muzekkir Опубликовано: 13 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 13 июня, 2004 Mesum yalniz peygemberlerdir ehli sunnaya gore. Bu hedisleri yazmazdan once Allahdan bagishlanmami dileyirem bu hedisleri Eli (r.a) haqda yazmaga sen meni vadar etdin....... Bunu da duz demedin siz hech Peygemberleri de mesum bilmirsiz. Oki, qaldi hedislerive bunlari sen ve senin alimlerin bele basha dushe bilersiz.sen umuyetle tovbe etki, bu hedisleri Hz.Alinin haqda duz olmasini qebul edirsen. Evvela ibn abbas ne qeder dahi olsa da ehli beyt ve Ali yaninda hech kimdir ki, onun ishine etiraz elesin. Ve buna etmeyibde amma size yene lazim olanda bele giydirme hedislerden uydurursuz. Sonrada gormursen sohbet murtedden gedir. Bunun tarixi ise bele olub: biri Hz.Alinin yanina gelib mured oldugunu deyir .ve deyir ki, indi peshmanam men nee dim ki, Allah meni bagishlasin? Hezret buyurur ki, senin hokmun quranda olumdum Peygember olumu 3 cur deyib 1.odda yanmaq2.edam olmaq.3.dash qalaq olmaq. Kishi deyir hansi daha agirdir? Hz.Ali buyurur ki,odda yanmaq chunki, Allah da bununla ezab edecek. Kishi deyir men 3 cunu sechirem…… bax bu hedis senin kitablarinda bu gune qalib. Sence Peygemberin dediyini Ali yaxshi basha dusherdi yoxsa ibni abbas? Axi niye bele qeribe olursuz men sene hudeybiyyede Alinin bu ishi gormemesinin felsefesini yazdim. Dedim ki, bu edeb qaydasidir ve… (bax qabaqki yaziya) . siz her sheyi tersine basha dushduyunuz kimi bu hedisleri de sehv basha dushmusunuz. Shie kitablarinda yalniz feziletden bashqa bir shey t. bilmessiniz amma sizde hetda peygember haqda nagillar doludur. Bilirsen sen deyesen get gede basivi lap itirirsen men sene hedisin de bu ishin de hamisini yazdim cavab tapmayib ozubu bilmemezliye qoyacaqsansa indiden saxla sohbetivi .evvela 2 defe sene 2 defe omere sual verdim medeni suretde suallarin altindan qachdiniz menim uchun teeccublu deyil chunki, shagirdler muellimlerine oxshayar. Lap sehabe ve alimleriviz kimi reftar edirsiz. Kuleyninin bu fikri beli biz demirik ki, duzdur biz onun bu fikrini sehv sayiriq. Bu hedisleride qebul etmirik.bir neferin fikri ne vaxtdan size hoccet olub? Bir de bil ki, kuleyni mesum deyil. IMAM ZAMANIN ( a.f.) ise sozunu tehrif edirsiz IMAM demeyib ki, bunda olanlar hamisi sehihdir. Deyib kifayet eder shielere yeni ichindeki, duz hedisler kifayetdir. Bildin ?men dedim axi movzunu achacam men burda sunni alimlerinin de bu barede fikrini yazacam onda muqayise edersen ki, bele fikir sizde choxdur ya bizde(helelikse menbeleri arashdiriram ki, sonra hay kuy etmiyesiniz. ) Nezere alki, men sichan pishik oynu oynamaqla aram yoxdur .konkret movzularla behs et yavash yavash gelib hamisinin ustune chixacayiq. Hele ki, yarimchiq melumatlari elde edib tez meydana atilma. Burdan ora ordan bura qachma.Bilki, tez alishan tez de soner. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 14 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2004 Bunu da duz demedin siz hech Peygemberleri de mesum bilmirsiz. Deyirsen biz ehli sunna Peygemberi mesum saymiriq? Onda indi icaze ver deyim yalanciya Allah lenet elesin !!! Bunun tarixi ise bele olub: biri Hz.Alinin yanina gelib mured oldugunu deyir .ve deyir ki, indi peshmanam men nee dim ki, Allah meni bagishlasin? Hezret buyurur ki, senin hokmun quranda olumdum Peygember olumu 3 cur deyib 1.odda yanmaq2.edam olmaq.3.dash qalaq olmaq. Kishi deyir hansi daha agirdir? Hz.Ali buyurur ki,odda yanmaq chunki, Allah da bununla ezab edecek. Kishi deyir men 3 cunu sechirem…… bax bu hedis senin kitablarinda bu gune qalib. Deyirsen bu hedis bizim kitablardadir.Men demishdim rafizi kitablarindan Eli(r.a)-nin xetalarini getirmekden cekindim amma evezinde sen getirdin ve deyirsen bizim kitablar yazir bu hedisi. Yalanciya birde Allah lenet elesin. Gozlerini ac bax gor kim revayet edir bu hedisi KULEYNI shieylerin yenilmez kitabi olan "el-KAfide" Ebu Abdullahdan revayet olunur ki, o dedi: “Bir defe Eli bir deste yaxınlarının arasında olarken, bir kişi ona yaxınlaşaraq dedi: Ey möminlerin emiri! Men quluma çirkin emel etmişem, meni paklaşdır.O da kişiye iki defe redd cavabı verdi.Üçüncü defe o geldikde dedi: Ey kişi! Peyğember senin kimisine üç cür hökm vererdi.Bunlardan hansını istesen seç. Qılıncla başını kesmek. Dağdan başı üste yere atmaq Odla yandırmaq O ağlayaraq Elinin (r.a) onun üçün qızdırdığı, içerisinde alovlar olan çalanın başında durdu...(“El-Kafi”, cild 7, seh. 201) Bundan sonra senin danishmaga haqqin var ya yox ? Bu eqide bele eqide bu tayfa bele tayfadir. Allah ozu qorusun bizi bu eqideden ve onlarin ozlerinden!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 14 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2004 Bir de bil ki, kuleyni mesum deyil. IMAM ZAMANIN ( a.f.) ise sozunu tehrif edirsiz IMAM demeyib ki, bunda olanlar hamisi sehihdir. Deyib kifayet eder shielere yeni ichindeki, duz hedisler kifayetdir. Bildin ? Yox bilmedim get bu nagillarini cahillere danish !!! 1)Kuleyninin kitabindaki hedisleri shie alimleri sehih sayir hetta Kuleyni ozude muqeddimede yazir ancaq sehih ve duzgun melumatlari yerleshdirib. 2) Nuri Teberisi "Mustedrek" c 3 seh.532. kafi kimi islamda kitab yazilmayib. Bu kitab shia mezhebinin mesderidir. 3) Абдуль-Хусейн Музаффар пишет о том, что Кулейни действительно показал книгу 12-му имаму, который засвидетельствовал её (В мугаддиме (приложение) к «аль-Кафи», стр. 13.) 4) Абдуль-Хусейна Шарафутдина Мусави: «Среди множеств книг шиизма, самыми ранними и известными является «кутуб-арбаэ», то есть четыре книги: аль-Кафи шейха Кулейни, «Истибсар» и «Тяхзиб аль-Ахкам» шейха Туси, и «Мян ля йахзурухуль-фагих» шейха Гумми. И нет никаких сомнений относительно достоверности и правильности этих книг» («аль-Мураджиат») 5) Абдуль-Хусейна Шарафутдина Мусави «Это священные и чистые книги»(«аль-Мураджиат» ) 6) Маджлиси и Мамгани сказавшие, что «аль-Кафи» самая достоверная и правильная книга.В книге «Тангихуль-Магал» Мамгани подтверждает, что «аль-Кафи» была показана 12-му имаму, который подтвердил её достоверость («Мустадрак», а также «Тангихуль-Магал», том 2, стр. 203.) Indi sen mene de sene inanaq alimlerinize ? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
