Перейти к содержимому

Xalqıma sözüm var

lobbist

Recommended Posts

Bizim böyük problemimiz var.

Qarşımızda duran bir məsələ var ki, onu biz qanımızın, canımızın bahasına həll etməliyik. Aydın məsələdir ki, söhbət Dağlıq Qarabağdan gedir. Bu problemi həll eləməyin yalnız iki yolu var. Sülh və Hərb yolu. Şübhəsiz, bütün sivil cəmiyyətlərdə olduğu kimi, bizim cəmiyyətdə də bu problemin həlli barəsində fikir ayrılığı mövcuddur. Biz bu fikir ayrılığını fəlakət kimi qəbul etməməliyik. Bu normal bir prosesdir, və yəqin ki, düşünən cəmiyyətdə belə də olmalıdır.

Cəmiyyətin bir hissəsi məsələnin diplomatik yolla həllinə dəstək verir, və bu yolda Dövlət Başçısını dəstəkləyir və ona inanır. Cəmiyyətin digər hissəsi problemin hərbi yolla həllinin tərəfdarıdır, və problemin sülh yoıu ilə höll olunacağlna inanmır. Yalnız bir fikir var ki, bu barədə cəmiyyətdə heç bir fikir ayrılığı yoxdur : Ermənistan Azərbaycanın torpaqlarını işğal edib, və Dağlıq Qarabağ nəyin bahasına olursa olsun, Azərbaycana qaytarılmalıdır.

Bir məsələ də var ki, problemin diplomatik yolla həllinə dəstək verənlər də, müharibə əleyhinə deyil, və Ali Baş Komandanın əmri olarsa, əlinə silan alıb, torpaqlarımız uğrunda hər an ölümə belə getməyə hazırdılar. Yəni, istər iqtidar, istər müxalifətin son anda vuracaği nöqtə məlumdur, və heç bir qüvvə bizi bu fikirdən daşındıra bilməz.

Mən bir neçə narahat edici məqamlardan danışmaq istayirəm. Əvvəla, bir misal çəkim. Azərbaycan əsirlər buyu işğal olub və parçalanıb. Deyə bilərsiniz ki, əsirlər boyu Azərbaycan Dovləti olmayıb. Bubub cavabı çox sadədir : Elə Azərbaycan Dövləti olmadığına görə də, biz həmişə işğal və parçalanma ilə üz-üzə galmışıq. Çünki bu ayrı-seçkılık tək siravi vətəndaşlar içində deyil, ən yüksək təbəqələrd səviyyəsində də olub. Buna görə də biz heç vaxt birləşməmişik, tayfalara, xanlıqlara, bəyliklərə bölünmüşük, və bir birimizə qarşı oqədər nifrət eləmişik ki, hətta bir birimizə qarşı düşmənə dəstər verməkdən də çəkinməmişik.

Pis tarixdir.. elə deyilmi? Amma dəhşətlisi odur ki, bu tendensiya bu gün də davam edir. Bu dəhşətin nəticəsində biz əsrin əvvəlində Zəngəzur və Göyçəni itirmişik. 90-cı illərdə Qarabağı itirmişik. Növbədə Naxçıvandır!! Biz özümüzünkünü yaddınkinnən nə vaxt ayıra biləcəyik? Nəqədər q.z yeməliyik ki, ağlımız başımıza gəlsin?? Nə vaxt bir birimizin fikrinə hörmətlə yanaşmaği öyrənəcəyik?? Yadıma Kefli İskəndərin sözləri düşür : Allah SİZƏ rəhmət eləsin, Ölülər!

Bu forumdur. Buradan informasiya yığan da var, nəticə çıxaran da var. Bizi düşmən oxuyur, düşmənin təsirinə düşmüş həmvətənlərimiz də var. Bəsdir tumanımızı başımıza çəkib haray saldıq. Bəsdir götümüzü çölə qoyduq. Balam, sənin Məmməddən xoşun gəlir, mənim sə onnan zəhləm gedir. Zornandı bəyəm? Daha məni niyə təhqir edirsən? Belə çıxır ki, ya mən zornan Məmmədə alqış eləməliyəm, yada ki sən bizi itin-qurdun qarşısında biyabır eləməlisən? Daha fikirləşən yoxdur ki, mənim bu hərəkətim bu millətin xeyirinədir, yoxsa ziyanına. Təki ürəyim boşalsın.

Bəli! Mən bu forumda açıq bəyan edirəm ki, MƏN İLHAM ƏLİYEVİN SİYASƏTİNİ BƏYƏNİRƏM VƏ DƏSTƏKLƏYİRƏM. Amma bir adamın ağlına gəlmir ki, mənə PM yazsın və soruşsun ki: ay LOBBİST, sən niyə belə yazirsan? Bu nə mOvqedir belə??

Yox! Gərək o dəqiqə başdasın meymunluq eləməyə, hay küy salmaqa. Bu nə insanlıqdır axı?!

Məqsəd nədir ki? Məqsəd odur ki, biz oz birliyimiznən düşməni ruhdan salaq, öz qüvvəmizi göstərək ki, qoy o da gedib evdə, işdə, dostlarının yanında danışsın ki, Azərilər çox güçlüdür. Qoy bu fikir onların cəmiyyətində yayılsın, onlarin döyüş ruhunu zəiflətsin. Bir aydir mən forumun administrasiyasına yalvarıram ki, "Наша Мощь" mövzusunu təmizləsin ki, mən ora yeni materiallar salım. Dədəmin goruna .racam o temanı?? Ermənilər gözəl bilir, neynir. Temanı ele gözəl batırdılar ki, lap ele erməni forumlarındaki kimi. Amma biz..

P.S. Temanı özüm azəricə yazdım ki, düşmən başa düşməsin. Özümüzünkilərdən başa düşməyən varsa... CANI ÇIXSIN, ÖZ DOĞMA DİLİNİ ÖYRƏNSİN!

Однажды я проснулся гением... всех времен и народов..

такой дудук нам не нужен. 

• Ответы 78
  • Created
  • Последний ответ

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Bizim böyük problemimiz var.

Qarşımızda duran bir məsələ var ki, onu biz qanımızın, canımızın bahasına həll etməliyik. Aydın məsələdir ki, söhbət Dağlıq Qarabağdan gedir. Bu problemi həll eləməyin yalnız iki yolu var. Sülh və Hərb yolu. Şübhəsiz, bütün sivil cəmiyyətlərdə olduğu kimi, bizim cəmiyyətdə də bu problemin həlli barəsində fikir ayrılığı mövcuddur. Biz bu fikir ayrılığını fəlakət kimi qəbul etməməliyik. Bu normal bir prosesdir, və yəqin ki, düşünən cəmiyyətdə belə də olmalıdır.

Cəmiyyətin bir hissəsi məsələnin diplomatik yolla həllinə dəstək verir, və bu yolda Dövlət Başçısını dəstəkləyir və ona inanır. Cəmiyyətin digər hissəsi problemin hərbi yolla həllinin tərəfdarıdır, və problemin sülh yoıu ilə höll olunacağlna inanmır. Yalnız bir fikir var ki, bu barədə cəmiyyətdə heç bir fikir ayrılığı yoxdur : Ermənistan Azərbaycanın torpaqlarını işğal edib, və Dağlıq Qarabağ nəyin bahasına olursa olsun, Azərbaycana qaytarılmalıdır.

