənim dadıma yalnız Allah və sonra da sən yetişə bilərsən. And verirəm sənə gözəl dəri əta edən Allaha! Dəvələrindən birini mənə ver ki, yolumu davam edə bilim. Dedi: Bəli, boynumda böyük haqq vardır. Mələk dedi: Sanki mən səni tanıyıram. Sən əvvəllər yoxsul olub insanların köməyindən məhrum olan şəxs deyilsənmi? Dedi: Xeyr! Gördüyün bu var-dövlət mənə ata-babalarımdan qalmışdır. Mələk dedi: Bax, sənə deyirəm! Yalan desən, Allah səni əvvəlki vəziyyətinə qaytarsın! Sonra özünü keçəl halına salıb bir zamanlar bu xəstəliyə düçar olmuş və sonralar şəfa tapmış şəxsin yanına gəlir, dəvə sahibinə dediyi sözləri onun yanında da təkrar edir. Mələk ondan da həmən sözləri eşidir və həmən duanı onun üçün də təkrar edir. Üçüncü dəfə özünü korluğa vurub bir zamanlar dünya nurundan məhrum olmuş və sonralar Allahın lütfü ilə gözləri açılmış şəxsin yanına gəlib deyir: Mən bütün var-dövlətimi itirmiş yoxsul bir Allah bəndəsiyəm. İndi səni, gözlərinə nur vermiş və dünya zülmətindən nicat verən Allaha and verirəm, qoyunlarından birini mənə ver ki, qarşıda olan uzaq yolu qət edə bilim. Dedi: Bəli! Mən kor ikən Allah mənə görən gözlər verdi və yoxsul ikən var-dövlət sahibi etdi, istədiyin qədər bu var-dövlətdən götür. Səndən Allaha xatir heç bir şey istəmirəm. Mələk onun bu sözlərini eşidib dedi: Bil ki, Allah səni imtahan edirdi və sən bu imtahandan üzü ağ çıxdın, digər iki nəfər isə Allahın qəzəbinə gələrək sahib olduqları bütün var-dövlətdən məhrum olacaqlar http://crimean.org/islam/db_search_engine....mp;set=hadis_sb Siz deyirsiz ki, Allahdan başqa heç kəsdən nəsə istəmək olmaz, amma bu hədisdən biz görürük ki, insanlar mələkdən istəyir və mələk insanlara şəfaət və var-dövlət verir? Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 25 января, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 25 января, 2008 Yazdıqlarınızın hamısı təkrar olduğuna görə onları sildim. Bunların hamısı dəfələrlə bu temada yazılıb. _____________________________________________________________ Hörmətli ə “al-Fath” qardaşım sənə təqvalı dolamağını tövsiyə edirəm. Dünən ki, ayələri mən heç vaxt bu forumda yazmamışdım. Sən ədalətsiz olaraq yazdığım Quran ayələrini silmişsən. Lakin Allah hər şeyi görür və mələklərdə yazır. Yenə təkrar edirəm mən heç vaxt bu forumda dünən ki, ayələri yazmamışdım və onlarda bu forumda təkrar deyildir. Amma eyib etməz Allahdan sənin üçün bağışlanmağını diləyirəm. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 25 января, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 25 января, 2008 _____________________________________________________________ ABDULAZİZ222 Sizin üçün hüccət olan Buxari öz səhihində Əbu Hüreyrədən bir hədis gətirib, bu hədis haqda Siz nə fikirləşirsiz? Bu hədisi Buxari Əbu Hüreyrədən və o da Peyğəmbər(s)-dən nəql etmişdir. Hədisdə deyilir: Bəni İsrail övladlarından olan üç nəfər dəri, tük tökmə xəstəliklərinə və korluğa düçar olur. Allah-təala onları sınaqdan keçirmək üçün mələklərdən birini dəri xəstəliyinə tutulmuş şəxsin yanına göndərir. Mələk ondan soruşur: Ən çox sevdiyin şey nədir? Cavab verir: Gözəl bir rəng və sağlam dəri. Mələk onun bədəninə sığal çəkir və həmən anda onda olan xəstəlik dəf olur və dərisi gözəl bir rəng alır. Sonra mələk ondan soruşur: Hansı heyvanı daha çox xoşlayırsan? Cavab verir: Dəvəni. Mələk ona on aylıq bir dəvə verib bərəkətli olması üçün xeyir-dua etdi. Sonra tük tökmək (keçəl) xəstəliyinə düçar olmuş şəxsin yanına gəlib soruşdu: Ən çox sevdiyin şey nədir? Cavab verir: İstəyirəm mənim də hamı kimi sağlam tüküm olsun və insanlar məndən uzaq gəzməsin. Mələk ona sağlam tük verib yenə soruşdu: Hansı heyvanı daha çox xoşlayırsan? Cavab verir: İnəyi. Mələk ona bir inək verib bərəkətli olması üçün xeyir-dua etdi. Nəhayət üçüncü (kor) şəxsin yanına gəlib soruşur: Ən çox sevdiyin şey nədir? Cavab verir: İki sağlam gözdən mənim üçün daha yaxşı nə ola bilər?! Allahdan gözlərimə nur verməsini istəyirəm ki, insanlar ilə ünsiyyətdə olub onlar kimi xoş həyat tərzi keçirim. Mələk onun gözlərinə sığal çəkdi. Sonra ondan soruşdu: Hansı heyvanı daha çox xoşlayırsan? Cavab verir: Qoyunu. Allah-təala onun bu arzusunu da yerinə yetirib ona dişi bir qoyun əta edir. Onlar öz heyvanlarını çoxaldıb var-dövlət sahibi olurlar. Günlərin biri mələk özünü dəri xəstəliyinə tutulmuş bir hala salıb, bir zamanlar bu xəstəlikdən əziyyət çəkən şəxsin yanına gəlir. Ona yardım etməsini istəyir və yoxsul olduğundan şikayətlənərək deyir: Mən yoxsul bir adamam, bütün ümid qapıları üzümə bağlanmışdır. Yolda qalmışam, indi mənim dadıma yalnız Allah və sonra da sən yetişə bilərsən. And verirəm sənə gözəl dəri əta edən Allaha! Dəvələrindən birini mənə ver ki, yolumu davam edə bilim. Dedi: Bəli, boynumda böyük haqq vardır. Mələk dedi: Sanki mən səni tanıyıram. Sən əvvəllər yoxsul olub insanların köməyindən məhrum olan şəxs deyilsənmi? Dedi: Xeyr! Gördüyün bu var-dövlət mənə ata-babalarımdan qalmışdır. Mələk dedi: Bax, sənə deyirəm! Yalan desən, Allah səni əvvəlki vəziyyətinə qaytarsın! Sonra özünü keçəl halına salıb bir zamanlar bu xəstəliyə düçar olmuş və sonralar şəfa tapmış şəxsin yanına gəlir, dəvə sahibinə dediyi sözləri onun yanında da təkrar edir. Mələk ondan da həmən sözləri eşidir və həmən duanı onun üçün də təkrar edir. Üçüncü dəfə özünü korluğa vurub bir zamanlar dünya nurundan məhrum olmuş və sonralar Allahın lütfü ilə gözləri açılmış şəxsin yanına gəlib deyir: Mən bütün var-dövlətimi itirmiş yoxsul bir Allah bəndəsiyəm. İndi səni, gözlərinə nur vermiş və dünya zülmətindən nicat verən Allaha and verirəm, qoyunlarından birini mənə ver ki, qarşıda olan uzaq yolu qət edə bilim. Dedi: Bəli! Mən kor ikən Allah mənə görən gözlər verdi və yoxsul ikən var-dövlət sahibi etdi, istədiyin qədər bu var-dövlətdən götür. Səndən Allaha xatir heç bir şey istəmirəm. Mələk onun bu sözlərini eşidib dedi: Bil ki, Allah səni imtahan edirdi və sən bu imtahandan üzü ağ çıxdın, digər iki nəfər isə Allahın qəzəbinə gələrək sahib olduqları bütün var-dövlətdən məhrum olacaqlar http://crimean.org/islam/db_search_engine....mp;set=hadis_sb Siz deyirsiz ki, Allahdan başqa heç kəsdən nəsə istəmək olmaz, amma bu hədisdən biz görürük ki, insanlar mələkdən istəyir və mələk insanlara şəfaət və var-dövlət verir? Sənin gətirtdiyin hədis şübhəsiz ki, səhihdir, lakin hədis zahiri əxlaqı məna daşıyır hökmü məna daşımır. Çünki, Allah insanları müxtəlif yolla ilə sınamayır. Həmin keçəl kişini də Uca Allah mələk vasitəsi ilə sınayır. Fəqət keçəl kişi Allaha şükür edənlərdən olmayıb nankor çıxır. Hədisin mətni bunu bildirir ki, Uca Allaha daim həmd etmək lazımdır. Eləcə də Mömin hər zaman Uca Allaha şükür etməlidir. Buda əxlaqı məna daşıyır. Hörmətli ə “al-Fath” qardaş hədis mətni bunu bildirmir ki, “Ya mələk mənə kömək ol və ya Ya mələk Allah qarşısında mənə şəfaətçi ol” Əsas mövzumuz isə budur. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 25 января, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 25 января, 2008 (изменено) Mən müxaliflərə dəlil olaraq sübut gətirəcəyəm ki, şəhidlər Allah dərgahında bizim dualarımızı eşitmirlər. Qiyamət günündə İsa (ə) Uca Allaha belə deyəcəkdir: “Mən onlara yalnız Sənin mənə etdiyin əmri çatdırıb belə demişəm: “Mənim də, sizin də Rəbbiniz olan Allaha ibadət edin!” Nə qədər ki, onların arasında idim, onlara şahid mən idim (onları belə nalayiq hərəkətlər etməyə qoymurdum). Sən məni (göyə qaldırıb dərgahına) qəbul etdikdən sonra onlara nəzarətçi Özün oldun. Yalnız Sən hər şeyə (görən bilən özün) şahidsən! ” (Maidə, 117). İsa (ə) əcəli tamam olmayaraq hal hazırda Allah qatındadır. Yəni İsa (ə) ölməyib. Lakin İsa (ə) Allah qatında da diri olsa da xaçpərəstlər ki, İsaya (ə) dua edib çağırsalar da, amma o, xaçpərəstlərin dualarını eşitmir. Çünki Quran ayəsi bunu deyir: “...Nə qədər ki, onların arasında idim, onlara şahid mən idim. Sən məni (göyə qaldırıb dərgahına) qəbul etdikdən sonra onlara nəzarətçi (sən) Özün oldun.” (Maidə, 117). İsada (ə) və bütün peyğəmbərlərdə (ə) eləcə də şəhidlərdə Allah qatındandılar. Lakin biz onları çağırsaq da onlar bizim dualarımızı eşitmirlər. Çünki əgər eşitsəydilər İsa (ə) deyərdi ki, “Ya Rəbbi bunlardan mənim xəbərim var idi. Amma onlara mən belə deməmişdim.” Əgər İsa Allah qatında diridirsə Xaçpərəstlərin çağırışını eşitmirsə onda belə bir nəticəyə gəlmək olar ki, şəhidlər heç eşitmir. Çünki şəhidlər İsa (ə) kimi bədənləri canlı deyil.Yəqin ki, mənim qeyd etdiyim hədisi müxaliflər qəbul edəcəkdir: Maidə surəsinin 117-ci ayəsi ilə əlaqədar İbn Cərir ət Təbəri belə deyir: "Qiyamət günündə Məhəmmədin (s.ə.s) ümmətindən bir qisim insanları gətirərək onları sol tərəfə götürəcəklər. Allah rəsulu (s.ə.s): "Ey Rəbbim bunlar mənim əshabələrimdir". deyəcəkdir. Allah rəsuluna (s.ə.s): “Sən bunların səndən sonra nə etdiklərinin bilmirsən” deyiləcəkdir. Allah rəsulu (s.ə.s) da saleh qulun (İsanın) dediyi kimi deyəcəkdir: “Aralarında olduğum zaman onlara mən şahid idim. Lakin vəfat etdikdən sonra sən Özün onlara şahid oldun". Allah rəsuluna (s.ə.s) belə deyəcəklər: “Sən onlardan ayrıldıqdan sonra onlar dindən dönüb və mürtəd olaraq davam etdilər.” (Təbəri, Təbəri Təfsiri, 3/456-457). Bunu da qeyd edim ki, Allah rəsulu (s.ə.s) qiyamət günü sahabələrinin mürtəd olduğundan xəbərsiz olacaqdır. Eləcə də Allah rəsulu (s.ə.s) bizi eşitmir əgər eşitsə idi Allah rəsuluna (s.ə.s) Qiyamət günündə deməzdilər ki: “Sənin sahabələrin səndən sonra mürtəd oldular” Quran ayəsi də bunu təstiqləyir ki, ölülər eşitməzlər: “Dirilərlə ölülər də eyni deyillər! Şübhəsiz ki, Allah dilədiyinə eşitdirər. Sən isə qəbirlərdə olanlara eşitdirən deyilsən.” (Fatir 22). İndi mən də deyirəm: Məgər müxaliflər peyğəmbərə (s.ə.s) dua zamanı sahabələrdən şikayət edib deməyiblər ki: “Ya peyğəmbər Allahın salamı sənə olsun. Ya peyğəmbər sənin sahabələrin səndən sonra mürtəd oldular” Hələ mən müxaliflərin dualarında Qureyşin iki tağutun demirəm. Artıq Hüccəti çatdırdım ki, şəhidlər bizim dualarımızı eşitmirlər. Mə əs salam. Изменено 25 января, 2008 пользователем ABDULAZİZ222 Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
al-Fath Опубликовано: 25 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 25 января, 2008 Sənin gətirtdiyin hədis şübhəsiz ki, səhihdir, lakin hədis zahiri əxlaqı məna daşıyır hökmü məna daşımır. Çünki, Allah insanları müxtəlif yolla ilə sınamayır. Həmin keçəl kişini də Uca Allah mələk vasitəsi ilə sınayır. Fəqət keçəl kişi Allaha şükür edənlərdən olmayıb nankor çıxır. Hədisin mətni bunu bildirir ki, Uca Allaha daim həmd etmək lazımdır. Eləcə də Mömin hər zaman Uca Allaha şükür etməlidir. Buda əxlaqı məna daşıyır. Hörmətli ə “al-Fath” qardaş hədis mətni bunu bildirmir ki, “Ya mələk mənə kömək ol və ya Ya mələk Allah qarşısında mənə şəfaətçi ol” Əsas mövzumuz isə budur. Mən Sizə Buxaridən hədis gətirdim, hardaki mələk insanlara şəfaət və var-dövlət verir və bunuz caiz olduğunu soruşdum. Bu caizdir ya yox, çünki Siz bir neçə ayə gətirərək deyirdiz ki, mələkləri, peyğəmbərləri və s. vasitəçi tutmaq olmaz, yalnız birbaşa Allahdan istəmək lazımdır. Amma bu hədisdən görürük ki, insanlar mələkdən istəyir və o onlara istəklərini verir. Siz isə əsas məxmunu qırağa qoyub, mənə əxlaqdan danışırsız. Amma əsas odur ki, Həmin keçəl kişini də Uca Allah mələk vasitəsi ilə sınayır Siz mələyin vasitəçi, yani Allah ilə insan arasında vasitəçi olduğunu təsdiqlədiz. Yani mələk bu insanlara şəfaəti, var-dövləti Allahın izni ilə verirdi, öz-başına yox! Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 25 января, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 25 января, 2008 Mən Sizə Buxaridən hədis gətirdim, hardaki mələk insanlara şəfaət və var-dövlət verir və bunuz caiz olduğunu soruşdum. Bu caizdir ya yox, çünki Siz bir neçə ayə gətirərək deyirdiz ki, mələkləri, peyğəmbərləri və s. vasitəçi tutmaq olmaz, yalnız birbaşa Allahdan istəmək lazımdır. Amma bu hədisdən görürük ki, insanlar mələkdən istəyir və o onlara istəklərini verir. Siz isə əsas məxmunu qırağa qoyub, mənə əxlaqdan danışırsız. Amma əsas odur ki, Həmin keçəl kişini də Uca Allah mələk vasitəsi ilə sınayır Siz mələyin vasitəçi, yani Allah ilə insan arasında vasitəçi olduğunu təsdiqlədiz. Yani mələk bu insanlara şəfaəti, var-dövləti Allahın izni ilə verirdi, öz-başına yox! Hörmətli əziz “al-Fath” qardaşım mələk burada səbəbkardır, çünki necə ki, həkim xəstəyə müalicə təyin edərək dərman yazanda xəstə isə sağaldıqda şəfaət tapır. Hədisdə də qeyd olunan mələk səbəbkardır. Çünki, Uca Allah Quran Kərimdə belə buyurur. «Dе ki: «O şəfaət bütünlüklə Allahındır.» (Zumər, 44). Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 27 января, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 27 января, 2008 Mən sübut edəcəyəm ki, Allahın izni ilə müxaliflər Allaha şərik qoşurlar. Bunu da qeyd edim ki: “Allah Ona şərik qoşmağı əsla bağışlamaz. Bundan başqa olan günahları isə dilədiyi kimsə üçün bağışlar. Allaha şərik qoşan şəxs, şübhəsiz ki, (haqq yoldan) çox azmışdır.” (Nisa, 116). Uca Allah bəndələrinə ona şərik qoşmamaq üçün belə bəyan edir: “Odur ki, Allah ilə yanaşı başqa bir tanrını çağırma, yoxsa əzaba düçar edilənlərdən olarsan” (Şuəra, 213). İbn Cərir ət-Təbəri bu ayə ilə bağlı belə izah edir: “Uca Allah bu ayədə ona şərik qoşmamağı əmr edərək, əks təqdirdə onları əzab ilə cəzalandıraraq olacaqlarını bəyan edir ” (İbn Cərir ət- Təbəri, Təbəri Təfsiri, 6-cı cild, səhifə 249). Mən bu ayə ilə bağlı şərh edərək deyirəm: Uca Allah onun ilə yanaşı kimisə çağıranı tanrı adlandırır. Yəni Allah ilə yanaşı kimisə çağıraraq yanaşı olan məbud sayılır və Uca Allah bunu şirk elan edir. Əgər müxaliflər İmamları Allah ilə bərabər çağırırlarsa İmamlar ilah və məbud sayılırlar. Çünki Uca belə buyurur: “...Allah ilə yanaşı başqa bir tanrını çağırma...” (Şuəra, 213). Eləcə də şiə alimlərindən sayılan Məhəmməd Yəqub ibn Kuleyni əl-kafi əsərinin müəllifi belə qeyd edir: “Həqiqətən dua ibadətin özüdür.” (Usuli-Kafi, 2-ci cild, səhifə 467). Yəni yalnız Allahı çağırdığın zaman çağırdığın dua Allaha ibadət etməkdən sayılır. Bunu da qeyd edim ki, əgər ibadətdə Allahın heç bir şəriki yoxdursa bu ona dəlalət edir ki, Allahı çağırıb dua edilən zaman Allah ilə bərabər heç kəsi çağırmaq olmaz çünki dua da ibadətdən sayılır. “Dua” kəlməsinin yalnız şəri mənasını nəzərdə tutaraq lüğəti mənasını yox. Çünki bəzi müxaliflər dua kəlməsinin lüğəti mənası ilə şəri mənasını səhv salırlar. Artıq mən müxaliflərə Hüccəti çatdırdım. Mə əs salam. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
al-Fath Опубликовано: 28 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 28 января, 2008 Mən Sizə Buxaridən hədis gətirdim, hardaki mələk insanlara şəfaət və var-dövlət verir və bunuz caiz olduğunu soruşdum. Bu caizdir ya yox, çünki Siz bir neçə ayə gətirərək deyirdiz ki, mələkləri, peyğəmbərləri və s. vasitəçi tutmaq olmaz, yalnız birbaşa Allahdan istəmək lazımdır. Amma bu hədisdən görürük ki, insanlar mələkdən istəyir və o onlara istəklərini verir.Siz isə əsas məxmunu qırağa qoyub, mənə əxlaqdan danışırsız. Amma əsas odur ki, Həmin keçəl kişini də Uca Allah mələk vasitəsi ilə sınayır Siz mələyin vasitəçi, yani Allah ilə insan arasında vasitəçi olduğunu təsdiqlədiz. Yani mələk bu insanlara şəfaəti, var-dövləti Allahın izni ilə verirdi, öz-başına yox! Hörmətli əziz “al-Fath” qardaşım mələk burada səbəbkardır, çünki necə ki, həkim xəstəyə müalicə təyin edərək dərman yazanda xəstə isə sağaldıqda şəfaət tapır. Hədisdə də qeyd olunan mələk səbəbkardır. Çünki, Uca Allah Quran Kərimdə belə buyurur. «Dе ki: «O şəfaət bütünlüklə Allahındır.» (Zumər, 44). ABDULAZİZ yuxarıda Siz yazmısız ki, mələk vasitəçidir, indi isə deyirsiz ki, yox o səbəbkardır! Mən buna razı olardım, əgər o insanlar Allahdan istəsəydilər və mələk onlara şəfaət versəydi. Amma gördüyünüz kimi onlar məhz mələkdən istəyirlər! Mələk də Allahın izni ilə onlara şəfaət verir. Burada mələk məhz vasitəçidir! Necə ki, əvvəllərdə mən Sizə bu ayəni yazmışdım, amma Siz mənə cavab vermədiz: Göylərdə neçə-neçə mələklər vardır ki, onların şəfaəti heç bir fayda verməz. Ancaq Allah Öz istədiyi və razı olduğu kimsəyə (mələyə, yaxud möminə) izin verdikdən sonra (onun şəfaəti fayda verər). Siz yenə də yersiz həkimi nümunə gətirirsiz və deyirsiz ki, həkimin verdiyi dərman səbəbkardır, sağaldan isə həkimdir! Bu özü elə şirkdir, çünki səbəbkar dərman yox, həkimin özüdür. Sağaldan, şəfaəti verən isə Allahdır! Yani həkim Allahın izni ilə (Allah kimi istəsə) sağaldır! Siz özünüz də bilmədən sözlə şirk edirsiz! Mən sübut edəcəyəm ki, Allahın izni ilə müxaliflər Allaha şərik qoşurlar. Nə oldu, yadınızdan çıxdı sübut etmək, ya elə-belə yazmışdız? Eləcə də şiə alimlərindən sayılan Məhəmməd Yəqub ibn Kuleyni əl-kafi əsərinin müəllifi belə qeyd edir: “Həqiqətən dua ibadətin özüdür.” (Usuli-Kafi, 2-ci cild, səhifə 467). Yəni yalnız Allahı çağırdığın zaman çağırdığın dua Allaha ibadət etməkdən sayılır. Bunu da qeyd edim ki, əgər ibadətdə Allahın heç bir şəriki yoxdursa bu ona dəlalət edir ki, Allahı çağırıb dua edilən zaman Allah ilə bərabər heç kəsi çağırmaq olmaz çünki dua da ibadətdən sayılır. Yenə də həmin yazılar. Neçənci dəfədir ki, öz dediyinizə zidd yazırsız. Kuleyninin dediyi dua namazdır. Biz isə çağırmaqdan bəhs edirik. Ardıyca deyirsiz: yalnız Allahı çağırdığın zaman çağırdığın dua Allaha ibadət etməkdən sayılır Əgər burda Siz namazdan yox, çağırıb şəfaət istəməkdən və s. danişirsizsa, onda yenə də əvvəllər yazdığınıza zidd deyirsiz, çünki əvvəllər Siz yazmışdız ki, sağ peyğəmbərdən nəsə istəmək olar! Həmçinin yuxarıdakı hədisdə insanlar Allahı qoyub mələkdən istəyirlər. Uca Allah onun ilə yanaşı kimisə çağıranı tanrı adlandırır. Yəni Allah ilə yanaşı kimisə çağıraraq yanaşı olan məbud sayılır və Uca Allah bunu şirk elan edir. Əgər müxaliflər İmamları Allah ilə bərabər çağırırlarsa İmamlar ilah və məbud sayılırlar. Bəs əgər imamları Allah ilə yanaşı çağırmasaq, onları səbəbkar kimi çağırsaq olar, bu şirk sayılmır? Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 29 января, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 29 января, 2008 ABDULAZİZ yuxarıda Siz yazmısız ki, mələk vasitəçidir, indi isə deyirsiz ki, yox o səbəbkardır! Mən buna razı olardım, əgər o insanlar Allahdan istəsəydilər və mələk onlara şəfaət versəydi. Amma gördüyünüz kimi onlar məhz mələkdən istəyirlər! Mələk də Allahın izni ilə onlara şəfaət verir. Burada mələk məhz vasitəçidir! Necə ki, əvvəllərdə mən Sizə bu ayəni yazmışdım, amma Siz mənə cavab vermədiz: Göylərdə neçə-neçə mələklər vardır ki, onların şəfaəti heç bir fayda verməz. Ancaq Allah Öz istədiyi və razı olduğu kimsəyə (mələyə, yaxud möminə) izin verdikdən sonra (onun şəfaəti fayda verər). 1. Əvvəla Uca Allah bu hədisdə qeyd olunan insanı sınağa çatır. 2. Hədisdə qeyd olunan kimi mələk insanların gözünə görsənir. Lakin sizin imamlar hal hazırda gözə gör sənə bilir. Eləcə də hədisdə qeyd olunan kimi mələk insanlar ilə təmasda olur. Sizin İmamlar mələk kimi insanlar ilə təmasda ola bilirmi? 