sensey Опубликовано: 14 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2004 (изменено) Senya sen yene oz savadsizdigvi kosterirsen bir ozun ac ve birin bize yazki. bunu Omer(r.a) deyir? Insan suresi nidi nece aye deyirsen? Omer men sehv salmisham sureleri. Ne var ki, burda? Sen sehv ede bilmezsen? Birdeki arvad olma, gachma sualimdan? Kishi ol ve cavab ver. Изменено 14 июня, 2004 пользователем sensey Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
sensey Опубликовано: 14 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2004 Sen ve seni destekleyenler duz danishirsinizsa Omer(r.a)-nin bu sozu demesini ozude Buxariden getirirsen hedisi onda ele ise oxudugun kitabda gozlerini birde ac ve mene sonra yaz orda nece nomreli hedis yazilib ? Mene burda dastan yazma yaz bu hedisin Buxaride nomresini gozleyirem. Bosh sozlerini ozune saxla yaz filan nomreli hedis i vse kitab cild seh sozlerini ozune saxla lazimin olar. Men sene ne geder menbe gosterdim, get axtar tapda. Yapishmisiniz internetden, orda 1-2 alimin hedisleri yerleshdirilib. Ushag kimi nomrelerini isteyirsiniz. Ay Buxari get kitablardan axtar hedisleri, internetden yox. Bilmirsen ki, internetde serf eliyeni yerleshdirirler. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
sensey Опубликовано: 14 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2004 Senseyin yox haqqin terefini tuturam el-insan 30-cu aye duz yazib.Sen ozun ona buna ozde Qamete coban dememishden evvel get 76-ci surenin adina bax sorada bax nece ayeden ibaretdir bu sure sora gor senin Qurandan xeberin var ya yox ? Nas suresinin adi insan yox insanlardir Men sehv salmisham sureleri, burda hech bir eyblik yoxdur. Gamet ise dogrudanda chobandir. Men sureleri sehv salmishamsa, Gamet ise hagg ve batili sehv salib. Bax bu dogruddanda onun choban oldugunun subutudur. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
sensey Опубликовано: 14 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2004 Ehmedin hedisi batildir bizim alimlerimizin hedisi duz bunu Cavab sayirsiz ? Eger duz danishirsansa (deyirsen Buxariye bax) Buxaride hedisin nomresin de baxim (sehife kitab cild yazma cunki muxtelif cildlerdedir kitablari amma nomre ile sabitdir o deq bele hedisin olub olmadigi bilinecek) Senseyde Buxariden Muslimden getirirdi ozde pishik kimi myoldadida Hureyranin bu hedisine Muslimda hedise baxanda hedisi Hureyranin (r.a) yox Aishenin (r.e) revayet etdiyi melum oldu ve hedis onun yazdigi kimi olmadi.Duzu size inam deyilen shey yoxdur ne bilek cavabda bekem teqiyyeye ishledeceksiz? Senseyde Buxariden Muslimden getirirdi ozde pishik kimi myoldadida Hureyranin bu hedisine Muslimda hedise baxanda hedisi Hureyranin (r.a) yox Aishenin (r.e) revayet etdiyi melum oldu ve hedis onun yazdigi kimi olmadi. Buxari get otuvu otta, sene men menbe gosterdim get axtar tapda. Sene Black Knight Muslimin biabirchi sehih hedisini gosterdi siz gorushende., onada hagg gazandirmag isteyirsen? Istesen kopy eliye bilerem burda. Siz habaxdan kishi olacagsiniz. Gorushde bashga soz deyirdin, sonra ise gelib forumda bashga soz yazirsan (disney) Deyesen yaxinlashmisan Qamete ve yenede senin o bosh bashivi doldurublar? Ne deyirsen Black Knight gosterdiyi hedis sehihdir yoxsa yox? Bu sualin cavabini gozleyirem? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 14 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 14 июня, 2004 (изменено) Buxari get otuvu otta, sene men menbe gosterdim get axtar tapda. Sene Black Knight Muslimin biabirchi sehih hedisini gosterdi siz gorushende., onada hagg gazandirmag isteyirsen? Istesen kopy eliye bilerem burda. Siz habaxdan kishi olacagsiniz. Gorushde bashga soz deyirdin, sonra ise gelib forumda bashga soz yazirsan (disney) Deyesen yaxinlashmisan Qamete ve yenede senin o bosh bashivi doldurublar? Ne deyirsen Black Knight gosterdiyi hedis sehihdir yoxsa yox? Bu sualin cavabini gozleyirem? Men senin dediyin hedisi Muslimden sene yazdim ve senin esil yalanci oldugunu ozune gosterdim cunki hedisi 1-cisi Hureyra(r.a) revayet etmeyib Aishe (r.a) revayet edib 2-cisi hedis sen yazan kimi olmadi destemaz bolmesine nezer salarsan. Sen yuxarida ayeni yox bosh bashivi sehv salmisan. Black_knight-la menim gorushumden sene ne? ne comce kimi dushmuen ortaya.Gorush zamani bu hedise toxunuldu Resulullah(A) heyz halinda olan zovceleri ile paltarlari uzerlerinde olar iken mubasheretde olmushdur. Muslim/heyz;3, Ebu Davud/nigah;46 Mubasheret-yaxinlashib oxshamaq ve mazaqlashmaq ve elleshmek ve elleshdirmek me'nasini verir. Bu hedise cavab olaraq Black_knight dedi: "kimise gobekden yuxari yararlanan gorseler 100 cubuq ve ya evlidirse dashqalaq etmelidirler ele deyilmi ?" ozude tesdiqleye biler cavabi bu oldu onun bu hedise. Sence bu cavabdir? Allah buyurur Yaxinliq etmediyiniz ve mehrini te’yin etmediyiniz qadinlari bosamaq size gunah sayilmaz. Sensey sen mene onu de eger yaxinliq etmisensede gunah sayilmaz? Gobekden yuxari Yararlanmaqla sen cinsi elaqede ferq gormursen? Bu hedisi ancaq senin kimi cahiller qebul etmeye biler.Qebul edirem hedisi. Изменено 14 июня, 2004 пользователем Buxari Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