Bir məsələ də var ki, problemin diplomatik yolla həllinə dəstək verənlər də, müharibə əleyhinə deyil, və Ali Baş Komandanın əmri olarsa, əlinə silan alıb, torpaqlarımız uğrunda hər an ölümə belə getməyə hazırdılar. Yəni, istər iqtidar, istər müxalifətin son anda vuracaği nöqtə məlumdur, və heç bir qüvvə bizi bu fikirdən daşındıra bilməz.

Mən bir neçə narahat edici məqamlardan danışmaq istayirəm. Əvvəla, bir misal çəkim. Azərbaycan əsirlər buyu işğal olub və parçalanıb. Deyə bilərsiniz ki, əsirlər boyu Azərbaycan Dovləti olmayıb. Bubub cavabı çox sadədir : Elə Azərbaycan Dövləti olmadığına görə də, biz həmişə işğal və parçalanma ilə üz-üzə galmışıq. Çünki bu ayrı-seçkılık tək siravi vətəndaşlar içində deyil, ən yüksək təbəqələrd səviyyəsində də olub. Buna görə də biz heç vaxt birləşməmişik, tayfalara, xanlıqlara, bəyliklərə bölünmüşük, və bir birimizə qarşı oqədər nifrət eləmişik ki, hətta bir birimizə qarşı düşmənə dəstər verməkdən də çəkinməmişik.

Pis tarixdir.. elə deyilmi? Amma dəhşətlisi odur ki, bu tendensiya bu gün də davam edir. Bu dəhşətin nəticəsində biz əsrin əvvəlində Zəngəzur və Göyçəni itirmişik. 90-cı illərdə Qarabağı itirmişik. Növbədə Naxçıvandır!! Biz özümüzünkünü yaddınkinnən nə vaxt ayıra biləcəyik? Nəqədər q.z yeməliyik ki, ağlımız başımıza gəlsin?? Nə vaxt bir birimizin fikrinə hörmətlə yanaşmaği öyrənəcəyik?? Yadıma Kefli İskəndərin sözləri düşür : Allah SİZƏ rəhmət eləsin, Ölülər!

Bu forumdur. Buradan informasiya yığan da var, nəticə çıxaran da var. Bizi düşmən oxuyur, düşmənin təsirinə düşmüş həmvətənlərimiz də var. Bəsdir tumanımızı başımıza çəkib haray saldıq. Bəsdir götümüzü çölə qoyduq. Balam, sənin Məmməddən xoşun gəlir, mənim sə onnan zəhləm gedir. Zornandı bəyəm? Daha məni niyə təhqir edirsən? Belə çıxır ki, ya mən zornan Məmmədə alqış eləməliyəm, yada ki sən bizi itin-qurdun qarşısında biyabır eləməlisən? Daha fikirləşən yoxdur ki, mənim bu hərəkətim bu millətin xeyirinədir, yoxsa ziyanına. Təki ürəyim boşalsın.

Bəli! Mən bu forumda açıq bəyan edirəm ki, MƏN İLHAM ƏLİYEVİN SİYASƏTİNİ BƏYƏNİRƏM VƏ DƏSTƏKLƏYİRƏM. Amma bir adamın ağlına gəlmir ki, mənə PM yazsın və soruşsun ki: ay LOBBİST, sən niyə belə yazirsan? Bu nə mOvqedir belə??

Yox! Gərək o dəqiqə başdasın meymunluq eləməyə, hay küy salmaqa. Bu nə insanlıqdır axı?!

Məqsəd nədir ki? Məqsəd odur ki, biz oz birliyimiznən düşməni ruhdan salaq, öz qüvvəmizi göstərək ki, qoy o da gedib evdə, işdə, dostlarının yanında danışsın ki, Azərilər çox güçlüdür. Qoy bu fikir onların cəmiyyətində yayılsın, onlarin döyüş ruhunu zəiflətsin. Bir aydir mən forumun administrasiyasına yalvarıram ki, "Наша Мощь" mövzusunu təmizləsin ki, mən ora yeni materiallar salım. Dədəmin goruna .racam o temanı?? Ermənilər gözəl bilir, neynir. Temanı ele gözəl batırdılar ki, lap ele erməni forumlarındaki kimi. Amma biz..

P.S. Temanı özüm azəricə yazdım ki, düşmən başa düşməsin. Özümüzünkilərdən başa düşməyən varsa... CANI ÇIXSIN, ÖZ DOĞMA DİLİNİ ÖYRƏNSİN!

Ешг олсун!

Чтобы тебя любили — приходится быть со всеми хорошим каждый день. Чтобы ненавидели — напрягаться не приходится вообще.

Молодая жена говорит мужу:- Милый, мне так скучно. Давай ещё один ноутбук заведём!

Unudar fikirdə, xəyalda təkcə

Unudmaz ürəkdən sevən – sevəni

Mən özüm – özümə unut dedikcə,

Özümü unudub sevirəm səni...

Kimsə son 40 ildən nümunə gətirə bilər ki, kimsə kiməsə torpağı sülh yolu ilə qaytarıb? Və yaxud ümumiliklə tarixdə?

Əziz Bakılılar və şəhərimizin qonaqları, ...

AZE.az - AZEрбайджанские новости

Мой блог

sizin fikriviz mena aydindir amma halva halva demaklen garin dolmur.Va biz ozumuzi guclu hesab elayiriksa bu o demayak deyir ki herbi terefden biz guclyuik.Neise......men I.A. politikasini desteklemnirem //niye sorushmuyun .. cunki cavab versem mene ban verib movzudan tez kyanarlashdirarlar ki hec kim gyormesin.

Kimsə son 40 ildən nьmunə gətirə bilər ki, kimsə kiməsə torpağı sьlh yolu ilə qaytarıb? Və yaxud ьmumiliklə tarixdə?

Baxir hansi torpaglari..

Israil Misira, alti gunluk muharibede isqal etdiyi erazileri gaytarib.

Yeni ki, tehlukesizlik zonasi adi ile isqal edilen torpaglar sulh ve kompromiss mugabilinde gayida biler.

amma, hansisa olke basqasinin torpaglarini dede baba torpagi hesab edib isqala meruz goyubsa, onda sulh varianti istisna olunmalidir.

Hal hazirda dunyada ziddiyatli numuneler movcuddur. Bir terefden dunya Felestini Israile mustegil dovlet gisminde gebul eletdirir ( baxmayarag ki, yahudiler Felestini gedim yahudi torpagi hesab edir) diger terefden basklarin mustegillik hesreti davam edir, ve onlara destek yoxdur. Serb torbagi olan Kosovo, son anda, ateшsiz filansiz, Amerikanin sozu ile, Serbiyanin nezaretinden cixib mustegil oldu.

Bizede " mustegil ermeni Garabagini" yedizdirmek isteyirler.

Albanlarin, ermenilerin artig dovletleri var...ereblerinde 20den cox dovleti var... basklarin ise yoxdur.