3. Cəbrail (ə) olan bir mələk Allah rəsuluna (s.ə.s) Quranı nazil edib. Şübhəsiz ki, Quran Allah kəlamıdır. Amma Cəbrail (ə) olan bir mələk Quranı nazil etməkdə səbəb olaraq vasitəçi idi. Eləcə də Allah rəsulu ilə təmasda olurdu. Siz imamlar ilə təmasda ola bilir siz? AAA tapdım mən 1998-ci ildə şiə məzhəbində olduğum zaman Cümə məscidində mənə Ocaq Nicat ağa deyirdi ki: “Mən Mehdi (ə) ilə bir, iki dəfə görüşmüşəm.” Yəqin ki, “Əl-Fath” qardaş səndə bu yaxınlarda görüşərsən? Rica edirəm bunu təhqir kimi baxma. Çünki mən bunu Ocaq Nicat ağanın öz dilindən eşitmişəm. Bunu da qeyd edim ki, Abu Bakir məscidinə gələnlərin 99 % faizi əksəriyyəti şiə məzhəbindən olmuşlar. Hələ götürək Qamət, Abdul Rauf, və sair... (Yəqin bu qədər millətə ay da 200 dollur pul verirlər. Fəqət çox belə ağlasığışmazdır). Siz yenə də yersiz həkimi nümunə gətirirsiz və deyirsiz ki, həkimin verdiyi dərman səbəbkardır, sağaldan isə həkimdir! Bu özü elə şirkdir, çünki səbəbkar dərman yox, həkimin özüdür. Həkimin dərmanı olmasa xəstəni necə sağala bilər? Təbii ki, Həkim xəstəni müayinə edib dərman yazaraq xəstə sağalır. Məni şirk etməkdə ittiham etməyin. Çünki mən Allaha dua etdik də Allahdan qeyrisindən istəmirəm. Özünüz Allaha şirk qoşaraq Allah ilə yanaşı başqa bir Məbud (İmamları) çağırırsınız. Bu ayədə sizə dəlil olaraq cavabdır: “Odur ki, Allah ilə yanaşı başqa bir tanrını çağırma..." (Şuəra, 213). Uca Allah onun ilə yanaşı kimisə çağıranı tanrı adlandırır. Yəni Allah ilə yanaşı kimisə çağıraraq yanaşı olan məbud sayılır və Uca Allah bunu şirk elan edir. Əgər sən "Əl-Fath" qardaş İmamları Allah ilə bərabər çağırırsan isə İmamlar məbud olaraq İlah sayılırlar. Təbii ki, bu da şrkdir. Kuleyninin dediyi dua namazdır. Biz isə çağırmaqdan bəhs edirik. Əvvəla sənə "Əl-Fath” qardaş nəsihət edirəm gedib birinci növbədə dua kəlməsinin lüğəti və şəri mənalarını öyrənib və sonradan öz iradlarını bura da bildirərsən. Bunu da qeyd edim ki, Küleynin dediyi “dua” və ya “çağırmaq” kəlməsi şəri mənasını ifadə edir. Çünki namaz özü Allaha ibadət etməkdir və Kuleyninin dua kəlməsini qeyd etməsi lüğəti mənasını yox şəri mənasını ifadə edir. Mə əs salam. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
al-Fath Опубликовано: 31 января, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 31 января, 2008 ABDULAZİZ yuxarıda Siz yazmısız ki, mələk vasitəçidir, indi isə deyirsiz ki, yox o səbəbkardır! Mən buna razı olardım, əgər o insanlar Allahdan istəsəydilər və mələk onlara şəfaət versəydi. Amma gördüyünüz kimi onlar məhz mələkdən istəyirlər! Mələk də Allahın izni ilə onlara şəfaət verir. Burada mələk məhz vasitəçidir! Necə ki, əvvəllərdə mən Sizə bu ayəni yazmışdım, amma Siz mənə cavab vermədiz: Göylərdə neçə-neçə mələklər vardır ki, onların şəfaəti heç bir fayda verməz. Ancaq Allah Öz istədiyi və razı olduğu kimsəyə (mələyə, yaxud möminə) izin verdikdən sonra (onun şəfaəti fayda verər). 1. Əvvəla Uca Allah bu hədisdə qeyd olunan insanı sınağa çatır. 2. Hədisdə qeyd olunan kimi mələk insanların gözünə görsənir. Lakin sizin imamlar hal hazırda gözə gör sənə bilir. Eləcə də hədisdə qeyd olunan kimi mələk insanlar ilə təmasda olur. Sizin İmamlar mələk kimi insanlar ilə təmasda ola bilirmi? 3. Cəbrail (ə) olan bir mələk Allah rəsuluna (s.ə.s) Quranı nazil edib. Şübhəsiz ki, Quran Allah kəlamıdır. Amma Cəbrail (ə) olan bir mələk Quranı nazil etməkdə səbəb olaraq vasitəçi idi. Eləcə də Allah rəsulu ilə təmasda olurdu. Siz imamlar ilə təmasda ola bilir siz? Mən Sizə imamlardan yox, konkret bu mələyin Allahla insanlar arasında vasitə olduğunu soruşdum, və Siz yenə də bunu təsdiqlədiz. Deməli mələkdən istəmək olar, o da vasitəçi-səbəbkar olaraq bizə istədiyimizi verəcək. Bunu aydınlaşdırdıq. Cəbrayıl (ə) bəli Quranı peyğəmbərimizə nazil edib, buna görə də Siz onu vasitəçi-səbəbkar sayırsızsa, onda peyğəmbərimiz də həmin bu Quranı vasitəçi-səbəbkar olaraq insanlara çatdırıb. Musa (ə)-la Allah-təala Cəbrayılsız danışıb, deməli o da vasitəçidir. (Amma yenə də başlamayın ki, mələk sağdır, peyğəmbərlər isə ölü. Biz bunu artıq 100 dəfə müzakirə etmişik.) Peyğəmbəri və ya imamı vasitəçi tutmaq üçün onu görmək vacib deyil. Onun bizi eşitməsi bizə bəsdir. Həmçinin biz peyğəmbərə, imama xatir Allahdan istəyə bilərik. Siz elə danışırsız ki, elə bil mələkləri görürsüz, buna görə onları vasitəçi tutursuz, amma şiələr imamları görmür, buna görə də onları vasitəçi tutmaq olmaz. Çox gülünc bir iddiadır. Əgər mələyin insanla təmasda olmasına inanırsızsa, onda nə səbəbdən imamın həmin təmasda ola biləcəyini qəbul etmirsiz? (Sağlıqlarında) imamlara mələklərlə təmasda olmaq lazım deyil, onları Allah-təala özü üca tutub haq yolla .rır, necə ki, bunu 32 - əs-Səcdə surəsində deyir: 24 - (Çətinliklərə) səbr etdikləri və ayələrimizə ürəkdən inandıqları üçün Biz onlardan əmrimizlə (insanlara) haqq yolu göstərən rəhbərlər (imam) təyin etmişdik. Yuxarıda qeyd etdiyim hədisdə insanlar məhz mələkdən istəyirlər, və nə o, nədə ki, Allah-təala bunu şirk saymırlar və onların istədiklərini verirlər. Bəs niyə biz həmin mələkdən istəyəndə Siz bunu şirk adlandırırsız? AAA tapdım mən 1998-ci ildə şiə məzhəbində olduğum zaman Cümə məscidində mənə Ocaq Nicat ağa deyirdi ki: “Mən Mehdi (ə) ilə bir, iki dəfə görüşmüşəm.” Yəqin ki, “Əl-Fath” qardaş səndə bu yaxınlarda görüşərsən? Rica edirəm bunu təhqir kimi baxma. Çünki mən bunu Ocaq Nicat ağanın öz dilindən eşitmişəm. çox gülməlidir. Bunu da qeyd edim ki, Abu Bakir məscidinə gələnlərin 99 % faizi əksəriyyəti şiə məzhəbindən olmuşlar. Hələ götürək Qamət, Abdul Rauf, və sair... (Yəqin bu qədər millətə ay da 200 dollur pul verirlər. Fəqət çox belə ağlasığışmazdır). Sizdə bunun statistikası var? 99% niyə, bir dəfəlik 100% deyərdizdə! Nəzərə alsaq ki, Azərbaycanın 70% etnik şiələrdir, bu hal təəccüblü deyil. Ora gələnlərin də 70% -nı etnik şiələr təşkil etməlidir. Amma qoltuqlarınızın altını çox şişirtməyin, çünki onların yalnız adları şiədir, özləri isə cahil idilər. İndi mən deyin görüm, elmli şiələrdən, alimlərindən kim sizin tərəfə keçib? Heç kim! Sizə yalnız elmsiz cahillər baş qoşur. Bəs Sizdən şiəliyə kimlər keçib? Bir iki alimin adını çəkim biləsiz, bu Ticanidir, İsam Amad və s. Pulun verilməsini isə hələ Sizin şeyxiniz özü