Перейти к содержимому

Xelife Omerin Cinlerle Muharibesi Ve Cinlerin Meglubiyyeti

Atella

Recommended Posts

Hz. Ömer'in Bir Cini Yere Vurması ve Onun Devrinde Şeytanların Bağlanması

Abdullah şöyle anlatıyor: Şeytan, Hz. Peygamber'in sahabîlerinden birisiyle karşılaşmış, güreşmiş ve müslüman onu yere vurarak onun başparmağını ısırmıştır. Bunun üzerine şeytan o sahabiye

"Yakamı bırak, sana bir ayet öğreteyim. Bizden herhangi bir kimse o ayeti duyduğu zaman mutlaka kaçar" dedi. Bunun üzerine sahabi onu bıraktı. Fakat ayeti öğretmek istemedi. Tekrar sahabi onunla tutuştu ve onu yere vurdu. Onun baş parmağını ısırdı ve

"Bana o ayeti haber ver!" dedi. O, yine de ayeti öğretmekten çekindi. Sahabi onu üçüncü defa yere vurunca

"O ayet Bakara suresindeki Ayete'l-Kürsî'dir" dedi. Abdullah b. Ömer'e,

"O zat kimdir" diye sordular.

"Ömer'den başka kim olabilir" dedi.[1]

- Allah Rasûlü'nün ashabından bir kişi cinlerden biriyle karşılaştı. Güreşe tutuştular, cinni yere vurdu. Cinni ona

"ikinci kez benimle güLeş!" dedi. Sahabi tekrar onu yıktı. Cinni

"Ben seni çok zayıf, beti benzi uçmuş görüyorum. Sanki senin iki kolun köpek kollarıdır .Siz cinler hep böyle midir? Yoksa sadece Sen mi böylesin?" dedi. O da

'Hayır, Allah'a yemin ederim ki, ben onların arasında en güçlü kuvvetlisi ve en cüsselisiyim. Üçüncü bir defa benimle güreş, beni yenersen sana birşey öğreteceğim" dedi. Sahabi üçüncü defa onunla güreşti. Onu yendi ve

"Haydi, bana öğret!" dedi. O da

"Sen Ayete'l-Kürsî'yi okuyor musun?" diye sorunca, sahabi

"Evet, okurum" dedi. Cin

"İşte o ayet herhangi bir evde okunursa şeytan oradan çıkar. Merkebin yellenmesi gibi ses çıkararak kaçar. Sabaha kadar artık oraya girmez" dedi. Dinleyenlerden bir kişi

"Ey Eba Abdurrahman Rasûlullah'ın ashabından olan kişi kimdir?" diye sordu. Bunun üzerine Abdullah'ın yüzü ekşidi ve

"Ömer'den başka kim olabilir" dedi.[2]

- Bize deniliyordu ki, şeytanlar Hz. Ömer'in emirliği döneminde bağlıydı. Hz. Ömer vurulduktan sonra şeytanlar yayıldı.[3]

[1] Taberani (Ebu Vail'den).

[2] Heysemi, IX/71 (Taberani, Abdullah b. Mes'ud'dan).

[3] Müntehab, IV/385 (İbn Asakir, Mücahid'den).

Изменено пользователем Atella

• 2 weeks later...

bele yerde deyillerki "kishidi bu" Xeyberde yehudilerin qabagindan qach,amma sheytani 5 balliq pryomnan vur yere beh beh :eye:

Vahabilerin Allahi menem,Bunu onlarin alimi tesdiq edir.

"İbtalut-Tə`vilat li Əxbaris-Sifat" adlanır. Kitabın muəllifi Abu Ya`lə b. Muhamməd b. Huseyn b. Muhamməd b. Əl-Fərradır. Bu kitabin 143-cü səhifəsində olan bir hədisi nəzərinizə çatdırmaq istəyirəm.

Qatadə Ikrimədən, Ikrimə İbn Abbasdan rəvayət edir: Rasulallah buyurdu:
"Rəbbimi üzü tüksüz, sallanmış qıvrım saçları olan bir cavan oğlan surətində yaşıl bağda gördüm"
.

Hz. Ömer'in Bir Cini Yere Vurması ve Onun Devrinde Şeytanların Bağlanması

Abdullah şöyle anlatıyor: Şeytan, Hz. Peygamber'in sahabîlerinden birisiyle karşılaşmış, güreşmiş ve müslüman onu yere vurarak onun başparmağını ısırmıştır. Bunun üzerine şeytan o sahabiye

Beh-beh-beh-beh!

Sevirem de yuxu getiren nagillari! Yaziq,bedbext Qrim qardashlari,bilseydi Islamda bu cur nagillar var hec kuceleri gezib nagil yigmazdilar.ele hazir copy edib cap ederdi.hele belke de Islamida qebul edrdiler....vay,vay.vay :):)

• 3 weeks later...
duishunurem, belke qarshilashaq, sene 1-2 pryom kechim?? :P

a bala agilli ol :P

mene maraglidir,goresen hansi doyush novunden istifade edib omer

karrate?

aykido?

sambo?

yagli gulesh? :D

ve sair...

Vahabilerin Allahi menem,Bunu onlarin alimi tesdiq edir.

"İbtalut-Tə`vilat li Əxbaris-Sifat" adlanır. Kitabın muəllifi Abu Ya`lə b. Muhamməd b. Huseyn b. Muhamməd b. Əl-Fərradır. Bu kitabin 143-cü səhifəsində olan bir hədisi nəzərinizə çatdırmaq istəyirəm.

Qatadə Ikrimədən, Ikrimə İbn Abbasdan rəvayət edir: Rasulallah buyurdu:
"Rəbbimi üzü tüksüz, sallanmış qıvrım saçları olan bir cavan oğlan surətində yaşıl bağda gördüm"
.