Felestinde ve Kosovada doyusler gedib, Felestinde Kosovada doyuslerde daha zeyif teref olublar...amma mustegillik gazaniblar( Felestinin mustegilliyine lap az galib). Bu nedir?...sulh yolu olmasada...amma herbi yol da deyil.

Israil istese felestinlileri bir gune girar...imkan vermirler.

Azerbaycan sulh yolu ile, ya Garabaqi gaytaracaq, ya itirecek. Doyusde galib olan teref hec de torpaglara sahib cixmir.

Her sey danisiglar masasinda hel olunur...oradan ise doyusde meglub oan..galib cixa biler. Senin sualina bele cavab vererdim.

Indiki merhelede, Ilham 5 rayonu gaytarir, Garabagin statusu sonra muzakire olunacan. Mustegillik sozunu Ilham gebul etmir.

Umumiyetle bu kimi konfliktlarin hel olunmasinda, dunya terefinden gebul olunmus isleyen sistem yoxdur.

Birde ki, "Geldim, gordum, gelebe caldim" prinsipi muasir dunyada islemir.

lobbist +5

Изменено пользователем Chairman

Путин заявил, что международное сообщество должна принять юридический документ разграничывающий территориальную целостность и самоопределение.В случае не принятия, стран самоопределяющихся в мире возрастет.

Burda bir nyuans var. Nyuans bundan ibarətdir ki, davasız filansız dünya supergücləri işğal olunmuş 7 rayonu Azərbaycana qaytarılmasınıa dəstək verirlər. Yəni ki gec-tez bu rayonlar bizə qaytarılacaq. Bunu ermənilər də başa düşür, və "Yol xəritəsi"ndə də bu məsələ öz əksini tapır. Yəni , ilk növbədə plan üzrə 5 rayonun qaytarılmasına ermənilər razılıq verir, və Türkiyə , Ermənistanla sərhədlərıni açır. Nəzərə almaq lazımdır ki, əyər ermənilər 5 ildən sonra Laçın və Kəlbəcəri qaytarmasalar, Türkiyə yenidən sərhədləri bağlayacaq. Lakin, ermənilər danışığa əməl etməsələr, bu halda biz artıq 5 rayonumuzda, yəni zərbə endirmək üçün daha əlverişli mövgedə olacağıq.

O ki qaldı Dağlıq Qarabağın özünə, 7 rayon qaytarılannan sonra, Qarabağ Azərbaycanın məngənəsinə düşür, Ermənistanın və Rusiyanın təsiri altından çıxır, və bütünlüklə Azərbaycanın təsiri altına düşür.

Donuzdan bir tük də qənimətdir. Əgər 5+2 rayonu danışıqlar yolu ilə qaytarmaq imkanı varsa, nəyə görə günahsız yerə oğullarımızı ölümə yollayaq?

Müharibə bizim haqqımızdır. Bu haqqı heç kim bizim əlimizdən ala bilməz. Amma nə qədər ki imkan var, o qədər torpaqları itkisiz qaytarıb almalıyıq. Biz də bu vaxtdan istifadə edərək, özümüzü güclənməyə, erməniləri isə zəiflətməyə sərf eləməliyik, və eləyirik də. Hələ 10 il qabaq ermənilərlə bizim ordumuz arasında bir oqədər fərq yox idi. Dünya isə açıq-aşgar erməniləri dəstəkləyirdi. Bu gün vəziyyət çox dəyişib.

KOPНЕПЛОД: Şübhəsiz!

Lobbist, əziz qardaşım.

Təbii ki sənin bu fikirin, iddian, cəsarətin təqdırəlayiqdir. Səndə optimistlik var - və bu çox gözəl xüsusiyyətdir.

Bilirsən, əslində burda oturan ermənilər bu mövzunu tərcümə edə bilər özləri üçün.

Türkiyənin son hərəkəti təbii ki oğraşlığa bərabərdir. Satqınçılıq, qorxaglıg, ikiüzlülük. Amma, əgər biz 14 ildir öz torpağlarımızın geyrətini çəkmiriksə - niyə yad bir ölkə bunu etməlidir. Hər şey sən fikirləşdiyin kimi deyil. Bizim millətin qanında qorxaglıq var. Bunu gəbul etmək acınacağlıdır. Amma bu həqiqətdir.

O ki galdı İlham Əliyevə, mən onun siyasətini algışlamıram. Onun istefasına çox sevinərdim. Bu mövzu ona bağlı deyil, ona görə də bu mövzuya toxunmayacam. Amma sözün əsl mənasında, sənin kimi ağıllı, şüürlu insanın bu cür diktator olan, öz millətinə bu cür saymazyana yanaşan "başçıya" necə hörmət və etimad bəslədiyini heç cür anlamıram. Sən axı məmur deyilsən...

Torpağlarımız ancağ müharibə yolu ilə dönəcək. O da ki...əgər dövlət başçısının geyrəti oyansa...

What goes around comes back around...

Kappo..mənim birinci postumu diqqətlə oxusaydın, Ölkə Başçısı haqqında olan fikirlərimi görərdin.

Kappo..mənim birinci postumu diqqətlə oxusaydın, Ölkə Başçısı haqqında olan fikirlərimi görərdin.

İstəmirəm ki bu gözəl mövzunu bütün mövzulara çevirib, həmişəki kimi mövzunu Ölkə başçısına çevirim.

Birliyə necə gəlmək, ona necə nail olmag, bir olmag üçün nə etməli - bax bu mövzu bu barədədir. Amma etiraf etmək gərək ki, hərdən hakimiyyət bu cür birlikləri gəbul etmir. Nümunə - 26 fevral 2009 (Xocalı mitingi Xətai metrosunun yanında. Xalg o zaman müharibə tələb etdi. Polis isə onıarı az gala dəyənək ilə qovsun). 2 may 2009 ("Terrora yox" aksiyası. Minərlə tələbə küçəyə axışdı. Və çox keçməmiş polis onları dağıtdı). 10 may 2009 ("Gül bayramına yox" aksiyası. Nəticəsi çox acılı oldu)