deyir. Bir onun Ələsgərlə söhbətinə (kasetdə) qulaq asın. Siz yenə də yersiz həkimi nümunə gətirirsiz və deyirsiz ki, həkimin verdiyi dərman səbəbkardır, sağaldan isə həkimdir! Bu özü elə şirkdir, çünki səbəbkar dərman yox, həkimin özüdür. Həkimin dərmanı olmasa xəstəni necə sağala bilər? Təbii ki, Həkim xəstəni müayinə edib dərman yazaraq xəstə sağalır. Məni şirk etməkdə ittiham etməyin. Çünki mən Allaha dua etdik də Allahdan qeyrisindən istəmirəm. Necə yani mən Allahdan qeyrisindən istəmirəm, istəyirsiz axı. Elə bu həkimdən şəfa istəyirsiz. Özünüz deyirdiz ki, Allahdan qeyrisindən heç nə istəmək olmaz, indi də deyirsiz ki, şəfanı verən həkimdir, dərmanda səbəbkardır. Özü də fikir verin ki, Siz bunu mənim sözümə cavab olaraq deyirsiz. Mən isə demişdim ki, şəfanı verən Allahdır, həkim isə dərmanla birlikdə səbəbkar! Özünüz Allaha şirk qoşaraq Allah ilə yanaşı başqa bir Məbud (İmamları) çağırırsınız. Bu ayədə sizə dəlil olaraq cavabdır: “Odur ki, Allah ilə yanaşı başqa bir tanrını çağırma..." (Şuəra, 213). Uca Allah onun ilə yanaşı kimisə çağıranı tanrı adlandırır. Yəni Allah ilə yanaşı kimisə çağıraraq yanaşı olan məbud sayılır və Uca Allah bunu şirk elan edir. Əgər sən "Əl-Fath" qardaş İmamları Allah ilə bərabər çağırırsan isə İmamlar məbud olaraq İlah sayılırlar. Təbii ki, bu da şrkdir. Siz yenə də bizə şər atırsız. Yalançının Allah cəzasını versin. Amin. Kim imamları Allah, məbud sayıb onlara ibadət edir? Kim deyir ki, imamlar Allahla yanaşıdırlar və onları da Allahla birgə çağırmaq olar, ya fərq etməz Allahı çağırdın ya imamı? Mən Sizə dəfələrlə sual vermişəm ki, əgər biz imamları Allahla yanaşı yox, sadəcə vasitəçi kimi çağırsaq bu şirkdir? Siz niyə bu suala aydın cavab vermirsiz və hər dəfə mənə həkim haqda nağıl danışırsız? Özünüz Allahdan başqasından, həkimdən kömək istəyirsiz, amma bizə şirk edən deyirsiz. Bundan başqa məgər Siz demirsiz ki, Quranı Allah yaratmayıb, o Allahla birgə həmişə olub?! Bəs bu şirk deyil? Kuleyninin dediyi dua namazdır. Biz isə çağırmaqdan bəhs edirik. Əvvəla sənə "Əl-Fath” qardaş nəsihət edirəm gedib birinci növbədə dua kəlməsinin lüğəti və şəri mənalarını öyrənib və sonradan öz iradlarını bura da bildirərsən. Özünüzün birinci postuna baxın, orada Siz dua sözünü iki yerə bölmüsüz, sağırmaq və ibadət etmək. Bu kəlmə haqda mən Sizə çox yazmışam, ayələr gətirmişəm, amma Siz həl dəfə öz sözünüzdən imtina etmisiz. Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 3 февраля, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 3 февраля, 2008 (изменено) Mən Sizə imamlardan yox, konkret bu mələyin Allahla insanlar arasında vasitə olduğunu soruşdum, və Siz yenə də bunu təsdiqlədiz. Deməli mələkdən istəmək olar, o da vasitəçi-səbəbkar olaraq bizə istədiyimizi verəcək. Bunu aydınlaşdırdıq. Əvvəla hədisdə qeyd olunan keçəl kişi qeybdən gözü ilə görməyərək mələki çağırıb demir “Ya mələk mənə kömək ol” Lakin siz qeybdən gözünüz ilə imamları görməyərək “Ya İmam mənə kömək ol” deyirsiniz. Eləcə də keçəl kişi mələki gözü ilə görüb onun ilə təmasda olur. Lakin siz İmamları gözünüz ilə görməyərək onlar sizin ilə təmasda olmayaraq siz “Ya İmam mənə kömək ol” deyirsiniz. Hədisin şərhi siz əqidəniz ilə böyük fərqi var. Musa (ə)-la Allah-təala Cəbrayılsız danışıb, deməli o da vasitəçidir. Hamıya məlumdur ki. Musa (ə) Allah ilə bir başa danışıb və Quran ilə bu sabitdir. Peyğəmbəri və ya imamı vasitəçi tutmaq üçün onu görmək vacib deyil. Onun bizi eşitməsi bizə bəsdir. Bunu da qeyd edim ki, məkandan asılı olmayaraq hər şeyi eşidən bilən Uca Allahdır və Peyğəmbər (s.ə.s) müstəqil olaraq eşitmir, çünki bu hədis buna dəlidir: "Abdullah ibn Məsud (r.a) rəvayət edir ki, Allah rəsulu (s.ə.s) belə buyurdu: "Həqiqətən, Allahın yer üzünü səyahət edən mələkləri vardır ki, onlar ümmətimin salamını mənə çatdırırlar". (Ən-Nəsai – Namaz kitabı, 5, (3, 43) hədis № 1265: İmam Əhməd, Müsnəd: hədis № 4093. Səhihdir). Həmçinin biz peyğəmbərə, imama xatir Allahdan istəyə bilərik. Siz peyğəmbərdən imamdan yox daşdan və parçadan istəyirsiniz necə ki, bu əməli müşriklər edirdilər. Bunu sizin üləma sayılan Xomeyni (ağa) deyir: “Gizli bir əməl də olsa belə, daşdan və parçadan istədiyini tələb etmək şirk deyil” (Kəşful-Əsrar, səhifə, 49). Yəni Allahı qoyub daşdan və parçadan istəyə bilərsən. Allahu Əkbər bu cür şirk əməlindən Uca Allaha sığınıram. Əgər mələyin insanla təmasda olmasına inanırsızsa, onda nə səbəbdən imamın həmin təmasda ola biləcəyini qəbul etmirsiz? Söhbət sizin gətirdiyiniz hədisdən gedir bunu 32 - əs-Səcdə surəsində deyir:24 - (Çətinliklərə) səbr etdikləri və ayələrimizə ürəkdən inandıqları üçün Biz onlardan əmrimizlə (insanlara) haqq yolu göstərən rəhbərlər (imam) təyin etmişdik. Əvvəla sənin qeyd etdiyin imam rəhbər sözü təfsirlərə görə peyğəmbərlərdilər sizin imamlar yox. AAA tapdım mən 1998-ci ildə şiə məzhəbində olduğum zaman Cümə məscidində mənə Ocaq Nicat ağa deyirdi ki: “Mən Mehdi (ə) ilə bir, iki dəfə görüşmüşəm.” Yəqin ki, “Əl-Fath” qardaş səndə bu yaxınlarda görüşərsən? Rica edirəm bunu təhqir kimi baxma. Çünki mən bunu Ocaq Nicat ağanın öz dilindən eşitmişəm.çox gülməlidir Ola bilər ki, sizin üçün bu gülməlidir. Lakin sizin müctəhidlər ildə bir dəfə ağa ilə yəni Mehdi (ə) ilə görüşürlər və sizin də bu əqidənizdir İndi mən deyin görüm, elmli şiələrdən, alimlərindən kim sizin tərəfə keçib? Heç kim! Sizə yalnız elmsiz cahillər baş qoşur. Bəs Sizdən şiəliyə kimlər keçib? Bir iki alimin adını çəkim biləsiz, bu Ticanidir, İsam Amad və s. Əvvəla Ticanini bura qeyd etmə çünki o, mürtəddir. Quran üçün belə deyir: “Quranil Kərim fitnəl müslimin” yəni Quranı Kərim fitnədir müsəlmanlar üçün. Buyur yüklə bax: http://www.kerbela.be/ticani.wmv. 4-cü dəqiqə 57-ci saniyə. Bunu da qeyd edim ki, İraqda böyük şiə alimlərdən sayılan Seyyid Hüseyn Müsəvi (rahiməhullahi təalə) haqqı başa düşərək əhli-sunnəni qəbul etmişdir. Pulun verilməsini isə hələ Sizin şeyxiniz özü deyir. Bir onun Ələsgərlə söhbətinə (kasetdə) qulaq asın. And olsun canım əlində olan Allaha ki, sənin dediyin böhtandan başqa bir şey deyil, çünki o kasetə öz qulaqlarım ilə özüm eşitmişəm. Kim imamları Allah, məbud sayıb onlara ibadət edir?