muzekkir Опубликовано: 15 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 15 июня, 2004 Yox bilmedim get bu nagillarini cahillere danish !!! 1)Kuleyninin kitabindaki hedisleri shie alimleri sehih sayir hetta Kuleyni ozude muqeddimede yazir ancaq sehih ve duzgun melumatlari yerleshdirib. 2) Nuri Teberisi "Mustedrek" c 3 seh.532. kafi kimi islamda kitab yazilmayib. Bu kitab shia mezhebinin mesderidir. 3) Абдуль-Хусейн Музаффар пишет о том, что Кулейни действительно показал книгу 12-му имаму, который засвидетельствовал её (В мугаддиме (приложение) к «аль-Кафи», стр. 13.) 4) Абдуль-Хусейна Шарафутдина Мусави: «Среди множеств книг шиизма, самыми ранними и известными является «кутуб-арбаэ», то есть четыре книги: аль-Кафи шейха Кулейни, «Истибсар» и «Тяхзиб аль-Ахкам» шейха Туси, и «Мян ля йахзурухуль-фагих» шейха Гумми. И нет никаких сомнений относительно достоверности и правильности этих книг» («аль-Мураджиат») 5) Абдуль-Хусейна Шарафутдина Мусави «Это священные и чистые книги»(«аль-Мураджиат» ) 6) Маджлиси и Мамгани сказавшие, что «аль-Кафи» самая достоверная и правильная книга.В книге «Тангихуль-Магал» Мамгани подтверждает, что «аль-Кафи» была показана 12-му имаму, который подтвердил её достоверость («Мустадрак», а также «Тангихуль-Магал», том 2, стр. 203.) Indi sen mene de sene inanaq alimlerinize ? Men ele cahillerle danishiram ki, meni basha dushmurler. Kuleyni senden ferqli olaraq bele yazmir . o yazir ki, biz bele movzularla hedislerin az bir hissesini taniya bilerik(shertleri sherh edir) …… eger sehv olarsa qesdi niyyetle deyil. Elbetde hami kitab yazanda isteyir sehih sgheyler yazsin. Amma sehv hamida olur. Meger senin kutubu sittelerin hamisinin adi sehihle bashlamir??? Meger sizde kutube site moteber menbe deyil? Bununla bele ichinde o qeder xarab sheyler var ki, salman rushti kimi murtedlere menbe olub ISLAMIN abrini dunyada .rir ve deyir ki, hamisinin menbesi(senin) sehihlerindedir. Beli bizim ulema kutubu erbeeni moteber sayir amma hamisini sehih saymirlar. Yazdigin menbeleri kochurdence yaxshi olar onlari ozun oxuyasan sonra nezer deyesen. Gorsenir orda her sheyi qatiblar bir birine. Yazdigin menbelere yaxshi diqqet et. Gor orda bir dene olsun soz tapirsan ki, ichindekilerin hamisinin sehih olmasini deyir ??? a mojet ya ne ponimayu??? [SIZE=7]Kishi kimide movzudan qacha bildin ha halaldi sene[/size] ……………. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 16 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 16 июня, 2004 (изменено) Men ele cahillerle danishiram ki, meni basha dushmurler.Kuleyni senden ferqli olaraq bele yazmir . o yazir ki, biz bele movzularla hedislerin az bir hissesini taniya bilerik(shertleri sherh edir) …… eger sehv olarsa qesdi niyyetle deyil. Elbetde hami kitab yazanda isteyir sehih sgheyler yazsin. Amma sehv hamida olur. Meger senin kutubu sittelerin hamisinin adi sehihle bashlamir??? Meger sizde kutube site moteber menbe deyil? Bununla bele ichinde o qeder xarab sheyler var ki, salman rushti kimi murtedlere menbe olub ISLAMIN abrini dunyada .rir ve deyir ki, hamisinin menbesi(senin) sehihlerindedir. Beli bizim ulema kutubu erbeeni moteber sayir amma hamisini sehih saymirlar. Yazdigin menbeleri kochurdence yaxshi olar onlari ozun oxuyasan sonra nezer deyesen. Gorsenir orda her sheyi qatiblar bir birine. Yazdigin menbelere yaxshi diqqet et. Gor orda bir dene olsun soz tapirsan ki, ichindekilerin hamisinin sehih olmasini deyir ??? a mojet ya ne ponimayu??? [SIZE=7]Kishi kimide movzudan qacha bildin ha halaldi sene[/size] ……………. Kutubi sitteye ehli-sunna camaati deyib sehih.Amma sen uzaga getme Kuleyninin muqedimmesini cemi bir defe oxu.Deyirsen bu yazdiqlarimin icinde bir alimde olsa demediki Hamisi sehihdir. Men o alimlerin dediklerinde qeyri sehih hecne gormurem aciq-ashkar deyilir Абдуль-Хусейн Музаффар пишет о том, что Кулейни действительно показал книгу 12-му имаму, который засвидетельствовал её (В мугаддиме (приложение) к «аль-Кафи», стр. 13.) (demirem bu alimlerin dediklerini qebul edirem).Hansi movzudan qacdim? Senin alimlerinin Peygemberin (s.e.s) kitab yazmasi baresindeki hedisi oldu sehih Ehmedin (musnedinde revayetini yaxshi hesab etdiyi) hedisi batil ? Изменено 16 июня, 2004 пользователем Buxari Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