SALAMUN ALEYKUM HEMVETENLER! Men cox zaman islam forumunda oluram ve buralara az gelirem).Reklamdan uzaq olaraq,ozum haqda: 1983-cu ilde Efqanistan respublikasinda Sovet qoshunlari tekibinde xidmet elemishem,1985-ci ilde ordudan birbasha Ryazan sheherindeki "general MARGELOV adina ali herbi desant qoshunlari mektebine daxil olmusham!1990-ci ilde dovlet imtahanlarini verib diplomu alan kimi teyinattdan yayinib gece ile Moskva-Baki qatarina minib AZERBAYCANA qacmisham! Gelen zaman "derjinski klubunda"(Dinamonun yaninda)mudafie nazirliyine getmishem! Orada meni TAHIR ELIYEV qarshilayib cox kobud halda dedi:cox qelet eleyib gelmisen,sox diplomu g....e,redd ol burdan rusun artiqi!Amma men ruhdan dushmedim! Olur daaa,o vaxt bashipozuqluq idi! DIN-e getdim,bashqasindan ferqli olaraq cox nezaketle qarshilayib 'DAXILI QOSHUNLARA GONDERDILER" Shushadan bashlayaraq (QAZAX istisna olmaqla) butun bolgelerde aqir doyushler .rdim,menle yaxin olan qelb dostlarimi itirdim!Ac qaldim,kontuziya ve sonra gulle yarasi aldim! Aldiqim kendlere ferehle baxdim! Vaxt oldu ki,geri cekilende ,qacan mulki ehalinin ezablarini ve bize nifretle baxdiqini gorub,esgerler gormesin deye kolluqa girib honkut-honkur aqladim!Acizliyime,Xalqimi qoruya bilmediyime!Hasiye:( varli ushaqlarindan danishanlar ucun)AYBENIZ HASHIMOVANIN heyat yoldashi XALID gozumun qabaqinda AQDAMIN MANIKLI kendinde helak oldu! O hec de kasib aileden deyildi ve cox imkani var idi ki bu muharibede ishtirak etmesin! (Bele dostlar itirmishik)!Ne ise muharibeni muveqqeti de olsa FIZULININ HORADIZ STANSIYASINI goturmekle basha vurduq! Amma sulh vaxti biz arxa sicovullari ucun bash aqrisina cevrildik!Cunki herbi ishi bilenler,kadr herbicileri hec zaman meliorasiya inistitutunu qurtarib gelen daydaylilarla yola gede bilmezdi! Ordu bir zencirdir ki o gerek bir birine baqli ola! biri zeif olsa qirilar!Ne ise 1998- ci ilde xesteliye gore ordudan ehtiyata cixdim( elillik almadim,cunki ayaq ustydim,istemedim)! Her bir idarede memur tehqiri gordum,bu sozler eshitdim" men seni qarabaqa gondermemishem,oleydin dee niye bes saq qalmisan?"Indi cox gulmeli olan muharibe ishtirakcisi senedine gore bizlere10 manat pul verirler)).goresen bu itirilen gencliyin,itirilen dostlarin,aqriyan bedenin,alinan dermanlarin puludur?Hec yerde bizlere hormet ve sayqi ile qarshilashmadim!Goresen bu halda menim kimiler yenedemi QARABAQA elde silah getmek isteyecek? AMMA

Men ALLAHA AND OLSUN KI,muharibe bashlayan gunun seheri herbi komissarliqda olacam! NIYE?

cunki AZERBAYCAN MENIM VETENIM,AILEMIN YASHADIQI YER, BABALARIMIN YATDIQI MEKANDIR! Onun torpaqinin her gilesine menim kimilerin1,000,000 qurban!Meni dushundurmur ki,kim gedecek,kim yorqan altda gizlenecek,kimin altinda "lend-cruiser" var menim ise esshek arabam da yoxdur!Allah mene eqide verib ki,bununcun ONA SHUKURLER OLSUN! Hokumet ALLAHIN yerdeki kolgesidir! Cox korrupsiya-korrupsiya dediniz ee((( Vallah ele sizdeh kimise ora qoysalar ele siz de onlarin tayi olacaqsiniz!Tamah ve Nefs insan evladinin her zaman dostu olub!Beli menim prezidentim menim amerika veteranlari kimi yashamaqimi temin etmeyib!Bes ne isterdiniz siz? AMERIKA kimi dovlet hec zaman o9z erazisinde ciddi muharibelere ve ciddi daqintilara meruz qalmayib! Amma Azerbaycan hele addimlayan korpedir!Her gun o mohkemlenir ve daha da mohkem dayanmaqa quvve toplayir!Ordudn danishan qanmazlar ordudaki irelleyishi gormediklerine gore yazqdirlar! 15 il evveli yadiniza salin! Bir ciriq BTR-i ishe salmaq ucun buksir edib 2 saat it olusu kimi suryerdik.Geyimimize baxanda "xortdana oxshardiq!Yediyimiz ele veziyyetde idi ki,it yeseydi gozleri aqarardi! Xaraba herbi Hisseler,vaxti kecmish silahlar,cindir rus herbi vesaitleri!BUNLAR KECMISHDE QALDI!

Indi AZEBAYCANIN muasir ve guclu ordusu var! Catishmamazliqlar da var! Hansi ordu idealdir ki?Men xoshbextem ki,indi sakitce gece saat 2 de qorxmadan BAKI kucelerinde geairem,corek novbelerine dayanmiram,herbi qurumlarin yumruq davasinin shahidi olmuram! ALI BASH KOMANDANDAN DA YAMAN GILEYLENIRSINIZ! Basha dushun ki,onu basha dushmekcun o olmaq lazimdir! Qara otaqda qara pishiyi axtarmiyin!O cox aqilli ve temkinli bir insandir! BEYENIREM ONU! Aqil da ondadir ki,muharibe elemekcun hem guclu iqtisadiyyat,hem guclu siyaset,hem de guclu dayaqlar olmalidir! EXO patriotliqun aci neticeleri tarixde qaldi!Yaazib gileylenin,klaviatura her sheye dozer! AMMA INSAF IMANDANDIR! ALLAH HER KESE EMELINE GORE VERSIN! AMIN!

YA OLDUĞUN KIMI GÖRUN,YA GÖRUNDUYUN KIMI OL!!!

Hər nə olannan sonra, biz öz zəif tərəflərimizi düşmənə göstərməməliyik.

Mən erməni forumlarını hər gün oxuyuram. Və mənim şəxsi müşahidələrim var. Orda başdan qrıja çoxdur. Ancaq onlar- düşünən xalqdır. Onların gücü bizim gücümüzün heç 10% təşkil etmir. Ancaq düşündüklərinə görə, əsrlər doyu bizim torpaqlarımıza yiyələniblər. Elə ki forumda aralarında narazıçılıq yaranır, keçirlər erməni dilinə. Biz isə qaraçı kimi açıb özümüzü qoymuşuq ortalığa.

Elə ki bir fikir ətrafında birləşmək şansı yaranır, başlayırıq bir birimizin ətini yeməyə. Əliyevi bəyənmirsən, bəyənmə. Bu sənin hüququndur. Ancaq onun tərəfdarlarını təhqir etməklə, biz bir millət olaraq özümüzü təhqir edirik.

Bu forumdur. Burda söz azadlığı var. Yəni demokratiya. Çoxu elə fikirləşir ki, demokratiya-ağzına gələni danışmaqdır. Budur. Götür də arzuladığın demokratiyanı! Millət qırır bir birini. Elə fikirləşirsən ki, bu demokratiya reala çıxsa, orada başqa cür olacaq? Xeyir! Həmən millətdir.

Biz başa düşməliyik ki, demokratiya- bahalı kostyum deyil ki, geyinib qəşəng görsənəsən. Demokratiyaya biz ruhən hazır olmalıyıq. Heç olmasa razılaşmadığın fikirə hörmətlə yanaşmalıyıq. Bu ürəkdən gəlməlidir. İnsanı təhqit etməklə, biz onun daxili aləmini murdarlıyırıq, öz çirkli ayaqqabılarımızla. Belə olmaz axı. Dedim, gəl söhbət edək. Demədim ki, gəl başıma otur.

MIROTVORES70, Nə yaxşı ki Allah sizin kimi OĞULLARI bu torpağa bəxş edib. Halal olsun sizə ananızın südü!!