əgər biz imamları Allahla yanaşı yox, sadəcə vasitəçi kimi çağırsaq bu şirkdir? Siz bunu şirk hesab etməsəniz də bu şirkdir. Bəli bu şirkdir fərq etməz vasitəçi və ya yanaşı, əsas budur ki, İmamları (ə) Allah ilə bərabər çağırırsınız. Hörmətli "al-Fath" sən bunu şirk hesab etməsən də bu şirkdir dəlil sənə gətirirəm ki, qiyamət günündə Allaha şərik qoşanlar deyəcəklər ki, “Ya Rəbbi biz sənə şik qoşmamışıq.” Bax Müşrik Müşrikliyini inkar edİr. Uca Allah belə buyurur: «Onların hamısını bir yеrə toplayacağımız gün, şərik qoşanlara bеlə dеyəcyik: «Hanı, hardadır sizin o хəyalını qurduğunuz şеylər? » Sonra onların yayınmaq üçün cavabı bеlə olacaq: Rəbbimiz Allaha and olsun ki, biz müşrik dеyildik». Budur baх, özlərini nеcə də inkar еdirlər. Allaha şərik qoşduqları şеylər onlardan nеcə də uzaqlaşdılar.» (Ənam surəsi – 22-24). Müşrik Müşrikliyini inkar edİr: “..Rəbbimiz Allaha and olsun ki, biz müşrik dеyildik». Budur baх, özlərini nеcə də inkar еdirlər. Allaha şərik qoşduqları şеylər onlardan nеcə də uzaqlaşdılar.” (Ənam surəsi – 23-24) Изменено 3 февраля, 2008 пользователем ABDULAZİZ222 Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 3 февраля, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 3 февраля, 2008 Necə yani mən Allahdan qeyrisindən istəmirəm, istəyirsiz axı. Elə bu həkimdən şəfa istəyirsiz. Özünüz deyirdiz ki, Allahdan qeyrisindən heç nə istəmək olmaz Həkimdən nə isə istəmək olar. Lakin Allahın qadir olduğu şeylərdən nə isə istəmək olmaz. Bunu etsən bu şirkdir Quranı Allah yaratmayıb, o Allahla birgə həmişə olub?! Bəs bu şirk deyil? Sabitdir ki, Quran Allah kəlamıdır. Çünki Uca Allah belə buyurur: “(Öz peyğəmbərinə) Quranı öyrətdi. İnsanı yaratdı.” (Rəhman, 2-3). Əgər Quran insan kimi məxluqat olsa idi. Uca Allah belə buyurardı: “Quran ilə insanı yaratdı” Lakin əksinə olaraq Uca Allah belə buyurar: “Quranı öyrətdi.” (Rəhman, 2). Buda dəlidir ki, Quran məxluqat yox Allah kəlamıdır. Mə əs salam. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
haris Опубликовано: 3 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 3 февраля, 2008 qardashlar xashis edirem, sheyx Qametin alaskarla olan sohbeti sizde varsa, gonderin biz de qulaq asag. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
MeysemTemmar Опубликовано: 3 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 3 февраля, 2008 Əvvəla Ticanini bura qeyd etmə çünki o, mürtəddir. Quran üçün belə deyir: “Quranil Kərim fitnəl müslimin” yəni Quranı Kərim fitnədir müsəlmanlar üçün. Buyur yüklə bax: http://www.kerbela.be/ticani.wmv. 4-cü dəqiqə 57-ci saniyə. Bunu da qeyd edim ki, İraqda böyük şiə alimlərdən sayılan Seyyid Hüseyn Müsəvi (rahiməhullahi təalə) haqqı başa düşərək əhli-sunnəni qəbul etmişdir. a kishi birinci ssilkani duzgun ver sen verdiyin ssilka acilmir.Ikinci dediyin alim yeni Musevinin tercumeyi halini,oxudugu yeri,ustadlarini ve sair gostere bilersen? Bilirsen niye sorushuram?Cunki bele bir shiye alimi yoxdur! Кто боится нападок на свои убеждения, то сам сомневается в них. У. Филлипс Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Burhan Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 a kishi birinci ssilkani duzgun ver sen verdiyin ssilka acilmir.Ikinci dediyin alim yeni Musevinin tercumeyi halini,oxudugu yeri,ustadlarini ve sair gostere bilersen?Bilirsen niye sorushuram?Cunki bele bir shiye alimi yoxdur! http://d-sunnah.nm.ru/LICO%20SHIIZMA1.pdf Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
MeysemTemmar Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 http://d-sunnah.nm.ru/LICO%20SHIIZMA1.pdf Qardash sen getirdiyin shey nagildir.Orda hemin dediyin alimi heyatindan demek olar ki hecne yoxdur.Senden bide sorushuram hemin alimin shekli,cixishlari,doguldugu kuce,ev,ustadlari kim olub? Кто боится нападок на свои убеждения, то сам сомневается в них. У. Филлипс Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
haris Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 bax bunlarin ans kanalinda bir filmlari gedir. saat 4-de . o kino bashdan ayaga shirkdir. bir problem olan kimi deyirlar: ya zehra komak ol. demali eqidelerinde var da. yoxsa iRANDA BELA KINONU QOYMAZSDILAR CHEKMEYE. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
nardarani Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 Ya Zehra bunlari hidayet ele. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
al-Fath Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 http://d-sunnah.nm.ru/LICO%20SHIIZMA1.pdf Bu da Sizin cavabınız. Bu bəhsi gəlin təzə temada edək: http://forum.bakililar.az/index.php?showtopic=59819 Ничтожен ты или велик - причина тому... твой язык... /Носир Хисроу/ Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
haris Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 basha dushmedim, nardarani bizi Allah hidayet edib, seni Zehra hidayet edir? bu ki, shubhesiz SHIRKDIR. Allah hidayet etsin size. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 basha dushmedim, nardarani bizi Allah hidayet edib, seni Zehra hidayet edir? bu ki, shubhesiz SHIRKDIR. Allah hidayet etsin size. Selamun Eleykum! Qardash sen oz qadinlarinin adini cekende bu cur cekersen (..seni Zehra..) Ey gozu kor-qulagi kar insan,sen eziz Peygemberimizin (saliallahualeyhi ve alihi ve sellem ) eziz qizinin adini cekirsen!Bedbext!Dunya ve axiret xanimlarinin xanimi olan eziz Hz. Fatimeyi-Zehra (Allahin salami olsun ona) xanimna olan bu cur munasibetine gore Allah seni O Hezretin shefaetinden mehrum etsin! Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
haris Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 Allah mani onu gormekden mahrum etmasin. sen ise, yazigim gelir sene. hz.Fatime[ra] mushriklara shefaet etmayacak. bu yeqindir. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 Həkimdən nə isə istəmək olar. Lakin Allahın qadir olduğu şeylərdən nə isə istəmək olmaz. Bunu etsən bu şirkdir Salam qardash! senin dediyin bu cumlenin ozu hele kufrdu ve shirkdi! qeribe adamsan,o ne demekdi!?sozunden bele mena cixir ki, ele shey var Allah ona qadir deyil ve bizde mecbur qalib hemen sheyi hekimden isteyirik???? senin basha dushmediyin bir shey var ki,o da budur,biz gedib hekimden kartof ya da hidayet istemirik ki? biz xestelenende gedim hekimden (Allahin onaverdiyi shefa elmi sayesinde) derdimize bir cara axtaririq. Allah seni hidayet etsin qardash! Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