sensey Опубликовано: 16 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 16 июня, 2004 To Buxari. Indi sen mene gulag as. Tutalim ki, sen evlisen ve senin arvadin heyzdedir. Sen onun heyz oldugu halda onunla mazaglashirsan, onu elleshdirirsen ve s.i, amma yaxinlig etmirsen. Indi menim sualima cavab ver. Sen gedib camaata danisharsan ki, menim arvadim heyzde idi, amma men onunla yaxinlig etmedim. Bilirsiz ne etdim onunla men: mazaglashdim, onun doshlerini elleshdirdim, orasini burasini elleshdirdim. Buxari sen gedib camaata deyersen ki, menim arvadim heyzde olduguna gore men onunla mazaglashdim ve cinsi elagede olmadim. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 16 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 16 июня, 2004 To Buxari.Indi sen mene gulag as. Tutalim ki, sen evlisen ve senin arvadin heyzdedir. Sen onun heyz oldugu halda onunla mazaglashirsan, onu elleshdirirsen ve s.i, amma yaxinlig etmirsen. Indi menim sualima cavab ver. Sen gedib camaata danisharsan ki, menim arvadim heyzde idi, amma men onunla yaxinlig etmedim. Bilirsiz ne etdim onunla men: mazaglashdim, onun doshlerini elleshdirdim, orasini burasini elleshdirdim. Buxari sen gedib camaata deyersen ki, menim arvadim heyzde olduguna gore men onunla mazaglashdim ve cinsi elagede olmadim. Sen lap super cahil imishsenki ozununde xeberi yox.Peygember (s.e.s) buyurub Qiyamet gunu en shiddetli ezaba arvadlari ile ne cur yaxinliq etdiyini ona buna danishanlardir. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
nardaran Опубликовано: 16 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 16 июня, 2004 Deyirsen biz ehli sunna Peygemberi mesum saymiriq? Onda indi icaze ver deyim yalanciya Allah lenet elesin !!!Deyirsen bu hedis bizim kitablardadir.Men demishdim rafizi kitablarindan Eli(r.a)-nin xetalarini getirmekden cekindim amma evezinde sen getirdin ve deyirsen bizim kitablar yazir bu hedisi. Yalanciya birde Allah lenet elesin. Gozlerini ac bax gor kim revayet edir bu hedisi KULEYNI shieylerin yenilmez kitabi olan "el-KAfide" Ebu Abdullahdan revayet olunur ki, o dedi: “Bir defe Eli bir deste yaxınlarının arasında olarken, bir kişi ona yaxınlaşaraq dedi: Ey möminlerin emiri! Men quluma çirkin emel etmişem, meni paklaşdır.O da kişiye iki defe redd cavabı verdi.Üçüncü defe o geldikde dedi: Ey kişi! Peyğember senin kimisine üç cür hökm vererdi.Bunlardan hansını istesen seç. Qılıncla başını kesmek. Dağdan başı üste yere atmaq Odla yandırmaq O ağlayaraq Elinin (r.a) onun üçün qızdırdığı, içerisinde alovlar olan çalanın başında durdu...(“El-Kafi”, cild 7, seh. 201) Bundan sonra senin danishmaga haqqin var ya yox ? Bu eqide bele eqide bu tayfa bele tayfadir. Allah ozu qorusun bizi bu eqideden ve onlarin ozlerinden!!! sen bu hedis ne noqsan tapmisan ona qalsa bu hokum Abubekir mescidinin 30% aiddir Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 16 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 16 июня, 2004 sen bu hedis ne noqsan tapmisan ona qalsa bu hokum Abubekir mescidinin 30% aiddir Ebu Abdullahdan revayet olunur ki, o dedi: “Bir defe Eli bir deste yaxınlarının arasında olarken, bir kişi ona yaxınlaşaraq dedi: Ey möminlerin emiri! Men quluma çirkin emel etmişem, meni paklaşdır.O da kişiye iki defe redd cavabı verdi.Üçüncü defe o geldikde dedi: Ey kişi! Peyğember senin kimisine üç cür hökm vererdi.Bunlardan hansını istesen seç. Qılıncla başını kesmek. Dağdan başı üste yere atmaq Odla yandırmaq O ağlayaraq Elinin (r.a) onun üçün qızdırdığı, içerisinde alovlar olan çalanın başında durdu Buna gören Eli (r.a) ağladı ve dedi: Ey filankes! Qalx! Uca Allah artıq seni bağışladı.Bir daha bele etme!”(“El-Kafi”, cild 7, seh. 201) Indi axira qeder oxusan belke sene nese chatdi. Bu hedisin duzgunluyune beraet qazandirmiram. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Omar ibn Ali Опубликовано: 16 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 16 июня, 2004 nardaran men artig sene shubhe edirem deyesen sene orda nese edibler cunki, biz ora kedirik ve orda sen deyen sheyleri kormemishik. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
sensey Опубликовано: 17 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 17 июня, 2004 Sen lap super cahil imishsenki ozununde xeberi yox.Peygember (s.e.s) buyurub Qiyamet gunu en shiddetli ezaba arvadlari ile ne cur yaxinliq etdiyini ona buna danishanlardir. BUXARI sen kishi olmadin ki, olmadin. Ay axmag men sene sual verdim. Arvadsan sen, sualdan gachirsan. Niye cavab vermirsen? Sohbeti niye firladirsan, niye arvad kimi gachirsan sualdan. Hedisi gebul edirem deyirsen. Eger sen bu hedisi gebul edirsense, onda menim sene hech bir sozum yoxdur. Bilirsen niye chunki sen BIGEYRETsen. Ozun ashagida bu sozleri deyirsen: Peygember (s.e.s) buyurub Qiyamet gunu en shiddetli ezaba arvadlari ile ne cur yaxinliq etdiyini ona buna danishanlardir. AY BUXARI, nece olur sen deyirsen ki, hedisi gebul edirem ve sonrada bu bashga hedisi menim gozume soxursan. Ay axmag senin fikrince bu hedis duzdur? He yoxsa yox. Resulullah(A) heyz halinda olan zovceleri ile paltarlari uzerlerinde olar iken mubasheretde olmushdur. Muslim/heyz;3, Ebu Davud/nigah;46 Mubasheret-yaxinlashib oxshamaq ve mazaqlashmaq ve elleshmek ve elleshdirmek me'nasini verir. Eger deyeceksen ki Yox duz deyil, men seninle sohbetlerime davam edecem, eger desen ki, He duzdur onda bax gor sen Peygembere (neuzubillah) bigeyret nisbetini verirsen ya yox? Cavabivi gozleyirem sebirsizlikle; 1 Sen gebul edirsen yuxarida yazdigim hedisi? 2 Sen gedib danisharsan ki, arvadim heyzde idi, amma men onunla yaxinlig elemedim, men onu elleshdirdim, surtushdurdum, orasina burasina el gezdirdim. Kishi ol Buxari suallarima cavab ver ve sullardan gachma, yoxsa sen bu forumda arvad kimi taninacagsan: neceki Omer (r.a) ve Omer ibni Ali (sullardan gachdiglarina gore) Allah lenet elesin Peygemberin adindan yalan hedis uyduranlara!!! Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 17 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 17 июня, 2004 (изменено) BUXARI sen kishi olmadin ki, olmadin. Ay axmag men sene sual verdim. Arvadsan sen, sualdan gachirsan. Niye cavab vermirsen? Sohbeti niye firladirsan, niye arvad kimi gachirsan sualdan.Hedisi gebul edirem deyirsen. Eger sen bu hedisi gebul edirsense, onda menim sene hech bir sozum yoxdur. Bilirsen niye chunki sen BIGEYRETsen. Ozun ashagida bu sozleri deyirsen: Peygember (s.e.s) buyurub Qiyamet gunu en shiddetli ezaba arvadlari ile ne cur yaxinliq etdiyini ona buna danishanlardir. AY BUXARI, nece olur sen deyirsen ki, hedisi gebul edirem ve sonrada bu bashga hedisi menim gozume soxursan. Ay axmag senin fikrince bu hedis duzdur? He yoxsa yox. Resulullah(A) heyz halinda olan zovceleri ile paltarlari uzerlerinde olar iken mubasheretde olmushdur. Muslim/heyz;3, Ebu Davud/nigah;46 Mubasheret-yaxinlashib oxshamaq ve mazaqlashmaq ve elleshmek ve elleshdirmek me'nasini verir. Eger deyeceksen ki Yox duz deyil, men seninle sohbetlerime davam edecem, eger desen ki, He duzdur onda bax gor sen Peygembere (neuzubillah) bigeyret nisbetini verirsen ya yox? Cavabivi gozleyirem sebirsizlikle; 1 Sen gebul edirsen yuxarida yazdigim hedisi? 2 Sen gedib danisharsan ki, arvadim heyzde idi, amma men onunla yaxinlig elemedim, men onu elleshdirdim, surtushdurdum, orasina burasina el gezdirdim. Kishi ol Buxari suallarima cavab ver ve sullardan gachma, yoxsa sen bu forumda arvad kimi taninacagsan: neceki Omer (r.a) ve Omer ibni Ali (sullardan gachdiglarina gore) Allah lenet elesin Peygemberin adindan yalan hedis uyduranlara!!! Ay bashi bosh bu hedise Black-Knight-la razilashmamagima sebeb o deyil Peygember (s.e.s) bele edib ya yox ehli sunna alimine (Yeqinki neyese esaslanib bunu deyibler) gore gobekden yuxari yararlanmaq olmasindan gedir. Senin biqeyret oldugun ele buradan gorsenirki bu hedise cavab olaraq arvadimnan cinsi elaqede oldugumu kimese danishsam deyirsen.Ay biqeyret sen ola biler arvadinla ne cur cinsi elaqede olursan kimese danishasan. Arvad senindi ozunde bilersen istesen shiye qadashlarindan birine icareye verersen (siqe etmeye) Bizim kitablardan hedis yazmaqdansa ay bisavat oz kitablarinizada nezer sal. Meselen buna. Ebu Abdullahdan revayet olunur ki, o dedi: “Omerin yanına bir qadın getirdiler.O qadın, ensarlardan olan bir kişiye vurulmuşdu ve onu ele almaq isteyirdi.O (buna nail olmaq uçun) yumurtanın ağını goturub paltarının ustune ve ayaqlarının arasına tokdu.Eli qalxıb o qadının ayaqları arasına baxdı ve onu (bohtançılıqda) ittiham etdi”.( “Biharu-l-envar”, cild 4, seh. 303) Axirda yazmisan Allah lenet elesin Peygemberin adindan yalan hedis uyduranlara!!! Eynilede ehli beytinden uyduranlara demeyi unutmusan Изменено 17 июня, 2004 пользователем Buxari Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
АликМосковский Опубликовано: 17 июня, 2004 Автор Жалоба Share Опубликовано: 17 июня, 2004 АсСалам Бухари......напиши по русски выделенное тобой красным в твоем последнем посте Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
muzekkir Опубликовано: 18 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 18 июня, 2004 Insheallah menim vahabi olub olmamagim haqda aramizda Allah hokm verecek.Yazdiqlarimi ozumden demedim mene bele olub olmadigini irad tutasan.Ereb dilini bilirsense bu sayta bash cekersen sene heqiqeten maraqli movzular rast gelecek....... Men bu gun mescidde namaz qilarken orda henbeli mezhebinin umayedele de namaz qilirdi. Ve o sohbet ederken imam henbelinin IMAM SADIQin telebesi olmasini soyledi. Bundan elave o malikinin nezerine namazda ellerin achiq qilmasi barede de sohbet etdi. Sonra ehli beytin feziletlerinden ve s. butun muselmanlar arasinda ferq qoymayan bir xetib muselmanlarin vehdetinden gozel chixish etdi. Teessuf ki, men bu forumda bele sheye rast gelmedim onun dediyine gore bu ishlerle vehabiler meshguldur. Bunlar mene esas verir ki, men bu fikre gelim. Chunki, men burda onun fikirleri ile uygun bir shey gormurem. Men bunun evveller de canli shahidi olmusham Adrese gore chox sag ol. Men ora tezlikle baxacam. Evvela sene deyim ki, sen yazdigin reqem chox qeribedir. chunki, bu heqiqetde bele deyil. Amma yene de hele sen deyen kimi de olsa sehih hedis bele chxir ki, 6636 eded edir .(16121-9485=6636) bud a quran ayeleri ile bir o qeder de ferq etmir.hele bezi alimlerin nezerine gore ayeler bundan azdir. Sende bilirsen ki, Quran qiyametecan insanlara kifayetdir. Demeli bu reqem de insanlara bes ede biler. Amma deye bilersen Quran Xaliqin sozleri bu ise mexluqun sozleridir. Nezere al ki, bu sozler de vasite ile ele Xaliqin ozune qayidir. (ma yentuqu enil heva illa… necm 3) Kuleyni barede men sene bir az achiqlama verim . nezere al ki, kuleyni bu kitabi muheddis kimi yox dostlarinin xahishi ile islam barede melumat uchun yazib. Muqaddimede ozu yazir. Amma her sheyi tehqiq edib yazmaq ise onun iqtidarinda olmayib. Chunki, sunni xelifelerinin hakimiyyeti altinda yashayib bele sheyleri yazmaq chox tehlukeli bir ish olub. Buna baxmayaraq onlar bu qeder chetinlik ichinde bu xidmetleri ede bilibler. (nezere al ki, xilafet shie alimlerine qarshi qerezli olublar.) buna gore de bele sehvlerin olmasi bir o qeder de teeccublu sayilmir. Biz shelerde kiminse sehv bir fikri varsa onu ne inkar edirik ne de mudafie. Eger biri sehv edirse ozumuz onu qeyd edirik. Gerek ki, rical elmi barede melumatin var. bizde bele bir mesele var eger bir nefer sehv fikir deyirse onu achib yaymaq vacibdir. Qoy onun sehvini hami bilsin. Bu meseleni siz dememishden evvel de shie alimleri terefinden SHEYX KULEYNIye irad tutan alimler chox olub. Eger nese bilirsense chekinme de. Qoy hami bilsin sehvdirse hech kim buna inanmasin yoxsa…. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 18 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 18 июня, 2004 6636 bud a quran ayeleri ile bir o qeder de ferq etmir.hele bezi alimlerin nezerine gore ayeler bundan azdir. Eger nese bilirsense chekinme de. Qoy hami bilsin sehvdirse hech kim buna inanmasin yoxsa…. Hele bezi alimler demekle ne demek isteyirsen? "Hele" teecub menasinda yazdin guya bele fikirleshen alimler sehv fikirdedirler sen ve Kuleyni kimiler duz (yazdigindan bele cixir) Hele yox sen sozsuz yazmaliydin bu reqem (Kuleyni---> 6636) Quranin ayelerinin sayindan coxdur.Amma buda senin Quranin ayelerinin sayindan xeberin olmamagindan ireli gelir.Quranda 6236 aye var. Buradan ne netice cixir 6636>6236 ? Burda hele sozunu hansi agilli yazar? Yeqin yuxulu olmusan bunu yazanda yada Kuleyninin perestishkari oldugu ucun el-kafide olan Quranin ayelerinin sayinin 17000 reqemine fikrin gedib Kuleyninin kitabinda olan biyabirci hedisleri yazanda senin eqide qardashlarin deyir vahabisen.Amma demirler islamdan xeberi olmayan birisi bele hedisleri oxuyub qebul edende aqibeti nece olacaq mesele bundadir. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
muzekkir Опубликовано: 19 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 19 июня, 2004 (изменено) Hele bezi alimler demekle ne demek isteyirsen? "Hele" teecub menasinda yazdin guya bele fikirleshen alimler sehv fikirdedirler sen ve Kuleyni kimiler duz (yazdigindan bele...... Danishanda az qalir ele danishasan ki, ele bil peygember sehabesisen. Amma elementar sheyler barede de melumatin yoxdur. Nezerive chatdirirm ki, yazdigin reqem Quran barede en meshhur reqemdir. Bu ise muselman alimleri terefinden en sade bir meseledir. Axi sen bunu hardan bilesen. Bil ki, Quran ayeleri arasinda ferq 2 mezheb arasinda movcuddur. Bu ise onun tehrifi ile hech bir elaqesi yoxdur. Bezileri BISMILLAHi her yerde aye sayir bezileri yalniz hemd suresinde. Bezileri bir neche ayeni bir sayir bezileri ayri-ayri. Quranin qiraeti berede 7 meshhur qiraet var.hamisi bir qurandir amma qiraetleri ferqlidir. Belke deyesen buda yoxdur????? Bunu deme hele get meslehetlesh gor yoxdursa sonra cevab ver. Yoxsa bir azdan hech kim sene inanmayacaq hetda oz eqide qardashlarin. Ferq ise bundan ireli gelir. Quran ayeleri barede nezerler: 1.6000 2.6170. 3.6177. 4.6204. 5.6213…… 6.6666. bu barede tefsire teberi 1/7 ye muraciet ele. Sen ya menbelere bax yadaki, bele sheylere bash qoshma chunki, bele sheyler senlik deyil. Menbelerle ishlemek mytexessislerin ishidir. Hech olmasa bir soz deyende hansisa bir imaminla yaxud savadli bir tanishin varsa onunla meslehetlesh. Eger bir shey tapmasan ondan sonra tecublenib mesxere edersen amma hele ki, bele etmirsen axirda ise ozun gulmeli bir veziyyete qalirsan. Indi bildin????????? Beyninde bir dene yarimchiq melumat var neden danishirsan tez qachirsan ele onun ustune. Sene bir missal vurum birinin gozleri kor olur. Oturur heyetde . birden gozleri achilir. Kor olan heyetde bir xoruz. Gorur. Ve sonra onun gozleri derhal yenede tutulur. Sonralar bu kora ne danishirlarsa meselen bir shyi terifleyende deyir o xoruz kimi . neylesin axi xoruzdan bahsqa bir shey gormuyub axi. Indi sende neden danishiram derhal .rib baglayirsan kuleyniye. Bashqa bir shey bilmirsen???????sene dedim axis en hedisi yaz gorek o nedir. Narahat olma kutubu sitteni qoyub bizim kitablari mesxere etmezler. Chunki, orda anti islam hedisler o qederdir ki, hele oxuyub qurtara bilmirler ki, bizim kitablara bashlasinlar. Isteyirsen sen de yaz men de gorek bele hedisler kimde chox olacaq. Sag olsun abu hureyreni o qeder hedisler uydurub neql edib ki, misli yoxdur.yaz………………….. Изменено 19 июня, 2004 пользователем muzekkir Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 19 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 19 июня, 2004 (изменено) Isteyirsen sen de yaz men de gorek bele hedisler kimde chox olacaq. Sag olsun abu hureyreni o qeder hedisler uydurub neql edib ki, misli yoxdur.yaz………………….. Quran barede senin yazdigindan kim bash acdi desin ona bolluca sebr dileyirik.Aciq ashkar tevhid kitablarinda yazilib 6236 sohbeti ele hey firlayirsan lap bashliqlarda olan bismillahir rahmanir rahimi aye bele saysaqda sen yene sehv idin "hele bezi alimler" sozunu yazmaqla deyesen teqiyye ishedirsen mene qarshi ayelerin sayi barede ders kecmekle. Cunki yazmisan bu barede tefsire teberi 1/7 ye muraciet ele. Sen ya menbelere bax yadaki, bele sheylere bash qoshma chunki, bele sheyler senlik deyil. Biyabr olasan seni gel sen bundan sonra danishma bu haqda.Deye bilersen ne ucun? Cunki Şie tefsirçisi Ebu Eli Tebersi öz tefsirinde ed-Dehr suresinden bir ayenin altında bele bir qeyd etmişdir: "Qur'anın bütün ayelerinin sayı 6236".(Tebersinin "Mecme’ el-Beyan" tefsiri, 2-ci cild, seh.406, Tehran çapı, 1374 h.) Teberiside yazib "6236" Zeif ve qondarma hedisleri deyirsen yazaq oldu yazaq.Hureyra sag olsun demekle oz eqidenden xeberin olmadigini bir daha gosterdin.Bekride bu usula el atmishdi Hureyranin hedislerine irad tutmaqla ve bununla ozunun super cahil oldugunu gosterdi ocered deyesen sendedir.Amma qabaqcadan sene bir shey deyim Hureyradan revayet olunan hedisler sizin kitablarda mesumlardan revayet olunura ehtiyatli ol hedis getirende ve eqide qardashlarindan bezilerine benzeyib deme Allah ona lenet elesin (Allah sehabelere lenet edene lenet elesin!) Buyurun sizde getirin bizde buda eksine islama zidd yox xeyirdiki camaat bilsin hansi hedis qondarmadir hansi hedis zeif. Muxtelif sayt ve ya kitablarda rast geldiklerin zeif ve qondarma hedisleri azerbaycanca yazmaq shertile yazaq.Bashqa dil olmasin eks teqdirde saytlari bura cope paste usuluna el atilacaqki bunda sen meglub olacaqsan emin ol buna !!! yazdigin hedisleri nomrele gorek her iki terefden kim daha cox hedis yazir.Yaxshi movzudur bura qatilmayib yeni movzu acilsa bu haqda yaxshi olar. Изменено 19 июня, 2004 пользователем Buxari Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