MIROTVORES70, Nə yaxşı ki Allah sizin kimi OĞULLARI bu torpağa bəxş edib. Halal olsun sizə ananızın südü!!

ALLAH HER KESE EMELINE GORE VERSIN! VETENI SEVMEK IMANDANDIR! ITE DE OZ YUVASI QIMETLIDIR,BIZ KI (NOZENBILLAH) IT DEYILIK! Qaldi bosh sozlere: oynaya bilmeyene ...... mane olar! Istediyini ILHAMDAN YOX ,ALLAHDAN ISTE,CUNKI ILHAM DA ALLAH BENDESIDIR! MUHARIBEYE QALANDA ISE OLUMDEN QORXMAQ LAZIM DEYIL! Cunki: NE QEDER VARSAN OLUM YOXDUR, O GELENDE ISE SEN OLMAYACAQSAN!

Halva deməklə - ağız şirin olmaz. Dəfələrlə demişəm - öz qüsurunu görmək üçün gərək mügayisə edəsən. Avropa ölkələrin həyat səviyyəsinə bizim üçün çatmag çox çətindir. Avtoritar, totalitar rejim zibil rejimdir. Bu vətəndaşların qəsdinə yönlənən bir rejimdir.

Namiq gardaş, deyirsən ki hamı sivil dərəcədə bir birini eşitməlidir. Hamı bir birinin fikirinə hörmətlə yanaşmalıdır. Elə bilirsən ki ölkənin güc strukturları bununla razıdır? Əsla. Desələr öl - kimin duxu var ölməsin?? O saat bölməyə .rıb - gəşəngcəsinə əziştirib, 200-300 manat da alıb buraxacaglar. Hələ bu yaxşıdır...Bizim güc strukturları sözün əsl mənasında "güc strukturlarıdı". Güc dili ilə danışır. Biədəb, mədəniyətsiz, gabiliyyətsiz. Elementar DYP işçiləri mikrofona az gala sürücülərə "eşşək" deyə müraciət etsin.

Burda günah nə prezidentdə, nə səndə nə də məndə. Burda mentalitet, milli xasiyyət, əsrlər boyu formalaşan rəgbət, və bir birinə olan münasibət. Sən bir dəfə çox ağıllı bir söz dedin, və mən bunu sitat formasında öz kitabıma daxil etdim

"Gərək 2-3 nəsil dəyişsin". Ona qədər də dəyişiklik gözləmə.

P.S. Güman ki sən məndən incimirsən ki mən indiki hakimiyyəti gəbul etmirəm? Axı biz bir birimizin fikirinə hörmət ilə yanaşmalıyığ?

Kappo, əyər mənim qırmızı rəngdən xoşum gəlirsə, sənin isə göy rəngdən, mənim səndən inciməyə haqqim çatırmı?

Amma mən desəm ki, "göy rəngi mavilər sevər", sənin mənnən inciməyə də haqqın çatır, hələ oyana da keçməyə. Fikir budur.

P.S. Mən göy rəngi çox sevirəm))

Halva deməklə - ağız şirin olmaz. Dəfələrlə demişəm - öz qüsurunu görmək üçün gərək mügayisə edəsən. Avropa ölkələrin həyat səviyyəsinə bizim üçün çatmag çox çətindir. Avtoritar, totalitar rejim zibil rejimdir. Bu vətəndaşların qəsdinə yönlənən bir rejimdir.

Namiq gardaş, deyirsən ki hamı sivil dərəcədə bir birini eşitməlidir. Hamı bir birinin fikirinə hörmətlə yanaşmalıdır. Elə bilirsən ki ölkənin güc strukturları bununla razıdır? Əsla. Desələr öl - kimin duxu var ölməsin?? O saat bölməyə .rıb - gəşəngcəsinə əziştirib, 200-300 manat da alıb buraxacaglar. Hələ bu yaxşıdır...Bizim güc strukturları sözün əsl mənasında "güc strukturlarıdı". Güc dili ilə danışır. Biədəb, mədəniyətsiz, gabiliyyətsiz. Elementar DYP işçiləri mikrofona az gala sürücülərə "eşşək" deyə müraciət etsin.

Burda günah nə prezidentdə, nə səndə nə də məndə. Burda mentalitet, milli xasiyyət, əsrlər boyu formalaşan rəgbət, və bir birinə olan münasibət. Sən bir dəfə çox ağıllı bir söz dedin, və mən bunu sitat formasında öz kitabıma daxil etdim

"Gərək 2-3 nəsil dəyişsin". Ona qədər də dəyişiklik gözləmə.

P.S. Güman ki sən məndən incimirsən ki mən indiki hakimiyyəti gəbul etmirəm? Axı biz bir birimizin fikirinə hörmət ilə yanaşmalıyığ?

KAPPO- icaze ver senle razilashmayim! Guc strukturlari batka MAXNONUN atsinin ordusu deyil ki,her sheyi ede bilsin! Bashqa sualdir ki,her kes oz huququnu bilmeli ve medeni suretde qarshisindakini yerine oturtmalisiR!Men metroda bir gun gederken(uzum tuklu,ustum ise cx sen deyen deyildi-ish paltari idi)bir polis serjanti anqirdi ki: ale bura gel! Dedim menlesiz? dedi :seden bashqa burda xiar var? yaxina gelib dedim: cenab serjant evvela uzaqdan XANEHMED eminin essheyi kimi baqirmaq lazim deyil,ikincisi vetendashi caqirarken ona yaxinlashmaq lazimdir ve ozunu teqdim elemek lazimdir,ucuncusu mene verilen konstutsion huquqda gosterilmeyib ki,senin kimi terbiyesiz,mene xiyar deye biler,dorduncusu meni ele bu saat hebs eleyin ve mene huquqlarimi bashea salin,yoxsa menimle siz DIN-in ictimai tehlukesizlik idaresinde gorusheceksiz,beshincisi menim cibime ne ise atmaqi aqliniza bele getirmeyin ,cunki men sizinle otaqa getmezden qabaq ,hemde menim ciblerimi yoxlamadan qabaq ele buradan iki shahid goturmelisiz! Qaqash mene esshek marixuanaya baxan kimi baxdi ve bir az aralidaki zabit yaxina geldi ve sorushdu ne olub? men ona olanlari dedim ve teleb etdimki,protokol yazib teqdim elesin! Goreydin onlarin halni: men ustu cindira "reis baqishla cavandir pox yeyib,cezalandirariq" yalvarishlarina baxaydin! Ezishdirilen demeli ezisdirilmeye mehkumdur,cunki ne haqqina hormeti,ne de huququna biliyi var!Polisler de ele insanlar arasindan secilir! Her kes evde aldiqi terbiye ile heyatda yashayir! Polislerin de icinde axmaqlar var! Bu heqiqetdir ki hele polis sistemi POSTSOVET yuxusundan gec ayilir! 2008-ci ilde bu cur kobudluqa gore 221 polis ishden azad olunub! Her kes gerek ozune baxib bashqasi haqda qerar vere!OZU IDEAL OLMAYAN,ETRAFDAN IDEALLIQ TELEBINDE HAQSIZDIR!QANUNLARI BILIN VE TELEB ETMEYE CESARETINIZ CATSIN! Onda 2-3 nesilden de tez her shey duzeler!