safiqu Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 ya Ali. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 Siz bunu şirk hesab etməsəniz də bu şirkdir. Bəli bu şirkdir fərq etməz vasitəçi və ya yanaşı, əsas budur ki, İmamları (ə) Allah ilə bərabər çağırırsınız. Hörmətli "al-Fath" sən bunu şirk hesab etməsən də bu şirkdir dəlil sənə gətirirəm ki, qiyamət günündə Allaha şərik qoşanlar deyəcəklər ki, "Ya Rəbbi biz sənə şik qoşmamışıq." Bax Müşrik Müşrikliyini inkar edİr. Uca Allah belə buyurur: «Onların hamısını bir yеrə toplayacağımız gün, şərik qoşanlara bеlə dеyəcyik: «Hanı, hardadır sizin o хəyalını qurduğunuz şеylər? » Sonra onların yayınmaq üçün cavabı bеlə olacaq: Rəbbimiz Allaha and olsun ki, biz müşrik dеyildik». Budur baх, özlərini nеcə də inkar еdirlər. Allaha şərik qoşduqları şеylər onlardan nеcə də uzaqlaşdılar.» (Ənam surəsi – 22-24). Müşrik Müşrikliyini inkar edİr: "..Rəbbimiz Allaha and olsun ki, biz müşrik dеyildik». Budur baх, özlərini nеcə də inkar еdirlər. Allaha şərik qoşduqları şеylər onlardan nеcə də uzaqlaşdılar." (Ənam surəsi – 23-24) Salamun eleykum! Qardash xetrine deymesin sozlerim,ya sen bu ayeleri secende yuxulu olmusan ya da sen bu qeder caamatla sadece mezelenirsen! Sen bu ayeni getirirsen «Hanı, hardadır sizin o хəyalını qurduğunuz şеylər? ' qardash, sen dogurdan da mushriklerbaresinde ya hec ne bilmirsen, ya da sen oz batil meqsedlerin ucun bildiyin heqiqetleri tehrif edirsen! Beli, melun mushrikler Allahin emr etmediyi,ancaq ozlerinden taxtadan,demirdenve s.kimi sheylerden duzeltdikleri gic-gic sheyleri ozlerinden otru,Allah yaninda shefa ucun istifade etmekdeydirler.Qaldi ki, Mesumlar (Allahin salami olsun onlara)sen ozun Quranda Allahin istediyi insana shefa etmek haqqi vereceyi barede olan ayeleri cox gozel bilirsen. bir de de gorum,amma insafla, shieler Allaha penah .rdiqlari bu 14 Mesum Hezretler (Allahin salami olsun onlara) beyem xeyallarinda qurdugu "sheyler"dir?Yoxsa Allahin secilmish en ustun bendeleridir? Meger Allah-tealanin sevib pak qerar etdiyi bu Hezretler (Allahin salami olsun onlara) senin-menim kimi gunahkar insanlardi ki sen onlari "shey" adlandirirsan? senin eqidenin batilliyi ordadir ki, siz mushrikler haqqinda olan ayeni muselmanlara aid edirsiz! Bele sheyden uzaq ol!Yazigsan! Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 Allah mani onu gormekden mahrum etmasin. sen ise, yazigim gelir sene. hz.Fatime[ra] mushriklara shefaet etmayacak. bu yeqindir. Sen bilirsen de Allah-tealanin bir muselmana "mushrik", kafir ve s.deyenler baresinde mubarek ayelerini?Bilmirsen,cunku senin Qurandan xeberin bele yoxdur!senin bildiyin ele Qametin bildiyi qederdir! ne oldu Hz.Fatime-Zehra (s) xanima 'hz.Fatime[ra]' indi yadina dushdu? Allah sene merhemet edib Behishti qismet etsin,Inshallah! Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 bax bunlarin ans kanalinda bir filmlari gedir. saat 4-de . o kino bashdan ayaga shirkdir. bir problem olan kimi deyirlar: ya zehra komak ol. demali eqidelerinde var da. yoxsa iRANDA BELA KINONU QOYMAZSDILAR CHEKMEYE. Salam! xahish edirem havadan,bosh-bosh danishma! Cammata fakt getir ki,filan kino da bele-bele! Getirmesen yalancisan! Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
haris Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 182-ci postda senin eqide qardashin nardarani deyir ki: "ya zehra bunlari hidayet ela" . demali sen razisan ki, kim Allahdan bashqasinin hidayet etma qabiliyetine inansa mushrikdir. demali, senin islamdan xeberin var. oz eqide yoldashlarina bas niye basha salmirsan? Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 182-ci postda senin eqide qardashin nardarani deyir ki: "ya zehra bunlari hidayet ela" . demali sen razisan ki, kim Allahdan bashqasinin hidayet etma qabiliyetine inansa mushrikdir. demali, senin islamdan xeberin var. oz eqide yoldashlarina bas niye basha salmirsan? qARDASH,SEN DEYESEN SHANTAJLA MESGULSAN! Sozsuz ki, hidayet etmek ancaq Ezze ve Celle olan Uca Allaha mexsusdur!Bundan qeyrisini deyenler ise heddi ashmishdir! Sadece sen bir sheyi anlaya bilmirsen ki,insan hidayet olunarken insanla Allah arasinda mutleq kim ise vasiteci olur.o adam sag da ola biler,dunyasini deyishmisde!Meselen,seni kim ise tutaq ki,emi oglun namaza getirir.Burada Allah hidayet eden (Hemd olsun Ona), emioglun ise bunu icra edendir! sozun dogrusunu deyim, meni yuxuda defelerle tanimadigim adamlar seherler namaza oyadirdi,yani men namaz qilmadigim vaxtlarda!ancaq sonradan meni diri insan namaza getirdi! Mesele burdadir! O insanlar xoshbextdirler ki, onlari mesumlar hidayete yetishdirirler!Ister Hayatda iken,isterse de dunyadan kocmushken!Her halda butun insanlar daima sagdirlar! Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ABDULAZİZ222 Опубликовано: 5 февраля, 2008 Автор Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 (изменено) Salam qardash!senin dediyin bu cumlenin ozu hele kufrdu ve shirkdi! qeribe adamsan,o ne demekdi!?sozunden bele mena cixir ki, ele shey var Allah ona qadir deyil ve bizde mecbur qalib hemen sheyi hekimden isteyirik???? senin basha dushmediyin bir shey var ki,o da budur,biz gedib hekimden kartof ya da hidayet istemirik ki? biz xestelenende gedim hekimden (Allahin onaverdiyi shefa elmi sayesinde) derdimize bir cara axtaririq. Allah seni hidayet etsin qardash! Va aleykə salam. Qardaş sən məni düz başa düşməmişsən ya da Azərbaycan dilindən anlayışın yoxdur. Bax həkimdən dərman istəmək olar və həkimdə dərmanı verməyə qadirdir. Lakin həkimə desək “Mənə övlad və ya külə dönmüş ölünü dirilt” Həkim buna qadir deyil. Yalnız həkimin qadir olduğu şeylərdə ondan nə isə istəmək olar. Əgər Allahın qadir olduğu şeyləri həkimdən istəsək bu şirk sayılır. Allah çümləmizə hidayət versin. Amin Изменено 5 февраля, 2008 пользователем ABDULAZİZ222 Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Düshünürem Опубликовано: 5 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 5 февраля, 2008 . Bax həkimdən dərman istəmək olar və həkimdə dərmanı verməyə qadirdir. abdul sen uje shirk edirsen ne mesledi?beyem hekimin derman vermek qudreti ozune mexsusdur?Allah izn vermese hekim derman vere biler sene? Lakin həkimə desək "Mənə övlad və ya külə dönmüş ölünü dirilt" Həkim buna qadir deyil. indi men dua elesemki Allahim Abdulaziz222 indi hamile olsun,Allah bunu eder? hekim sene nece derman vermeyeAllahin izni ile qadirdirse,sene övlad vermeye qadir deyil Allahin izni ile?yaxud isa mesih olunu Allahin izni ile diriltmedi? Yalnız həkimin qadir olduğu şeylərdə ondan nə isə istəmək olar. Əgər Allahın qadir olduğu şeyləri həkimdən istəsək bu şirk sayılır. Allah çümləmizə hidayət versin. Amin Allahin qadir oldugu sheyleri hekim Allahin izni ile ede bilmez beyem?buna inanmag niye shirk olmalidi?bu Allahin qudretini gosterir ya zeifliyini? Vahabilerin Allahi menem,Bunu onlarin alimi tesdiq edir. "İbtalut-Tə`vilat li Əxbaris-Sifat" adlanır. Kitabın muəllifi Abu Ya`lə b. Muhamməd b. Huseyn b. Muhamməd b. Əl-Fərradır. Bu kitabin 143-cü səhifəsində olan bir hədisi nəzərinizə çatdırmaq istəyirəm. Qatadə Ikrimədən, Ikrimə İbn Abbasdan rəvayət edir: Rasulallah buyurdu: "Rəbbimi üzü tüksüz, sallanmış qıvrım saçları olan bir cavan oğlan surətində yaşıl bağda gördüm". Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Готфрид Федер Опубликовано: 6 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 6 февраля, 2008 Bu da Sizin cavabınız. Bu bəhsi gəlin təzə temada edək: http://forum.bakililar.az/index.php?showtopic=59819 Вы и ваши единомышленникик утверждают:Принявшие ислам Джордж в США, Альендо в Бразилии, Пьер во Франции, Генрих в Германии, Андрей в России, Радж в Индии, Юн в Китае, Накаши в Японии, мусульмане Мамед в азербайджане, Атапур в Иране, Фарук в Иордании, Хасан в Индонезии и т.д. одновремнно, каждый на своем языке и каждый в своей стране говороят: Йа Мухаммад (или же имам) и дальше говорят о своих проблемах. Миллионы заблудших считают: 1. Пророк всех их слышит. 2. Пророк слышит их на различных языках. 3. Пророк слышит их несмотря что их голоса идут с разных частей Земли. 4. Пророк слышит их всех одновременно 4. Пророк не путает их языки. 5. Пророк не путает их голоса. 6. Пророк отвечает на зов каждого. Клянуь Аллахом на такое способен только лишь Всевышний и Всемогущий Аллах и кто убежден, что кроме Аллаха ктото способен на такое он совершает ВЕЛИКИЙ ШИРК и если он умрет с этим убеждением не раскаявшись, то нечто не сможет спасти его от ВЕЧНОГО ОГНЯ. Всевышний сказал: Воистину, Аллах не прощает, когда к Нему приобщают сотоварищей, но прощает все остальные (или менее тяжкие) грехи, кому пожелает. А кто приобщает к Аллаху сотоварищей, тот впал в глубокое заблуждение. (ан Ниса 116) Ответьте мне по каждому из этих 6 пунктов, только прошу по существу, прямыми, а не косвенными доводами из Корана и Сунны. P.S. Довод о салавате не приводить, его до пророка доносят ангелы, не один ангел, а ангелы. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
MeysemTemmar Опубликовано: 6 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 6 февраля, 2008 Ответьте мне по каждому из этих 6 пунктов, только прошу по существу, прямыми, а не косвенными доводами из Корана и Сунны.P.S. Довод о салавате не приводить, его до пророка доносят ангелы, не один ангел, а ангелы. axmaq muqaise ve misal!Bezi Allaha aid olan xusiyyetler var ki Allah Teala hemin xususiyeti oz bendelerine vermishdi.Misal ucun olunu diriltmek yalniz Allaha aid olan bir xusuiyyetdir.Amma Isa(e) Allahin izni ile oluleri dirildib.Salavat qaldiqda ise Ebu Davudda bashqa bir hedis var. Абу Дауд 2041, с Хасан иснадом, что Абу Хурайра сказал: «Каждый раз как мне посылается салам, Аллах восстанавливает мне мою душу, чтобы я ответил на его салам» Кто боится нападок на свои убеждения, то сам сомневается в них. У. Филлипс Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 6 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 6 февраля, 2008 Va aleykə salam. Qardaş sən məni düz başa düşməmişsən ya da Azərbaycan dilindən anlayışın yoxdur. Bax həkimdən dərman istəmək olar və həkimdə dərmanı verməyə qadirdir. Lakin həkimə desək "Mənə övlad və ya külə dönmüş ölünü dirilt" Həkim buna qadir deyil. Yalnız həkimin qadir olduğu şeylərdə ondan nə isə istəmək olar. Əgər Allahın qadir olduğu şeyləri həkimdən istəsək bu şirk sayılır. Allah çümləmizə hidayət versin. Amin Allah senden razi olsun ki,sen mene Allahdan hidayet dileyirsen!Hec kesin aqibeti belli deyil,ne senin,ne menim,ne de kimsenin!ona gore de her kes dunyadan kocene qeder Allahin hidayetine mohtacdir!!!! Qardash,elhemdulillah, men seni yaxshi basha dushdum.Sadece sozle oyun oynamaq senin xasiyyetindir. Mənə övlad və ya külə dönmüş ölünü dirilt" bes menim dediyim nedir? "Allahın qadir olduğu şeyləri həkimdən istəsək bu şirk sayılır". Vallahi-Billahi qardash bu soz kufrdur!yene deyirem meger Allahin qadir olmadigi nese da var? Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
haris Опубликовано: 6 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 6 февраля, 2008 ey uuou. sen de gorursen ki, yuxaridaki postda senin eqide qardashin nardarani deyir ki, ya Zehra bunlari hidayet ela. yeni demir ki, Allahim, Zehranin vesilesi ile bunlari hidayet ela. deyir: zehra bunlari hidayet ela. o, shirk edir, yoxsa yox? hokmu nedir? xahish edirem edaletli ol ve cavab ver, haqqi de, eger Allahdan qorxursansa. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
uuou Опубликовано: 6 февраля, 2008 Жалоба Share Опубликовано: 6 февраля, 2008 ey uuou. sen de gorursen ki, yuxaridaki postda senin eqide qardashin nardarani deyir ki, ya Zehra bunlari hidayet ela. yeni demir ki, Allahim, Zehranin vesilesi ile bunlari hidayet ela. deyir: zehra bunlari hidayet ela. o, shirk edir, yoxsa yox? hokmu nedir? xahish edirem edaletli ol ve cavab ver, haqqi de, eger Allahdan qorxursansa. Elhemdullilah!edaletli olmaq imandandir! Birinci yaxshi olar ki, sen bu suali onun ozune veresen. amma qaldi ki,menim fikrimi sormaq sene onu deyim ki, Goylerde nece-nece melekler vardir ki,onlarin shefaeti hec bir fayda vermez!Ancaq Allah oz istediyi va razi oldugu kimseye (meleye veya momune) izn verdikden sonra(onn shefaeti fayda verer). en-Necm suresi aye 26 derin fikirlesh.Nardarani bu sozle hec bir shirk etmeyib. sene bir misal cekim:meselen,muallim sene ders bashlayanda izn verib ki, istediyin vaxt sinfi terk ede bilersen. sen istediyin vaxt sinfi terk ede bilersen, bundan sonra icaze alsanda olar,almasanda! sen ozunde Allah-tealanin O Xanim Hazreti ne qeder sevdiyini bilirsen! Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Recommended Posts