muzekkir Опубликовано: 20 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 20 июня, 2004 Quran barede senin yazdigindan kim bash acdi desin ona bolluca sebr dileyirik.Aciq ashkar tevhid kitablarinda yazilib 6236 sohbeti ele hey firlayirsan lap bashliqlarda olan bismillahir rahmanir rahimi aye bele saysaqda sen yene sehv idin "hele bezi alimler" sozunu yazmaqla deyesen teqiyye ishedirsen mene qarshi ayelerin sayi barede ders kecmekle. Cunki yazmisan..... Men sene dedim axi diqqetli ol. Evvela qeyd etdim ki, bu bezi alimlerin fikrine gore beledir. hetda quranin qiraeti barede misal da vurdum. Ikincisi ise men sene teberiden danishiram sen ise tebersiden deyirsen. Bunlar ayri-ayri alimlerdir. Teberi sunni alimidir tebersi ise shie alimidir. sen teberiye muraciet et Deyesen sen biabir oldun axi men sene dedim ki, yazmazdan evvel bir meslehetlesh. Bir sorush gor bele alim var ya yox her sheyi qarishdirma. Men sene yene xatirladiram bu en meshhur nezerdir(6236). Getdiyin mescidde alim varsa birde sorush. Eger cevab tapmasan men sene sunni menbeleri vere bilerem. Gunahi ise mende yox oz alimlerinde gor. Bizim hedislerde sizden ferqli olaraq biz duz sozu hamidan qebul edirik. Insan pis insan olsa bele duz soz danisha biler. Bunu Quranda da gormek olur. Misir shahi Hz.Yusufa deyir…..ona gore bezen hureyreden de qebul etmek olur.axi bunlar da bezen duz soz danishib. Biz bunu inkar etmirik. Bilirsen Peygember nevesi Imam Huseyn kerbalada senin qebul etdiyin yezidle vurushanda bele bir soz deyir. Men doyushe bashlamaq istemirem qoy onlar bashlasin. Demesinler men gunahkar idim. Bunu da sen iddia etmisen ki, sizde bele hedisler var . iddiavin dalinda diyan sen bashla. Kochurmeye qalanda ise men sehabeler movzusunda baxdim bele basha dushdum ki, sen bu usuldan istifade edirsen. Chunki, azerbaycan dilinde sene soz deyibler, sen ise rus dilinde sitat getirmisen.yeqin ki, bunun ariginali rus dilinde olub. bashqa ne demek olar. Goresen bunun hikmeti nedir???????? Movzunun adini ise yeqin ki, mene deyeceksen? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 21 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 21 июня, 2004 (изменено) Kochurmeye qalanda ise men sehabeler movzusunda baxdim bele basha dushdum ki, sen bu usuldan istifade edirsen. Chunki, azerbaycan dilinde sene soz deyibler, sen ise rus dilinde sitat getirmisen.yeqin ki, bunun ariginali rus dilinde olub. bashqa ne demek olar. Goresen bunun hikmeti nedir????????Movzunun adini ise yeqin ki, mene deyeceksen? Goster gorek "sehabeler gunahsizdirlarmi?" movzusunda harda men rusca yazmisham? Yeni movzu yalan uydurma hedisler orada sadece olaraq dedim azerbaycan dilinde yazaq hedisleri.Rus dilinde olsada azeri diline cevir yaz burda sen ne hikmet axtarirsan bilmirem Изменено 21 июня, 2004 пользователем Buxari Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
muzekkir Опубликовано: 21 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 21 июня, 2004 Goster gorek "sehabeler gunahsizdirlarmi?" movzusunda harda men rusca yazmisham? Yeni movzu yalan uydurma hedisler orada sadece olaraq dedim azerbaycan dilinde yazaq hedisleri.Rus dilinde olsada azeri diline cevir yaz burda sen ne hikmet axtarirsan bilmirem bu sehabeler yox “bidet ehli kimdir” movzusundadir. Adini sehv salmisham bu ise senin yazindir . Имам аш-Шафии. Однажды аш-Шифии сказал относительно шиитов: "Я некогда не видел еретиков среди людей более лживых, чем Рафидиты-Шииты" (Ибн Таймия, "Минхаай ас-Суннах ан-Набавиыях", 1/39). 2. Также он сказал: "Берите знания от каждого которого встречаете , за исключением Рафидитов-Шиитов потому что они придумывают хадисы и включают их как часть своей религии" (Ибид, с38). 3. Имам Малик. Однажды Малика спросили о них, он ответил: "Не разговаривайте с ними и не слушайте их, ибо явно, что они лжецы" (Минхаай ас-Суннах, 1/37). 4. Имам аль-Алуси. Onlar sheytan davamcilaridir.Bunlarin etdiklerine gore ehli beyt gunahkar deyil. Movzunun adinin axirina “Q” herfi qoysaq daha yaxshi olar. Bismillah bashla. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 22 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 22 июня, 2004 bu sehabeler yox “bidet ehli kimdir” movzusundadir. Adini sehv salmishamMovzunun adinin axirina “Q” herfi qoysaq daha yaxshi olar. Bismillah bashla. Aydindir. Cox hikmet axtarirsan her sheyde. Movzunun axirina "Q" herfi eleve etmekde ne hikmet var? Oldu sen acmirsan men acim movzunu "uydurma ve zeif hedisler" movzusunda bildiklerinden yazarsan Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