Baxir hansi torpaglari..

+1

бизим меселемиз классик меселе деил..ондан 90/100 мухарисесиз альтернатив йол тапмаг олар

Baxir hansi torpaglari..

+1

бизим меселемиз классик меселе деил..ондан 90/100 мухарисесиз альтернатив йол тапмаг олар

raziyam SIZINLE! muharibe en axirinci yoldur! ve bu yol her zaman labud ola biler!Kim muharibe ister ki?Muharibe deyende bezisi "counter strike" oyununu basha dishur! ve virtual alemdeki kimi eyer vurularsa oyunu "peset" elemek olar kimi anlayir! 2 muharibe kecmishem! VE ALLAHA AND OLSUN KI,MUHARIBE OYUN YOX FACIEDIR! Insan qanini tokmek,heyatlari sondurmek,dostlari itirmek,goz yashlari menevi aqrilar,ruhi ezablar var bu anlayishda! Milletinden ve dininden asili olmayaraq YARADANIN YARATDIQININ yashamaq huququ var! VE onu bu huquqdan mehrum etmek baqishlanmaz GUNAXDIR! Bashqa sozdur ki,eyer bu labuddurse,bu zaman veten uqrunda doyushmek ucun sebeb lazim deyil! Polis ozbashnaliqi,korrupsiya,rushvetxorluq ,ishbazliq,ay ne bilim prezidentin tecrubesizliyi,baqishlayin ,bu "filkina qramotadir! Aciqca deyin ki "men heyatda acizliyime gore neye ise nail olmamisham ve paxilliq cekirem!Qeybet edirem! Ve bu da QURANI-KERIMDE yasaq olunubdur!Yaxshi sen getme ,men getmeyim!Dushmen qapinin aqzini kesib ana bacimizi alcadanda AVROPA ITTIFAQINAMI shikayet edek? En yaxshisi de"men qorxaqam v vurushmq menlik deyil! men lucshe size televizorda baxib"uy-daaaaa" qishqiraram! uzr isteyirem"miss kiss" uzaq dushdum movzudan! raziyam! muharibe axirinci variantdir!ALLAH AMANINDA!

Ümumiyyətlə, soyuqqanlı olmaq lazımdır. Qəbul etmək lazımdır ki, Qarabağ uğrunda birinci döyüşü uduzmuşuq. Fərqi yoxdur, hansı səbəblərə görə. Uduzmuşuq, vəssalam. İndi bütün ağlımızı, gücümüzü, bütün resusslarımızı, işğalçını cəzalandırmaqla , torpaqlarımızı qaytarmalıyıq. Səbr və soyuqqanlılıqla. Hay-küy, şaxsey-vaxsey , panika , bizə bu işdə yalnız ZƏRƏR verəcək!

Uduzmağımızın səbəblərini araşdırıb, nəticə çıxartmalıyıq ki, bir də belə səhflərə yol verməməliyik. Bu bizə bir dərs olmalıdır. Vaxt var idi, deyirdik ki, "təkçə Ağdamlılar erməniyə bəs eliyər" . Məlum oldu ki, hamımız ətdənik, və qurğuşun parçası qarşısında acizik.

BİZİM DAHA SƏHF ETMƏYƏ HAQQIMIZ YOXDUR! ( 1 dənə jiznimiz qalıb))

Ьmumiyyətlə, soyuqqanlı olmaq lazımdır. Qəbul etmək lazımdır ki, Qarabağ uğrunda birinci dцyьşь uduzmuşuq. Fərqi yoxdur, hansı səbəblərə gцrə. Uduzmuşuq, vəssalam. İndi bьtьn ağlımızı, gьcьmьzь, bьtьn resusslarımızı, işğalзını cəzalandırmaqla , torpaqlarımızı qaytarmalıyıq. Səbr və soyuqqanlılıqla. Hay-kьy, şaxsey-vaxsey , panika , bizə bu işdə yalnız ZƏRƏR verəcək!

SALAMUN ALEYKUM,ALLAH SHAHIDDIR KI SHEXSINIZE HORMETLIYEM! AMIN!Ancaq izn verin Sizle razilashmayim! Uduzmaq anlayishi bir "kazino" anlayishidir ki,bu da hec cur herbe aid edile bilmez! Herbde ise muveqqeti cekilmek var! Bu da herbi elmin bir hissesidir! Duzdur Qarabaqdan cekilmeyimizi herni elme yapishdirmaq olmaz! Cunki zaman ve mekan alayishi vardi ortada! Amma indi dik bashi qaldirib demek olar ki,biz uduzmamishiq! FELESTIN xalqi oz torpaqinin 80% faizini itirib,amma hec de onlar ozunu uduzmush saymir! Sebr ise ALLAHIN BIR ADIDIR! SHAXSEY VAXSEY ISE HER ZAMAN OLUB!Artiq ne AZERBAYCAN p.qina gulle caxan caqqal REHIM QAZIYEVLERIN elindedir, ne de artiq BIZLER "MELIKMEMMED" NAQILINA INANIRIQ! BIZ QALIB GELMEYE MEHKUMUQ!!!!

Изменено пользователем MIROTVORES70

Salam!

Mən siznən razıyam. Ola bilsin ki, fikrimi düzgün izah etmədim. Sözsüz ki, hərbi terminologiyada , "geriyəçəkilmə taktikası" anlayışı var. Bu fikrinizlə də raziyam ki, məğlub olan tərəf , yalnız düşmənin bütün şərtləri ilə razılaşaraq , məcburi qaydada müvafiq sənədləri imzalayan tərəf hesab olunur. Bizim vəziyyətimizi , atəşkəs, va ya qüvvələri yenidən qruplaşdırmaq məqsədi ilə, müvəqqəti geri çəkilmək adlandırmaq olar. Bunları necə adlandırılmağından asılı olmayaraq, biz əlverişli zərbə mövqelərimizdən, təxminən 90-100 km geriyə çəkilmişik.

Salam!

Mən siznən razıyam. Ola bilsin ki, fikrimi düzgün izah etmədim. Sözsüz ki, hərbi terminologiyada , "geriyəçəkilmə taktikası" anlayışı var. Bu fikrinizlə də raziyam ki, məğlub olan tərəf , yalnız düşmənin bütün şərtləri ilə razılaşaraq , məcburi qaydada müvafiq sənədləri imzalayan tərəf hesab olunur. Bizim vəziyyətimizi , atəşkəs, va ya qüvvələri yenidən qruplaşdırmaq məqsədi ilə, müvəqqəti geri çəkilmək adlandırmaq olar. Bunları necə adlandırılmağından asılı olmayaraq, biz əlverişli zərbə mövqelərimizdən, təxminən 90-100 km geriyə çəkilmişik.