muzekkir Опубликовано: 22 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 22 июня, 2004 Aydindir.Cox hikmet axtarirsan her sheyde. Movzunun axirina "Q" herfi eleve etmekde ne hikmet var? Oldu sen acmirsan men acim movzunu "uydurma ve zeif hedisler" movzusunda bildiklerinden yazarsan yalan ve uydurma hedisinden bashqa bunu da yazmaq olar ki, moteber ve qebul olunan lakin sheriete, mentiqe ve agla zidd olan hedisler. "Q" herfinin hikmeti bundadir ki, sen evvel dedin ki, yalan uydurma movzusu . bu soz iki bashli oldugundan men dedim ki, q herfini elave etsek olacaq yalan uydurmaq. movzunu achanda hedisi de yaz qoy komplekt olsun. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Buxari Опубликовано: 22 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 22 июня, 2004 yalan ve uydurma hedisinden bashqa bunu da yazmaq olar ki, moteber ve qebul olunan lakin sheriete, mentiqe ve agla zidd olan hedisler."Q" herfinin hikmeti bundadir ki, sen evvel dedin ki, yalan uydurma movzusu . bu soz iki bashli oldugundan men dedim ki, q herfini elave etsek olacaq yalan uydurmaq. movzunu achanda hedisi de yaz qoy komplekt olsun. Bax burasin duz demedin neyise senin aglin derk etmirse bu hedisin zeif oldugunu gostermir.Qondarmaq sozunu duz yazmisan Kuleyninin kitabi olan yerde buna ehtiyac yoxdur Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Black knight Опубликовано: 24 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 24 июня, 2004 Es-Salamu Aleykum! Indi ise ozunu musulman adlandiran qiz ve qadinlara muraciet edirem. Bezileriniz Mute haqqinda pis dushunub buna hech vaxt razi olmayacaginizi soyeldiniz. Indi ise cavab vermeye chalishin! Siz razi olarsiniz mi ki, siz heyz(Aybashi) halinda iken oz heyat yoldashiniz size yaxinliq etsin? Xahish edirem bu suali tehqir kimi deyil, sual kimi qebul edesiniuz! Es-Salamu Aleykum! Цитата Я очень хочу вернуться в прошлое ... Нет, не исправить свои ошибки... Просто обнять всех тех , кого сейчас со мной нет. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
osa aka Politician Опубликовано: 26 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 26 июня, 2004 Просьба прекратить нападки и оскорбления. Часть топика вырезана, Sensey и Buxari временно забанены. Цитата Does the noise in my head bother you?? …….. I solemnly swear that I am up to no good... ………………………………...Forever Bakililar... Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Omar ibn Ali Опубликовано: 26 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 26 июня, 2004 Es-Salamu Aleykum! Indi ise ozunu musulman adlandiran qiz ve qadinlara muraciet edirem. Bezileriniz Mute haqqinda pis dushunub buna hech vaxt razi olmayacaginizi soyeldiniz. Indi ise cavab vermeye chalishin! Siz razi olarsiniz mi ki, siz heyz(Aybashi) halinda iken oz heyat yoldashiniz size yaxinliq etsin? Xahish edirem bu suali tehqir kimi deyil, sual kimi qebul edesiniuz! Es-Salamu Aleykum! Bu suali bashgasi verseydi yene cavab vererdiler.Bu cur harami halal etmezler,xususende sizde arzadan olmag olar,hansiki biz muselmanlarda bu kufurdur.Gadin heyzdi ve nifas vaxti onunla elagede olmag olmaz.Lakin bu haramin yeni sigenin halal etmeye delil deyil. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Black knight Опубликовано: 26 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 26 июня, 2004 Bu suali bashgasi verseydi yene cavab vererdiler.Bu cur harami halal etmezler,xususende sizde arzadan olmag olar,hansiki biz muselmanlarda bu kufurdur.Gadin heyzdi ve nifas vaxti onunla elagede olmag olmaz.Lakin bu haramin yeni sigenin halal etmeye delil deyil. Onda tut geldi! Deyirsen haramdir, amma senin eqide qardashlarin bunu halal oldugunu bildirib delil kimi bu hedise istinad edirler: Resulullah(A) heyz halinda olan zovceleri ile paltarlari uzerlerinde olar iken mubasheretde olmushdur. Muslim/heyz;3, Ebu Davud/nigah;46 Mubasheret-yaxinlashib oxshamaq ve mazaqlashmaq ve elleshmek ve elleshdirmek me'nasini verir. Biz Qur'anda olani deyirik, yoxsa Qur'anin haram etdiyini halal etmirik bezileri kimi. Es-Salamu Aleykum! Цитата Я очень хочу вернуться в прошлое ... Нет, не исправить свои ошибки... Просто обнять всех тех , кого сейчас со мной нет. Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
AbdurRahim Опубликовано: 27 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 27 июня, 2004 Resulullah(A) heyz halinda olan zovceleri ile paltarlari uzerlerinde olar iken mubasheretde olmushdur.Muslim/heyz;3, Ebu Davud/nigah;46 Assalamu aleykum ve rehmetullah Burda beyen yazilib ki o (s.a.s) cinsi elaqede olmushdu? Sen yahinliq deyende nezerde cinsi elage tuturdun? Eger he onda Omar da sene yazaraq cavab verdi ki hemin halda cinsi elageye girmek haramdir. Allahu Alim Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Omar ibn Ali Опубликовано: 27 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 27 июня, 2004 Sen bununla kosterdinki,siz hec duzkun basha dushmursuz.Cunsi elage bashga o vaxt gadini opmek ve sair bashga.Tut keldi, telesme cunki hecne kelmedi. Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
ALI(Allahin aslani) Опубликовано: 28 июня, 2004 Жалоба Share Опубликовано: 28 июня, 2004 Assalamu aleykum ve rehmetullahBurda beyen yazilib ki o (s.a.s) cinsi elaqede olmushdu? Sen yahinliq deyende nezerde cinsi elage tuturdun? Eger he onda Omar da sene yazaraq cavab verdi ki hemin halda cinsi elageye girmek haramdir. Allahu Alim Burda beyen yazilib ki o (s.a.s) cinsi elaqede olmushdu? Abdurrahman sen ne demek isteyirsen Peygember gadini heyzde olarken onunla cinsi yaxinlig elemeyib, amma ki hedisde deyildiyi kimi eleyib? Yeni ki, sen gebul edirsen ki, Peygember paltardan yuxari xanimlari heyzde olarken onlardan yararlanib, amma cinsi elagede olmayib? Цитата Ссылка на комментарий Поделиться на других сайтах More sharing options...
Recommended Posts