Rusun bir meseli var" eshe ne vecer", hele hec ne bitmeyib! Qoy ne deyirler desinler!Menim kimiler 1,000,000 dur!Ele men bir p.q firlatsam oz kohne dostlarimdan minimum 200 t.rm! menim kimi gor ne qeder p.q firladn var! Baxmisham o biri movzulara! adamin iftar ishtahasi qacir bu insanlarin bu mundar eqidelerinden! Biri yazir ILHAM ELIEV "IA"( OSEL),biri yaxir ay aman biz hamimiz korrupsiyaciyiq,biri yazir hami qul eqidelidir ve s,ve s! Birincise demek lazimdir ki kishi kishinin dalinca danishmaz!Sozun var get uzune de,babalarin shahlarin uzune deyib sozun! olumden de qorxmadan! ikincisine qalanda qeybet ve kin GUNAHDIR! Obirisine demeklazim ki,ne korrupsiya salmisan! dolana bilmirsen bu senin gunahindir!GET BANKDAN PUL GOTUR ISH GOR! HANSI KOPEYOQLU SENE TOXUNAR? BEYEM "LEND=CRUISER"SURENLERIN HAMISI ONU KORRUPSIYADAN QAZANIB! bIRI DE VAR-ZABIT! Utanmaz utanmaz deyir ki,oqlumu esger gondermedim! Kul senin tepene ve hram olsun sene yediyin ordunun coreyi!Axmaq adam ceni kim mecbur edib ki,get zabit ol? gedib ele aeroportda araba sureydin deee! sherefsiz zabit olmaqdansa!ne ise her kes ozune cavabdehdir! Qoy getmesinler! Sense aqitasiyaya uyma! bir de yadina salim"eshe ne vecer!" ALLAH AMANINDA OL! AMIN!

....Pis tarixdir.. elə deyilmi? Amma dəhşətlisi odur ki, bu tendensiya bu gьn də davam edir. Bu dəhşətin nəticəsində biz əsrin əvvəlində Zəngəzur və Gцyзəni itirmişik. 90-cı illərdə Qarabağı itirmişik. Nцvbədə Naxзıvandır!! Biz цzьmьzьnkьnь yaddınkinnən nə vaxt ayıra biləcəyik? Nəqədər q.z yeməliyik ki, ağlımız başımıza gəlsin?? Nə vaxt bir birimizin fikrinə hцrmətlə yanaşmaği цyrənəcəyik?? Yadıma Kefli İskəndərin sцzləri dьşьr : Allah SİZƏ rəhmət eləsin, Цlьlər!

Aramizda birlik yoxdur.Hech olmayib. Axi niye? En vacib sual bududr.

İLHAM ƏLİYEVİN SİYASƏTİNİ BƏYƏNİRƏM VƏ DƏSTƏKLƏYİRƏM.....

men beyenmirem....desteklemirem.... danishmisham neche defe,bu forumda,niye qore....

lobbist, men olara INAMIRAM! Olar da millete inamirlar.Qorxurlar...duz eleyirler.

Inami yoxdur-birlik da olmayacaq,demeli Qarabaq qalacaq ermenlerde..... bax,Turkler bize tupurub,zindixlari ile danishiqlar

апарырлар...

я их не осуждаю...они устали от пустых угроз и обещаний...

Nece olub,nece var - bele de qalacaq....belke "erishte" bizim qulaqlarimizda da bir az artiracaq...YA QARABAQ,YA OLUM - BASHQA YOL YOX ARTIQ - bu lozunq ile,senin nevelerin qocalib bu dunyani deyishecekler....

"Оставь надежду,всяк сюда входящий!"(с)

Изменено пользователем Aynu Shams

Когда у тех в бреду безумном,

Кто отрицал Твои знаменья,

И жаждал захватить высь неба,

Согнутся не спросясь колени.

Когда они свои поднимут,

Как сажей мазанные лица

Господь не дай в ряды их влиться...

Все сказанные мной слова в адрес армян,касаются лишь некоей части "армянского общества",и не касаются мусульман среди них,а также тех,кто находится на пути Истины.

....Pis tarixdir.. elə deyilmi? Amma dəhşətlisi odur ki, bu tendensiya bu gьn də davam edir. Bu dəhşətin nəticəsində biz əsrin əvvəlində Zəngəzur və Gцyзəni itirmişik. 90-cı illərdə Qarabağı itirmişik. Nцvbədə Naxзıvandır!! Biz цzьmьzьnkьnь yaddınkinnən nə vaxt ayıra biləcəyik? Nəqədər q.z yeməliyik ki, ağlımız başımıza gəlsin?? Nə vaxt bir birimizin fikrinə hцrmətlə yanaşmaği цyrənəcəyik?? Yadıma Kefli İskəndərin sцzləri dьşьr : Allah SİZƏ rəhmət eləsin, Цlьlər!

Aramizda birlik yoxdur.Hech olmayib. Axi niye? En vacib sual bududr.

İLHAM ƏLİYEVİN SİYASƏTİNİ BƏYƏNİRƏM VƏ DƏSTƏKLƏYİRƏM.....

men beyenmirem....desteklemirem.... danishmisham neche defe,bu forumda,niye qore....

lobbist, men olara INAMIRAM! Olar da millete inamirlar.Qorxurlar...duz eleyirler.

Inami yoxdur-birlik da olmayacaq,demeli Qarabaq qalacaq ermenlerde..... bax,Turkler bize tupurub,zindixlari ile danishiqlar .rirlar

я их не осуждаю...они устали от пустых угроз и обещаний...

Nece olub,nece var - bele de qalacaq....belke "erishte" bizim qulaqlarimizda da bir az artiracaq...YA QARABAQ,YA OLUM - BASHQA YOL YOX ARTIQ - bu lozunq ile,senin nevelerin qocalib bu dunyani deyishecekler....

"Оставь надежду,всяк сюда входящий!"(с)

her kes oz seciminde haqlidir ozu ucun! Senin haqqindir kimi desteklemek ,kimi ise yox!

bilmirem kim kimdn qorxur o oz ishidir! getsin qorxu duasi yazdirsin! Birlik deyende neyi nezerde tutursan? ele aileler var ki hec icinde birlik yoxdur! ve hansi dovletde birlik var ki? koroce vezde xorosho tam qde nas net

Qarabaqin ermeniye qalmasi birinci size bir Azerbaydcanli kimi bas ucaliqi getirmez!Ve sizin kimi dushunmeyenlere hormet etmeye borclusuz!

qaldi nevelere,kocmezler insheALLAH))) Ele sen de goreceksen bunu! Qelbini umidsizlikden ve kinden uzaq ele ve icindeki sheytani boq! ALLAHIN SEVIMLISI OLARSAN!

A NADEJDU OSTAVLYAET TOLKO MERTVIE,SLAVA ALLAXU ESHE MI JIVIE!

ALLAH AMANINDA!!!!

Миротворец, диггетля сизин сёзлерини охудум.Я писал и еще раз с уверенностью подтверждаю, войну проиграл не азербайджанский народ, а те руководители которые в тот период возглаляли республику.Листая архивы того периода, нахожу единогласное подтверждение журналистами, в том числе и из России, о высоком моральном духе наших воинов. Нас очень подвело, безграмотное, недальновидное, оперативно ошибочные действия командиров высоких рангов. Наполеон говорил " Если поставить во главе армии львов барана, то отара овец возглавляемое львом, сокрушит армию львов". У нас так и получилось. Многие не понимают, что Карабах не кусок земли, а дальнейшее существование государства Азербайджан. Те мужики которые готовы сдать Карабах, подобны тем, которые согласны на глумление своих жен, матерей, дочерей. Многие не понимают что история это спираль. А в этой спирали-неоднократное нападение армян на азербайджанцев и их уничтожение.

Миротворец, диггетля сизин сёзлерини охудум.Я писал и еще раз с уверенностью подтверждаю, войну проиграл не азербайджанский народ, а те руководители которые в тот период возглаляли республику.Листая архивы того периода, нахожу единогласное подтверждение журналистами, в том числе и из России, о высоком моральном духе наших воинов. Нас очень подвело, безграмотное, недальновидное, оперативно ошибочные действия командиров высоких рангов. Наполеон говорил " Если поставить во главе армии львов барана, то отара овец возглавляемое львом, сокрушит армию львов". У нас так и получилось. Многие не понимают, что Карабах не кусок земли, а дальнейшее существование государства Азербайджан. Те мужики которые готовы сдать Карабах, подобны тем, которые согласны на глумление своих жен, матерей, дочерей. Многие не понимают что история это спираль. А в этой спирали-неоднократное нападение армян на азербайджанцев и их уничтожение.

Zabir-Muharibe herbi kompaniyadir ki,onu .rmaq ucun -dovlet bashcisi,parlament,muxalifet,iqtisadiyyat,siyaset bir olmalidir!Indi deyin o zaman bunlarin hansi biri var idi? ADAMI GULMEK TUTUR! Amma xalq vurushurdu,ve demek olar ki cox ezmle irelleyirdi de! Merkezi ve vahid komandanliqin olmamasi,ixtisasli herbi kadrlarin yoxluqu, herbi qurumlarin ayri-ayri shexslerin elinde cemlenmesi,silah-texnika-sursat qitliqi kicik amiller deyil! Indi debdir,20 qepiklik kitay partladani partlayanda bloka qacanlar,muharibe ve doyushler haqda ele mulahizeler yurudurler ki ,qalirsan dushune-dushune ki"goresen neyi ise sehv elemishem ya yox"!Muharibe ancaq sozde cox ciliz ve sakit bir anlamdir! AMMA O FACIEDIR! O labud olduqu meqamda labuddur! Muharibe itkiler ve daqintilar demekdir! Amma cox heyif ki insanliq besheriyyet tarixinde bu anlami en sevilen prioritet kimi secib! Bax: ne coxdur burada" qarabaqi satdilaaaaaaar.qoyub qacdilaaaaaaaaar,kendleri verdileeeeeeeeeeeeeer" baqiranlar!Ele bilirsen onlar heqiqet axtaranlardir? Qarabaq corab idi ki,ve erazisi de ayroport yarmarkasi idi ki sataydilar? Hele de vetendashlarimiz oz vicdanlarini bu cur sakitlesdirmek isteyir! HAMI baqirir birleshmek lazimdir<amma qonshusu yuxari mertebeden bilmedeh krani aciq qoysa,oni it balasi kimi ezishdirereler,hec baxmazlar ki bu insan bilmeden ve istemeden bunu edib!Men bele insanlari basha dushmurem! forumda biri var sirtiq sifet avatarla, her defe Heyder Aliyeve QA(osel) yazir! deyesen ele AZERBAYCANDANDIR! Amma deyen yoxdur ki ay bicbala,o kishi birincisi haqq dunyasindadir ve bu gunahdir onun ALLAH qarshisinda olan ruhunu tehqirle yad etmek,ikincisi O atan yashindadir ve eyer o ( oseldise) senin deden onun balasidir!Ucuncusu gerek sen xalq cebhesinin vaxtinda gece shehere cixaydin corek novbesine dayanmaqa ve yolda tutub senin......aqac soxaydilar ki(esteqfurullah) bileydin QA senincun ne edib!qaldi neyi ise oqurlamaqa! Gorulmeyen ve emin olunmayan shey haqqinda danishmaq gunahdir!Gorunen ise iqtisadiyyat,gozelleshen baki,abadlashan rayonlar,guclenen ordu ve s.

Qaldi dediyin o"mnoqie"ye Sene deyim ki,Her kes Azerbaycan pasportu gezdirirse ,onun adini ve milletini uca tutmaqa borcludur! Ozune hormet etmesen,bashqasi yaninda itden de mundarsan!!! ALLAH VETENIMIZE BOLLUQ,SULH,ERAZI BUTOVLUYU VE GUNESHLI SABAXLAR BEXSH ELESIN!BAYRAQIMIZ YUKSEK,MILLETIMIZ SAYILAN,EQIDEMIZ QAYA OLSUN! AMIN!

Изменено пользователем MIROTVORES70

Hər nə olannan sonra, biz öz zəif tərəflərimizi düşmənə göstərməməliyik.

Mən erməni forumlarını hər gün oxuyuram. Və mənim şəxsi müşahidələrim var. Orda başdan qrıja çoxdur. Ancaq onlar- düşünən xalqdır. Onların gücü bizim gücümüzün heç 10% təşkil etmir. Ancaq düşündüklərinə görə, əsrlər doyu bizim torpaqlarımıza yiyələniblər. Elə ki forumda aralarında narazıçılıq yaranır, keçirlər erməni dilinə. Biz isə qaraçı kimi açıb özümüzü qoymuşuq ortalığa.

Elə ki bir fikir ətrafında birləşmək şansı yaranır, başlayırıq bir birimizin ətini yeməyə. Əliyevi bəyənmirsən, bəyənmə. Bu sənin hüququndur. Ancaq onun tərəfdarlarını təhqir etməklə, biz bir millət olaraq özümüzü təhqir edirik.

Bu forumdur. Burda söz azadlığı var. Yəni demokratiya. Çoxu elə fikirləşir ki, demokratiya-ağzına gələni danışmaqdır. Budur. Götür də arzuladığın demokratiyanı! Millət qırır bir birini. Elə fikirləşirsən ki, bu demokratiya reala çıxsa, orada başqa cür olacaq? Xeyir! Həmən millətdir.

Biz başa düşməliyik ki, demokratiya- bahalı kostyum deyil ki, geyinib qəşəng görsənəsən. Demokratiyaya biz ruhən hazır olmalıyıq. Heç olmasa razılaşmadığın fikirə hörmətlə yanaşmalıyıq. Bu ürəkdən gəlməlidir. İnsanı təhqit etməklə, biz onun daxili aləmini murdarlıyırıq, öz çirkli ayaqqabılarımızla. Belə olmaz axı. Dedim, gəl söhbət edək. Demədim ki, gəl başıma otur.

Gorurem de, iqtidar gece-gunduz xalqi hazirlayir demokratiyaya: deyenek, tehqir, rusvetin komeyi ile. А еще я предлагаю говорить о 20% оккупированных земель тоже по-азербайджански: может так армяне не узнают об этом и не будут радоваться :gizildish: Вообще предлагаю наши проблемы не обсуждать, так как главной задачей каждого гражданина Азербайджана должно быть опечаливание граждан Армении. А когда потом (астафирулла) наша армия сдаст еще пару районов все можно будет свалить на Россию.

Linnocent!

Lazım olası bir Quran söz deyilib, hamı da biri birini gözəl başa düşür.

Axırıncı posta isə yalnız belə qiymət verdim: Игра на Публику.